4. 2. 2011

Dobrá zpráva

Ing. Ivo Holec

Město Hranice prodává domu SVJ Přátelství  503 ,504 a 507 pozemky uprostřed města a to za  cenu 270 Kč za metr čtvereční.Jde o pozemky parc. číslo 510/9  a parc. číslo 510/10 a  parc. číslo 510 /15.Celkem jde o výměru okolo 1000m čtverečních. 

Konečně se občanům podařilo stvořit koalici, kdy se jde na ruku občanům. Protože koupit uprostřed města a navíc ještě v památkově chráněném pozemku takovýto pozemek je terno. Škoda, že téměř ti samí radní nebyli osvícení stejnou myšlenkou, když  jsme my - SVJ Tř.1.Máje 1725 a 1726 - chtěli koupit pouhý jeden metr čtvereční pod komín v roce 2007. 

Možná si řeknete, za tuto sumu se nedá v Hranicích koupit ani metr zahrady. Další možná napadne, co vše je součástí odhadu, dřeviny, plot, apod.? Proč se má prodej uskutečnit jen předem určenému subjektu a za směšnou cenu? Ovšem pokud bude rada města postupovat při dalších prodejích takto „shovívavě“ i pro ostatní žadatele města Hranic o odkup pozemku, je tento prodej vynikajícím signálem. 

Pokud však rada města nebude v budoucnu takto postupovat, je potřeba se ptát proč oni a proč ne my. V tom případě odpověď budou znát jen ti, co pro prodej budou hlasovat a snad ještě majitelé domu na ulici Přátelství 503,504 a 507. Seznam obyvatel a možnou odpověď naleznete, když se podíváte do katastru nemovitostí, kdo je majitelem bytu v uvedeném domě: 
Závěrem nezbývá, než si počkat k čemu může být pozemek „předem určen……“

Žádné komentáře: