5. 11. 2010

Tak máme po volbách.

Jedni se stali vítězi, jiní poraženými. Kdo jsou však vítězové a kdo poražení?
Vítězům náleží pocta. Platí to však v Hranickém zastupitelstvu? Asi ne, protože den po skončených volbách a někteří ještě před skončenými volbami, nabízeli spolupráci, tu s ODS, tu s …prostě s jinými. Den po „TÉ“ však zřejmě zavládla osobní animozita a sliby šly do ztracena. Logickým vyústěním a matematickými výpočty se lepila koalice. Místo toho, aby se využil rozumový potenciál všech schopných zástupců, bylo použito matematiky.
Snad si tentokrát koalice v hlasování o starostu a místostarostu nebude muset po dvojících ukazovat, zda má napsáno na lístku dohodnuté jméno. A snad ani supervizor  s fotoaparátem světové značky nebude muset  fotit z ochozu balkónu otočené lístky na jeho objektiv. To proto, aby mohlo být zdokumentováno, kdo by případně zradil.
Snad se situace na radnici zlepší vánkem, který  tam přináší nová tvář v radě města.Protože pokud by v radě převládl minulý duch, tak si raději nechme vypracovat horoskop podle postavení Saturna, kdy nám budou hvězdy  nakloněny a rohlíčky budou zvláště vypečené. Jedno je jisté, dnes je poražených cca 63 % voličů, kteří nešli k volbám, asi jim nedošlo, že by mohli být „doražení“.
Ing. Ivo Holec

Žádné komentáře: