15. 7. 2011

Lež má krátké nohy i krátký rozum

Ivo Macháček

Můj další článek o červnovém zasedání zastupitelstva bude mít spíše humorný charakter. Sám jsem se po několika úmorných hodinách na zmíněném zasedání upřímně a od srdce zasmál. A čemuže?

Kontrolní výbor byl ze strany hranické koalice napadán, že nepředložil své zprávy radě města, která je tak nemohla projednat. Tím, že se jedná o zjevný nesmysl, který nemá oporu v žádném zákoně ani vyhlášce,  jsem se zaobíral v minulém článku. Nicméně při projednávání poslední kontrolní zprávy nakonec překvapivě vyšlo najevo, že rada města všechny zprávy projednala a argument o neprojednání je tak nejen zcela nesmyslný, ale rovněž lživý. Nejlepší na tom však je, že tentokrát se koalice ze lži usvědčila sama.

A jak k tomu došlo? Pan zastupitel a radní Zima se lidově řečeno prokecl. Podívejte se sami: 

Toho si všimla paní zastupitelka Žurmanová a ihned na to upozornila. Jak můžete vidět, pan Zima pak chtě nechtě musel přiznat, že rada všechny zprávy z kontroly 
projednala:

Pro mě se tak pan Zima stal největším hrdinou zmíněného zasedání, protože jako jediný koaliční zastupitel dokázal říct pravdu. Sice omylem a nechtěně, ale na to se historie ptát nebude.

Alarmující ovšem je, že naše rada neprojednává věci po faktické stránce, ale místo toho projednává taktiku, jak věci na zastupitelstvu shodit ze stolu. Kdyby se se stejnou vervou pustila do řešení skutečných problémů ve městě, budeme mít zřejmě nejlepší samosprávu v celé republice.

Žádné komentáře: