5. 1. 2016

Napsali jste nám - dopravní značení v obci Drahotuše

Dobrý den
Chtěl bych poukázat na špatné umístění dopravní značky v obci Drahotuše. Při jízdě v noci tato značka dej přednost v jízdě je velmi špatně viditelná. Rád bych byl jako řidič kdyby se to napravilo.
A poslední věc.
Do naší obce může vjet jakékoliv vozidlo nad 3,5 tuny, ale vyjet z obce není povolen. Značku prosím raději odstraňte.
Děkuji za nápravu nesmyslností.
Občan této prosperující obce.
Cekota Břetislav


3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Z fotografie je zřejmé, že zákaz vjezdu vozidel nad 3,5 tuny platí pro plácek - parkoviště vedle silnice.

Anonymní řekl(a)...

já tam vidím v dané křižovatce zákaz vjezdu nad 3,5 t jak na vjezdu, tak i na výjezdu? I když ta na výjezdu z náměstí je v protisměru a jako by říkala, že vozidla nad 3,5 t nesmí vjet na tu nezpevněnou plochu vedle komunikace...

Anonymní řekl(a)...

I ve směru od kruháku není u kraje silnice, ale o něco dále až u toho vjezdu na onen plácek.
Nicméně pokud by ta značka byla v obou směrech pro tu nezpevněnou plochu vedle komunikace, tak mi uniká proč, protože během rekonstrukce silnice letos na podzim to tam sloužilo i jako odstavná plocha pro techniku a takový nakladač asi váží více než 3,5 tuny a o pouti tam stáli komedianti, čili fakticky tam musí být únosnost větší 3,5 t - ta značka svým umístěním nemá logiku.
A asi bude opravdu jen pro vjezd na ten plácek, protože jinak tam i ven po této komunikaci z náměstí jezdí autobusy a fakticky vzato by tam pak nesměly vjet, protože značka výjimky pro busy tam není.