3. 9. 2014

Nestydatost.

Před čtyřmi lety, na posledním zasedání předchozího zastupitelstva, prosadila tehdejší místostarostka a současná starostka Hranic ing. Ondriášová uvolnění několika set tisíc korun na dovybavení skate parku. Kritizovali jsme to jako formu osobní předvolební propagace za peníze města – rozhodnutí mohli učinit o měsíc později noví zastupitelé.

Pár týdnů před koncem funkčního období současných zastupitelů se v ještě podstatně horší podobě odehrává jiná varianta „využití“ městské pokladny pro soukromé zájmy. Skupina místních podnikatelů a politiků, z nichž se dokonce někteří ucházejí o hlasy voličů v rámci volebního uskupení „Otevřená radnice“, uplatnila žádosti na finanční příspěvky na podporu svého podnikání. Celkem se má jednat o částku mezi 10 a 20 miliony korun.

Ve čtvrtek 4. září proběhne v zastupitelstvu hlasování o těchto požadavcích. Končící zastupitelé měli k dispozici na podobná zásadní rozhodnutí 4 roky. V případě, že zmíněné žádosti schválí, převezmou noví zastupitelé, kteří vzejdou za pár týdnů z komunálních voleb, k realizaci svých představ o nejakutnějších potřebách našeho města prázdnou městskou pokladnu. Přitom nic nebrání, aby tyto požadavky komplexně posoudili zastupitelé až po komunálních volbách.

M. Raindl, zastupitel

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Pokud budou za měsíc volby a jedná se o miliony, mělo by rozhodovat již nové zastupitelstvo. Souhlasím s názorem p. Raindla. J. K.

Anonymní řekl(a)...

Konečně někdo nazval jednání, které do Hranic dovlekla starostka Ondriášová pravým jménem.