19. 10. 2015

Postřehy z Hranic - 19. 10. 2015

Dnes ráno, Masarykovo náměstí naproti restauraci Archa.
Poklepáním obrázek zvětšíte
Tak to vypadá prakticky každé pondělní ráno, někdy jsou to krabice, jindy prázdné láhve od alkoholu, někdy obojí. Zdá se to nenormální pouze nám, tedy redakci Hranických listů? Nebo je to běžné dělat skládku na chodníku, uprostřed historického náměstí? A nikomu to nevadí? 
Podle nás, by normální bylo, pokud vyprodukujeme větší obsah odpadu, než je obsah používané popelnice, si zapůjčit ještě jednu popelnici, popřípadě zbytek odpadů, které se nevejdou do popelnice/popelnic, zanechat v plastových pytlech na to určené.

Jak je vidět, tak když nový ředitel Ekoltesu Ing. Václav Mikšík mluvil o provozní slepotě některých zaměstnanců Ekoltesu v rozhovoru pro Hranický deník (rozhovor si můžete přečíst ZDE), tak provozní slepota funguje nejen u zaměstnanců Ekoltesu, ale i u zaměstnanců Městského úřadu. 
Pravidelná pondělní skládka na náměstí nikomu nevadí. Chybějící zábradlí skoro dvacet let u Bezejmenného potoka na ulici Teplická (psali jsme o tom včera), taky nikomu nevadí. Historický dům v dezolátním stavu na Pernštejnském náměstí, tedy pár metrů od sídla stavebního úřadu, který by to měl řešit, to taky neřeší.
Možná je načase, aby se městští úředníci probudili z dlouholetého zimního spánku, do kterého ulehli za vedení bývalých koalic na radnici a začali konat. 

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Redakce se mýlí, není to pouze pondělní ráno, ale prakticky každý den.
I když dneska byla najednou změna, že by četli Hranické listy?
Dneska vedle přeplněné popelnice, byla hromada plných pytlů do košů.
Esteticky taky nic moc. Asi je fakt problém si pořídit druhou popelnici.

Anonymní řekl(a)...

Evidentní nečinnost městské policie a orgánů životního prostředí, politici se vyměnili, ale líné figurky zůstali !