15. 10. 2015

Skupina Citron se rozdvojila

Na české rockové scéně došlo v minulých týdnech k rozdvojení legendární skupiny Citron, se silnou Hranickou stopou. Z kapely, jejíž počátky spadají do roku 1976 a v osmdesátých letech se stala nejzásadnějším tělesem na rodící se československé heavymetalové scéně (v roce 1988 kapela vyhrála v anketu Zlatý slavík), odešli hned čtyři členové. 

Zpěvák Fany Michalík, kytaristé Jaroslav Bartoň a Jiří Šperl a baskytarista "Hranická ikona" Václav Vlasák opustili bubeníka a majitele ochranné známky na jméno Citron Radima Pařízka a založili novou formaci Limetal. Speciálním hostem jejich sestavy je bubeník Lukáš Pavlík.
  

Baskytarista Limetalu Václav Vlasák, jenž byl v Citronu od roku 1984, tedy přes třicet let, k odchodu z Citronu prohlásil „Všichni členové Citronu chtěli pokračovat dál a vyvíjet se, ale bubeník měl zcela odlišný názor. Nebavilo ho hrát, zkoušet, pracovat na nových věcech a měl také problémy ve studiu. Místo aby to řešil, odešel s názvem. Mrzí nás, že teď zneužívá média, která vlastní, k neférovému očerňování a šíření polopravd. Fanoušci se pak musí cítit zmatení, ale každý přece pochopí, že když zůstane v kapele jen jeden člen, tak už to není ta kapela. Snažíme se tím moc nezabývat. Máme nového bubeníka, makáme na nových věcech, máme z toho radost. Pokračujeme s názvem Limetal“.


Kapela Limetal aktuálně uvádí videoklip a písničku Na tenkém ledě. Naživo se fanouškům představí 5. listopadu v Hard Rock Café v Praze.

Na klip se můžete podívat zde:


Příjemnou podívanou Vám přeje redakce.

Žádné komentáře: