24. 9. 2014

Nebojme se hájit svá práva a společný majetek.

Na zasedání Zastupitelstva města Hranic v květnu tohoto roku jsem navrhl odvolání předsedy představenstva akciové společnosti EKOLTES pana Hlavinky a předsedy dozorčí rady pana Úlehly. Důvodů je několik. 

Na podzim loňského roku byla provedena anketa mezi zaměstnanci společnosti EKOLTES. Výsledky zpracovala současná místostarostka města paní Pavla Tvrdoňová a předložila je Radě města Hranic.
Cituji z tohoto materiálu : „Vedení společnosti nic neřeší, neřídí, jen přežívá, připomínky řeší nabídnutím výpovědi. Je třeba  nové vedení firmy, firma se má rozvíjet ne stagnovat.“
Bohužel reakce žádná. Nebo snad jedna, zaměstnanci do toho nemají co mluvit a dle nás se jich vyjádřilo málo, sdělilo vedení Ekoltesu na jednání zastupitelstva..
Začátkem roku 2014 byla společností Ekoltes vyhlášena veřejná soutěž na pomocné práce v oblasti služeb ve výši 3 mil. Kč.  Poukázali jsme na možnost zneužití a rodinné vazby ředitele Ekoltesu. Opět bez odezvy.
V období měsíce dubna a května bylo nařízeno Kontrolním výborem prověření hospodaření plaveckého bazénu. Tato hospodářská jednotka je dlouhodobě v účetní ztrátě. Město tento provoz dotuje. Kontrolní zpráva však poukázala na účetní operace, které tento výsledek zkreslují částkou 2,5 mil. Kč. ( Rozúčtované náklady ředitelství.)
Pan Hlavinka se nyní nezabývá nápravou věcí. Zabývá se  tím, jak znevěrohodnit osoby, které na tyto stavy poukazují. Nazývá se to politické nástroje. Já věřím na morálku. V soukromé firmě je to snadné. Pokud nemá kvalitní program, nemá odbyt, ukončí svoji činnost. Správu našeho majetku má provádět Zastupitelstvo města Hranic. Neprovádí. Skutečnou pravomoc má lobby, které říkáme koalice. Dvanáct lidí, kteří zvolí starostu, rozdělí si  placené funkce a po dobu čtyř let jsou nedotknutelní.
Jediným zákonným nástrojem je možnost občanů našeho města vystupovat na jednáních zastupitelstva, v diskusi. Druhou možností je změna  ve volbách. Tradiční  strany se již naučili v těchto podmínkách slušně prosperovat.
Jak je vidět z krátkého nástinu o práci jim moc nejde. Je třeba se chodit ukazovat. Předávat ceny, navštěvovat veřejná vystoupení, zajišťovat sponzoring z veřejných prostředků a planými projevy opět získat dvanáct lidí pro dohodu v zastupitelstvu na další období.

Do konce září letošního roku se nic nezmění. Současná koalice ODS a ČSSD bude jednotně zvedat ruku při hlasování. Ekoltes funguje bez chyb, jak ukázal odborný audit v hodnotě statisíců. Veřejná zakázka je sice vyhlášena pro předem vybranou firmu, jak potvrdil do zvukového záznamu pan Úlehla, jinak bez závad. Zaměstnanci ať mlčí  a Kontrolní výbor je jen poradním a informačním orgánem.
Pokud hnutí ANO dostane v Hranicích důvěru občanů, změníme tento stav věcí. Již dnes je třeba jasně říci, že otevřeme informace. Město opět bude řídit zastupitelstvo a na odborné úseky vyšleme odborně kvalifikované osoby. Každá osoba zastupitelstva má svůj mandát občanů, tedy právo se vyjadřovat a být vyslyšena. Pokud něco nefunguje, je zneužíváno nebo není v souladu s potřebou města,  je třeba to řešit bez ohledu na nějaké koalice.
Jiří Kudláček
Předseda  hnutí ANO bude líp Hranice
Člen kontrolního výboru města Hranic
Jednatel společnosti MBC Futurum expert s.r.o Hranice

Převzato z http://hranice.anobudelip.cz/

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Nebojme se hájit svá práva a společný majetek.
Pane Kudláček máte naprostou
pravdu.
Ekoltes vedou arogantní lidé
kteří se snaží svou arogancí
zakrýt svoji neschopnost.
Tito lidé by neměli dostat
šanci u voleb.
Doufám,že ANO volby vyhraje.

Anonymní řekl(a)...

Ing Karel Hübl.
V několika článcích které publikoval
tvrdil ,že nebude kandidovat.
Jak vidno na bilbordech hnutí
Otevřená radnice přijala pana
Hübla s otevřenou náručí.
Zač potom stojí člověk který
nedovede dodržet slovo a dostane
se na radnici.
Můj názor.
Hnutí Otevřená radnice nevolit.

Anonymní řekl(a)...

Pane Kudláčku, budu volit podle svého nejlepšího svědomí. Také slibuju, že budu chodit na zastupitelstvo, mám rád černý humor a jeho dávky poskytované současným zastupitelstvem, jeho koaliční částí, jsou absolutně nedocenitelné. Budu se jako občan snažit poukazovat na nešvary vedení města, snad se koalice na městě změní a město bude pro občany, ne pro zájmy pochybné koalice.
Petr Vávra

Anonymní řekl(a)...

PS: Náčelníku, a ty si myslíš, že návrh na koaličním zastupitelstvu něco změní? Kéž by to změnily nadcházející volby. Držím palce a volit bud podle svého nejlepšího svědomí.

Petr Vávra