19. 9. 2014

Předáme jim opět svými hlasy klíče od městské kasy...

...a nebo je při volbách vystřídáme?

Na plovárně má město nesplacený úvěr ve výši 40 milionů korun a místní koaliční politici v zastupitelstvu prosazují milionové příspěvky z městských peněz na soukromé projekty podnikatelských subjektů – Naparii, Sokolovně a Staré střelnici. Kteří politici si krátce před komunálními volbami pomocí našich společných peněz vylepšují svoji osobní pozici? Podívejme se například na přehled hlasování zastupitelů 4.září o návrhu na poskytnutí příspěvku z městského rozpočtu Sportovnímu centru NAPARIA. Byli to zastupitelé Zima, Ondriášová (oba ČSSD), Wildner, Hlavinka, Kutý (všichni ODS), Sedláček (Nezávislý), Hübl, Jemelík (VV), Haša (lidovci). Další informace naleznete ZDE .

Představitelé města by měli svoji pozornost věnovat především tomu, k čemu jsme je zvolili – řádnému zabezpečování funkcí města. Nebylo by logičtější, kdyby město peníze, které chtějí současní koaliční politici uvolnit pro soukromé subjekty, raději použilo například pro výstavbu řádného parkoviště na městských pozemcích v prostoru mezi Sokolovnou a parkem? Mohli by je používat návštěvníci akcí pořádaných nejen v parku, ale i v Sokolovně a na Staré střelnici.
Domnívám se, že toto je jedna z rolí města – prostřednictvím budování inženýrských sítí, parkovišť, komunikací, atd. vytvářet podmínky pro rozvoj a zkvalitňování života ve městě.

Ing. Ivo Holec, kandidát ANO

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

K tomuto příspěvku lze jen dodat:
1/ vůbec neprošel finančním výborem.
2/Na dotaz proč tomu tak nebylo, Haša sdělil , že je to politické rozhodnutí.
Závěr zní: nač máme potom finanční výbor?
To je demokracie v praxi v podání současné radnice!