23. 6. 2011

Seriál: Koalice plná omylů

Ivo Macháček
                       
Na posledním jednání zastupitelstva postoupila místní koalice zase o stupeň výše v žebříčku arogance a válcování nonkonformních názorů. Sérií několika článků v nejbližších dnech se pokusím jednotlivé situace rozebrat a alespoň zpětně ukázat všem čtenářům, jak koalice pomocí nestydatých lží drtí vše, co jí stojí v cestě.
Články budou podpořeny obrazovými a zvukovými záznamy jednotlivých účastníků, které jsme na zasedání pořídili.  Je už potřeba vynést některé nesmysly a lži ze zdí jednací síně a dostat je na veřejnost. Proto jsem jednotlivá videa vložil na youtube, kde jsou volně ke zhlédnutí. Upozorňuji, že kromě střihu ,,začátek- konec“ nejsou v záznamu prováděné žádné úpravy. Rovněž jsem tendenčně nevytrhával z kontextu a na videu je vždy ,,celá myšlenka“, pokud tedy dané vystoupení nějakou obsahovalo.

Abych předešel nějakým spekulacím o zákonnosti takového jednání. Nahráváni byli zastupitelé a účastníci veřejného jednání při veřejných vystoupeních. Takový postup potvrdil svým stanoviskem ombudsman JUDr. Otakar Motejl. Celé znění naleznete ZDE. Nejzásadnější z daného stanoviska cituji: „ ... občanu nelze zakázat pořizovat si obrazový a zvukový záznam na zasedání zastupitelstva, neruší-li průběh a účel zasedání.“

Žádné komentáře: