28. 10. 2010

Podobnost čistě náhodná aneb čteme z českého tisku


Podobné názory jako v Hranicích mají lidé i v jiných městech. Jen pro názornost jsme Vám vybrali názor z deníku Mladá fronta DNES ze dne 27. 10 2010:


Radnici mají vést lidé, které vybrali voliči.

Uherský Brod je relativně malé město, kde se dá říci, že se všichni známe. Volila jsem napříč stranami konkrétní lidi, o nichž jsem byla přesvědčena, že jsou slušní a mají zájem především o to, aby město vzkvétalo. Po zveřejnění prvních výsledků jsem byla docela spokojena.

Vystřízlivění přišlo o týden později. Tohle nebyly volby, ale šaškárna největšího kalibru. Každé malé dítě ví, že někdo prostě vyhraje, další je druhý, a někdo třetí. Takže by logicky lidé z těchto vítězných stran měli vést radnici, protože si to tak přejí občané-voliči. Jenže v Brodě ty, co zvítězili, ostatní jednoduše vyšachovali.

Budiž, politika je nevyzpytatelná. Ale když se mezi kandidáty o křeslo starosty objeví i člověk, který se do zastupitelstva vůbec nedostal, když ti, co se hlásí k pravdě a lásce Boží, intrikují, jak se dá a spolčili by se s kýmkoliv, jen aby měli jistou teplou židli, pak vzkazují ostatním zhnuseným spoluobčanům – jestli ještě v budoucnu budete mít chuť volit, pak si teď dobře zapamatujte ty, kteří na vaše názory zvysoka kašlou.

Markéta, Uherský Brod


Žádné komentáře: