29. 6. 2011

Arogance na pokračování?


Dnes mě navštívila paní, která vychovala tři děti. Je už v důchodu a přihodila se jí nemilá věc. V zimním období utrpěla na chodníku vážné zranění. Protože vedení radnice dalo najevo, že pro případné potíže je pojištěno, doufala, že její zranění na chodníku v péči EKOLTESu bude vyřešeno v její prospěch. Omyl! I když psala osobní dopis paní starostce, dodnes nemá odpověď. Řeší to rádoby úředníci.
A řeší to zřejmě podle pokynů nejvyšších. Odmítavě.

Podobný případ jsem řešil před léty. Tehdy mi právník města sdělil, že žádný občan nemá šanci na odškodnění. Bude se tak dlouho soudit až to každý vzdá. Ano, to je normální. Hájí peníze města. Ale kde je mravní stránka problému. Skutečně EKOLTES ten den uklidil sníh? Jeho představitelé tvrdí, že ano. Alespoň podle knihy jízd. Já mám jinou zkušenost. Z letošního jara. Podle zadání města měly být Hranice zbaveny trávy již nejméně tři týdny před skutečným kosením. Realita je však jiná.

Paní starostka vůbec nereaguje na žádné dotazy. Je si tak jista svým postavením, že vlastně žádný názor nebere v potaz. A mrzí mě, že i současní radní jsou hluší a slepí. Paní Tvrdoňové jsem sdělil názor na paní starostku. Za dva dny přišla odpověď na dotazy, které jsem odeslal před týdny. Díky paní Tvrdoňové?

A mohl bych pokračovat. Má to vůbec cenu? Znovu se opakuji. Občan postupně bude rezignovat, zjistí, že je zbytečné se angažovat a to vlastně současné vedení radnice potřebuje. V klidu se dožít konce volebního období.

Jo, a perlička na závěr. Když dotyčná paní byla odkázána na určitého úředníka, že zavolá, nevolal. Byl prý „nachcípaný“.

Ale podstata problému je jinde. V komunikaci. A ta zde není. Pokud občan napíše starostce města, je slušnost odpovědět.

Hezké dny přeje M. Raindl

Žádné komentáře: