26. 11. 2015

Staré téma

Je to pořád dokola, jízda cyklistů v zámecké zahradě (ale i v parku), i přes zákaz a následné ničení pískového povrchu cyklisty. Jak je vidět z fotek, tak stopy cyklistů zanechávají na pískovém povrchu až několika centimetrové rýhy, které již nijak nejdou opravit.




















Nerespektování vyhlášek, nařízení a zákonů, v tomto případě návštěvních řádů. Zákaz jízdy po pískových cestách má svůj důvod, jak je vidět z fotek. Bohužel pořád se najde dostatek občanů města Hranic, kteří si myslí, že můžou vše, že oni nic nemusí dodržovat, že oni jsou nad zákonem. Nejhorší je, že k porušování pravidel nutí i své děti. Protože na těch kolech jezdí společně s nimi. Zde se prakticky jedná o ohrožování mravní výchovy dítěte. Rodiče tak odmalička učí své děti, že některé pravidla (pokud s nimi nesouhlasí) nemusí dodržovat. Podstatě je odmalička vychovávají v tom, že mají dodržovat pouze pravidla, které se jim líbí.



Taky se to už zde řešilo, někteří si myslí, že je chyba na straně projektantů, že místo pískových cest, měla být zvolen jiný povrch, odolný pro jízdu na kolech. Třeba dlažba, asfalt nebo beton? Někteří lidé by nejraději, kdyby celé Hranice byly vydlážděné, nebo vyasfaltované? Pak by byli spokojeni? 



Nám se nezdá, že by pískové cesty byly špatné, stačí si odskočit do lázní Teplic na Bečvou, kde mají na pravém břehu řeky Bečvy, v místním parku asfaltové cesty.

Výhody? Můžou tam jezdit na kole.

Nevýhody?  Posuďte sami.
















1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Místo focení mrtvého písku by se měli redaktoři zeptat mětské policie, jak je možné, že se to děje pod jejich kamerami a současně proč MP trvale ignoruje, že bezohlední cyklisté ohrožují rychlou jízdou po chodníku, často v protisměru jednosměrných ulic zcela běžně živé chodce. O zvláště nebezpečném a zákonem zakázaném ježdění na kolech po přechodech pro chodce ani nemluvě. A odpovědi uveřejnit. Procházet se s foťákem není redakční práce. Tou je zjišťování proč.