16. 6. 2014

Malé postřehy z města

Vysazený záhon keřů
Pravidelně využívám víkendy k procházkám po městě i po okolí. Samozřejmě, že město máme krásné. Plné zeleně, opravených domů a sympatických lidí.
Přesto stále nacházím nedostatky, které kazí dobrý dojem.
O přerostlé trávě se už napsalo mnoho. Ten problém zde existuje a možná zmizí až po volbách. Ale nechci být prorokem.
Nevím jak fungují kontrolní mechanismy v podřízených institucích a společnostech města, ale určitě ne kvalitně.
Nasadili jsme živé ploty. Jak dnes vypadají. Některé se „podařilo“ vykosit spolu s trávou, jiné zase tráva přerostla. S velkou slávou se sadily a co dál…
Nebo se stačí podívat na lavičky u autobusové zastávky na Šromotově náměstí. Shnilé, roztřepené dřevo tak, že hrozí poškození oděvu /možná i tříska do někam/. Mezi Kauflandem a obchody Sport Shop je již několik týdnů větrem zmenšována hromada jemného písku. Možný zdroj polétavého prachu? Kolem Ludiny, pod sklenářstvím uschlé stromky. Stejně jako v parčíku v Drahouších pod nádražím další suchý stromek. Blokové čistění jde pomalu nebo vůbec, uvolněné dlaždice na chodnících na Jaselské ulici, k nádraží. Ony vůbec okrajové části města mají smůlu.
Dobrý hospodář se denně projde po svých pozemcích, aby měl přehled. A špatný hospodář...?
Samostatnou kapitolou jsou přístupy na nádraží v Hranicích i v Drahouších. Dovolil jsem si oslovit vedení Českých drah a podařilo se alespoň částečně upravit zeleň v jejich blízkosti. Ale i to je nedostatečné. Když dnes půjdete např. od autobusového nádraží na vlak, jde i o zdraví. Trnité keře ve výši očí vás mohou zranit, poškodit oděv, apod. Občané ani mnohdy netuší, že za to nesou odpovědnost České dráhy. A tak město sklízí zbytečně kritiku. Čekání na vlak v Drahouších nechutná záležitost. Plné koše, neupravené prostory. Ostuda!
Bylo by vhodné, aby vedení města sjednalo nápravu.
Pravidelně každý rok si dopisuji s Českými drahami o sjednání této nápravy. A to nemluvím o pozemku za bývalou mateřskou školkou bývalých ČSD, kudy chodí nejvíc cestujících na vlakové i autobusové nádraží.
Pro někoho možná maličkosti. Ale i ty kazí dobré hodnocení našeho města.
Ale i tak je u nás krásně. Proto přeji hezké a úspěšné dny všem. Hodným, slušným i neslušným, optimistům i škarohlídům. Bude lépe! Nebo už bylo? Teď vážně nevím.

                                                                   M. Raindl, zastupitel

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jsem asi jeden z té menšiny občanů města, který sleduje průběh zasedání zastupitelstva města. Dnes je navíc výhodou, že není nutné jít přímo na zasedání, nebo číst upravený zápis, protože je možné si přehrát zvukový záznam. Často si pak musím poopravit názor na některé z našich představitelů.
Uvedu malý příklad. Již řadu let se na zastupitelstvu diskutují různé připomínky k Českým drahám. Paní starostka Ondriášová si přitom stěžuje, že na její upozornění a žádosti České dráhy nereagují. A tím naznačuje, že svým povinnostem učinila zadost.
Ze záznamů ze zastupitelstva je ale zřejmé, že pan Raindl, kterého socani a odésáci svými „dohodami“ vytlačili do opozice, si již léta dopisuje a jedná s Českými drahami o různých problémech, které město trápí, aniž to je jeho povinností. A v řadě věcí je úspěšný.

Anonymní řekl(a)...

Vážený pane Mgr. Raindle, moc bych si jako občan Hranic přál, aby už konečně všichni zastupitelé zasedli a rozhodli jednou pro vždy ve prospěch všech občanů města Hranic, zvláště pak občanů Hranic alergiků na pyl! Udělejte z Ekoltesu rozpočtovou organizaci! Pak by bylo vyloučené, aby např. sečení v Hranicích probíhalo tak jak tradičně každým rokem probíhá. Město by na tom ještě vydělalo, protože by Ekoltes neživil dozorčí radu a představenstvo, které naprosto selhává a neplní svou funkci! A pokud Ekoltes seče jinde, tak by mne velmi zajímalo od kdy do kdy se seklo pro jiné, místo toho, aby se seklo v Hranicích. A kolikpak Ekoltes za sečení pro jiné utržil? Že by částka vynaložená za častější seče zrujnovala městský rozpočet? Tomu myslím nevěří už vůbec nikdo, stačí se jen podívat kolik a kam Město investuje.

Anonymní řekl(a)...

Malé postřehy z města.
Plně souhlasím s článkem p. Raindla.
Mám par připomínek k nešvarům ve
městě na které jsem upozornil přes
dej tip,ale nikdo nereagoval.
Nevím jak se povedlo povolit odbočení hostů do zákazu vjezdu u
Zámeckého hotelu,ale toto není tak podstatné.
Zajímavé bylo posunutí značky zákaz vjezdu o 50.metrů postavení do parkovacího místa.Byla několikrát uražena.
Při dotazu kdo povolil takto značku postavit mi bylo řečeno,že nějaký policista z Přerova.
Takže příště si může stavět takto
značky v Přerově a úředník z Hranic mu může asistovat a občané
Přerova je poženou do pryč.
Druhý nešvar je opět u Zámeckého
hotelu a to za přechodem u bývalého kina.U přechodu byla někdy dříve značka nevím jaká kterou někdo urazil.Toto není
opět důležité.
Horší je ,že po značce trčí ze země šrouby vysoké asi 5 až 7 cm.
Tyto šrouby jsou hned vedle cesty.
Může stát,že chodec zakopne a může
upadnout pod projíždějící vozidlo.
Takže na závěr.
Úředníci nespěte a naše město si
projděte.

Anonymní řekl(a)...

Kdo získá Cenu města Hranic? Lidé mohou přemýšlet celé léto.
Za prvé paní starostka která se o nic nestará.
Za druhé dozorčí rada Ekoltesu která nic nedozoruje.
Za třetí úředník který bere úplatky.
Pokud o takovém úředníkovi víte tak
ho práskněte třeba anonymně.
Hezký den.

Anonymní řekl(a)...

Odbočení k Zámeckému hotelu ukazuje dělení na podlidi, lidi a nadlidi. Včera tam celý den stála černá audina. Překážela na chodníku a nikomu to nevadilo! Nebo stála na soukromém pozemku nějakého nadčlověka? Cinkání klíči bylo zbytečné!
Opět je zde kasta co za peníze může všechno.