7. 9. 2014

Reakce na článek Bc. Radky Kubíkové

Nedá mi to, abych ještě jednou nereagoval na dění, které se týká budoucnosti kultury v Hranicích. Donutil mě k tomu článek studenky Dějin umění v Brně Bc.Radky Kubíkové, který se týká činnosti Městského muzea a galerie. Autorka je studentkou výtvarného umění, tudíž má předpoklady k odbornému hodnocení výtvarných děl, ale to neznamená, že má vždy pravdu. Je všeobecně známo, že i zkušení odborní kritici se liší v hodnocení výtvarných prací. Proto nemohu souhlasit s jejím názorem, že všechny výstavy pořádané MMG jsou “výtvarným paskvilem“. Její názor tady hraničí s hrubou urážkou vystavujících autorů.

Zajisté se ne všechno povedlo. Pokud vím, zastupitelstvo nikdy neřešilo jakoukoliv stížnost či poukazování na nedostatky v práci MMG. Dokonce ani pan zastupitel Dr.Juračka se oficielně  na zastupitelstvu  o nedostatcích nezmínil a nenavrhl řešení.

Znovu zdůrazňuji, že sloučení stávajích tří rozdílných kulturních subjektů považuji za riziko, které přinese velké problémy. Jeden ředitel na tři rozdílná kulturní zařízení! Je již vyhlášeno výběrové řízení, je zpracována Zřizovací listina, to se najednou spěchá! Nedej Bože, kdyby nové zastupitelstvo zpochybnilo tento projekt…

Na závěr něco pro odlehčení.
V Hranicích v minulosti existovala firma, která se jmenovala KOMUNÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA HRANICE. Byla složena z různých provozních jednotek, jakými byly služby: opravna automobilů, opravna obuvi, prádelny, opravna hudebních nástrojů apod. Měla také svého ředitele, který nemusel být původně ani opravářem automobilů, ani opravářem hudebních nástrojů, ani ševcem, měl na starosti jenom to, aby to tak nějak klapalo, a firma byla kladně hodnocena nadřízenými orgány. Za zajištění chodu byli zodpovědni vedoucí jednotlivých provozních jednotek-odborníci.

Takže máme naději, že v našem městě od nového roku 2015, vznikne nová organizace pod názvem KOMUNÁLNÍ  KULTURNÍ SLUŽBY MĚSTA HRANICE.

Bronislav Ludmila, zastupitel

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Kdo nechce, nevidí, neslyší! A v tomto případě to platí dvojnásob. Juračka a spol. nevynechají jedinou příležitost, aby Vaše slova překroutili. Pak se trefují do svých výmyslů. Nenechte se otrávit, těch, kteří s Vámi souhlasí je podstatně víc. Jen nebojují o zvolení ve volbách, tak mlčí a myslí si své.