7. 11. 2015

Postřehy z Hranic - 07. 11. 2015

Skládka pneumatik, přímo pod náměstím?

Smetanovo nábřeží, č.p. 1047. Ano jedná se sice o soukromý pozemek, přesto skládka starých pneumatik, přímo pod náměstím, nijak nezabezpečená? Co na to odbor životního prostředí? 



4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Předmětná parcela je v památkové zóně (pam. zóna - budova, pozemek v památkové zóně), což zakládá určitý režim a otázkou je zda mu tato skládka gum odpovídá, a že je tam hodně dlouho.
Podle územního plánu města by to měla být plocha individuálního bydlení - rodinné domy, je-li informace na webu aktuální a odpovídající skutečnosti.
Není náhodou na čase připomenout předvolební sliby a rétoriku jak je všechno špatně a jak se to musí zásadně měnit?

Hranické listy řekl(a)...

Připomenut volební sliby?
Řekli bych to asi tak.
Kdo chce vidět, to že se věci mění k lepšímu, tak to vidí.
Kdo to ale nechce vidět, tak s ním je zbytečné něco řešit.
I tato skládka je dědictví po minulých vládách ODS, ČSSD a Hranice 2000.
A toho dědictví po celém městě nám zde zůstalo požehnaně, ať je to skládka pneumatik, stav stromů ve městě a v okolí, chybějící zábradlí, některé již i 18 let, zdevastovaný Ekoltes (budovy, technika), nebo krasavci přímo v centru města (zdevastované domy). Něco jde změnit hned, něco chvilku potrvá.
My redakce Hranických listů zde na tyto problémy poukazujeme, protože asi není v silách nového vedení radnice, každý den tři hodiny chodit po Hranicích a hledat nedostatky. Ono to nebylo v silách ani starého vedení, rozdíl je ale ten, zda nastane náprava.
Staré vedení problémy neřešilo, nové ano a v tom je rozdíl.
Takže zatím nové vedení radnice své sliby plní.


Anonymní řekl(a)...

Po městě nemá chodit vedení města, to není jeho úkol, ale po městě mají chodit odpovědní úředníci v rámci své kontrolní činnosti - a tuto neplní roky, takže prvním krokem vedení by mělo být vyvození jmenné osobní odpovědnosti za tento letitý stav. Říká se, že "starého psa novým kouskům nenaučíš."

Hranické listy řekl(a)...

Máte pravdu, kontrolní činnost úředníků v minulosti nefungovala, ale časy se mění k lepšímu. Jak jsme uvedli, kdo chce změnu vidět, tak ji vidí.