6. 12. 2012

Reagujeme na jeden z komentářů k příspěvku Připravuje se rozdělení Ekoltesu

Obrátilo se na nás několik spoluobčanů s kritikou, že jsme v Hranických listech informovali o mimořádném zasedání zastupitelstva města pozdě. Uváděli, že by se jinak zasedání zúčastnili. Kritiku jsme přijali s rozporuplnými pocity. Předně jsme samozřejmě zaregistrovali, že část občanů čte častěji HL, než web města, kde byla vyvěšena pozvánka na mimořádné zasedání ZM. Na druhé straně není dobře, že velká část občanů města stále mlčí a omezuje se na postranní nadávání. A těch pár služebně přestárlých místních politiků, kteří opakovaně vytvářejí roztodivné koalice s cílem obsadit rozhodující místa v samosprávě a ve firmách s majetkovou účastí města si pak myslí, že vše, co dělají, je v pořádku.
Informace jsme na téma přípravy prodeje provozu tepelného hospodářství městské společnosti Ekoltes po určitou dobu nezveřejňovali ze dvou důvodů. Předně jsme nechtěli rušit probíhající jednání nekvalifikovanými názory, protože, stejně jako odběratelé tepla od Ekoltesu i jako všichni ostatní obyvatelé města, jsme měli k dispozici pouze útržkovité, mnohdy zavádějící informace místních politiků. Důvody jsou známé - koalice na radnici se chová stále stejně "transparentně". Nepropustí žádnou relevantní informaci, dokud není přinucena. Průběžně jsme ale v dostupných zprávách sledovali neúnavnou snahu radního ing. Karla Hübla diskuzi na toto téma rozproudit a přenést ji i do zastupitelstva. A to byl druhý důvod, proč jsme zatím nekomentovali dění kolem kotelen. Nechtěli jsme situaci neúmyslně komplikovat.

Díky už zmíněné důslednosti ing.Hübla se na mimořádném zastupitelstvu 3.prosince v diskuzi podařilo osvětlit (záměrně nepoužíváme výraz „vysvětlit“) postoje aspoň některých aktérů a skutečný stav Ekoltesu se postupně objasňuje. Potud je třeba průběh mimořádného zasedání zastupitelstva ocenit. K původním „ale“ však přibyla řada dalších. A k těm se členové redakce HL budou postupně vyjadřovat a doufáme, že se k diskuzi připojí i další občané města.
Redakce 

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Vážená redakce.
Už jednou jsem vyjádřil názor. Nebyl mi však uveřejněn.
Chtěl bych napsat, že nikdy není pozdě. My, občané, až příliš věříme místním politikům. A oni si dělají co chtějí. A my jen hledíme a mlčíme. Jako kdysi?
Kdo prodává, je ve svízelné situaci. Nebo potřebuje peníze na další výhodné ivestice. Ale také: kdo prodává, je v p.r.d.e.l.i
Olé, ólé...vyhrajeme!!!

Hranické listy řekl(a)...

Omlouváme se, pokud jsme nějaký komentář přehlédli. Rádi ho zveřejníme, pokud nám ho pošlete opakovaně a pokud splňuje zveřejněné podmínky.
Redakce