15. 11. 2015

Nad dopisy čtenářů

Nebo spíše nad komentáři čtenářů.

Od doby co jsme v září obnovili činnost, tak jsme neustále kritizováni za to, že málo kritizujeme Ekoltes, dokonce prý je to proto, že současné vedení společnosti Ekoltesu nesnáší kritiku. 
Asi ano, opravdu málo kritizujeme, ale nic není černobílé.
Představenstvo společnosti Ekoltes bylo vyměněno před pěti měsíci, nový ředitel společnosti nastoupil před dvěma a půl měsíci.


Nové představenstvo hned po převzetí společnosti odeslalo starého ředitele na dovolenou a do důchodu. Vypsalo výběrové řízení na nového ředitele, který ale nastoupil až 1. září, takže celé prázdniny společnost fungovala bez svého hlavního šéfa. 
Další změny, které nastaly po převzetí společnosti, představil předseda představenstva RNDr. František Smolka na zasedání zastupitelstva města dne 8. října. My jsme vás o tom zde informovali dne 29. října.
Za tak krátkou dobu je za představenstvem vidět hodně práce, takže zde kritika na představenstvo není na místě.
Nový ředitel společnosti Ing. Václav Mikšík, který nastoupil do funkce 1. září, takže ještě není ve funkci ani těch pomyslných sto dní hájení, převzal společnost ve špatném stavu, se špatnou pracovní morálkou. Denně tráví v práci 10 až 12 hodin. Kritizovat ho hned po nástupu do funkce, za něco, za co nemůže, se nám nezdálo zrovna fér. 
V měsíci říjnu jsme chodili po městě a mapovali, občas jsme něco uvedli v postřezích z Hranic, a sledovali co se bude dít.
O opravených zábradlích, některé i po letech jsme již psali. Ale není to jen zábradlí. Vzhled města se pomalinku mění k lepšímu.

Chodníky, které ještě před nedávnem byly zarostlé, dnes jsou již uklizené.







Jen jednu názornou ukázku, takto ještě před nedávnem vypadal jeden chodník v zapadlé části města a takto vypadá dnes.








A nejedná se jen o uklizené chodníky, ale i o opravenou dlažbu. Kde ještě před pár dny byly díry, dnes je již opraveno.









2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tak proč tam ještě dalších deset let strašil?

Hranické listy řekl(a)...

A proč by nestrašil? Nestrašil zadarmo.
A s podporou bývalých koalic z ČSSD, ODS a Hranice 2000.