20. 6. 2011

Když se dva perou aneb problém EKOLTES


Původně jsem chtěl reagovat na jiný problém. Ale jsem překvapen, jak se řeší situace kolem společnosti EKOLTES. Jak padají jména navrhovaná do představenstva apod. Takže více jak 17% voličů KSČM je mimo hru. Paní starostka nebo koalice oslovila vlastně koho?


Vždyť všichni víme, že sami sociální demokraté se navzájem podráželi. Proč bývalý starosta Rudolf Novák neuspěl? Protože bylo jednomu členu této strany nabídnuto místo šéfa dozorčí rady. A následně opět ten tzv. „podržel“ dalšího starostu. Za stejné místo. Jde o trafiky.
A nejen v EKOLTESu. Stačí si zjistit, jak CK Radnice vybírá účast na zahraniční cesty. Dokonce si sami radní schválí svou účast. Včetně kapesného. A to určitě mají zdarma občerstvení i nocleh. Ale možná se mýlím. Určitě si všechno hradí. Ze svého. Takže kapesné je vlastně nutností. 


Ale zpět k EKOLTESu. Kontrolní výbor poukázal na mnohá pochybení. Koalice svým hlasováním jasně dala najevo, jak chce problém řešit – nijak. Takže – vyližte si… Buď  vám jde skutečně o pořádek ve městě, nebo o prebendy. To druhé je asi pravda. A chce někdo skutečně změnu. Nebo je to jen hra?
Demokracie nebo arogance? Proč musel člen kontrolního výboru žádat písemně o slovo jako občan města, když se řešil bod programu řádně schválený zastupiteli – jeho zpráva o provedené kontrole?  A dostal jen 5 minut. Při projednávání výsledků jeho druhé kontroly slovo vůbec nedostal.  A strana druhá? Tam žádný limit nebyl. Vše je účelové, vyhovující jen jedné straně.
Kladu si otázku. Má to vůbec cenu? Jde nám o soukromé zájmy nebo o občany? Příliš mnoho otazníků. Jako obvykle. A stále přibývají.
Hezké dny přeje M. Raindl

Žádné komentáře: