24. 11. 2016

Postřehy z Hranic 24. 11. 2016

Vánoční stromek dorazil na náměstí.

22 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Oslavy velkolepé, ale ve stáncích výpadky elektřiny. A malý prostor pro diváky. Prostě jsme to s dětmi "zabalili" a šli do podloubí poslouchat muziku. Jinak by nám ušlapali děti. Kašnu zrušte. Jen zavazí!
Nejde zajistit větší prostor pro diváky? Lenka

Anonymní řekl(a)...

Připevnění pódia k barokním soše a kříži je absolutně neomluvitelné. Tohle mohlo napadnout jen totálního k....
s prominutím. Snad za to někdo bude nést následky!

RRRR

Anonymní řekl(a)...

Teoreticky by s tím upevněním měl souhlasit vlastník, což je církev.
Jinak ta moderní kašna je fakt děs a hrůza, navíc nebezpečná, v tom šeru při zaplněném prostoru mezi stánky jsem viděl pár lidí packnout o ten rantl kolem či šlápnout do toho žlábku, jeden sebou ve snaze chytit balanc šlehnul na zem. Komu vadila ta staré dobrá kruhová kašna, která se mohla citlivě zrekonstruovat?

Anonymní řekl(a)...

Nová kašna je skvělá. Ten komoušský shit, co tam stál je naštěstí už pryč. Samozřejmě mohla se obnovit kašna z konce 19. století, která stála cca někde v místech "Stonehange", ale ta moderní je skvělá a přesně plní svůj účel a nezaclání důležitějšímu prvku v té části náměstí.

S upevněním by měl souhlasit nejenom vlastník, ale i památkáři.

RRRR

Anonymní řekl(a)...

Celé je to tam stísněné a smutné. Občane poraď! Stánky zavřené, podivné šero....
Snadno se sice kritizuje, ale nechtělo by to nové nápady? Zahájení velkolepé, všechna čest. Ale co dál?
Z. Rípal

Anonymní řekl(a)...

Jenom se z té kašny nepo...
Navíc to není kašna ale vodní prvek

Anonymní řekl(a)...

Komoušský shit byl nahrazen demokratickou požární nádrží s ukradeným deklem a připláclými schody od paneláku. Svůj účel, což je hygiena rázovitých občanů města na účet jiných občanů opravdu plní dobře, i když je žertovně na zákazových cedulkách popírán. Komunistické záhony s květinami okolo sigmáckého shitu byly nahrazeny žulovým buzerplacem s fašounsky vyrovnanými řadami předražených sloupků.
I myšlení o 27 let zpozdilých antikomunistů je mnohem progresivnější byť cíle jsou stále shodné. A sice, vyrovnat tu lůzu, z jejíž práce si dobře žijí, do latě jako ty sloupky.
Náměstí je stísněné a smutné zcela správně. Koreluje s atmosférou a chmurnou budoucností našeho maloměsta i se zklamáním z toho, kdo nám ty klíče kterými jsme tam před 27 lety zvonili sebral.

Anonymní řekl(a)...

Pro současné Hranice bohužel typické, na začátku obrovská prezentace a pak vyšumění.

Anonymní řekl(a)...

Klíče byly sebrány demokraticky. Volbami.

Anonymní řekl(a)...

Vy jste snad volil(a) někoho, kdo měl ve svém volebním programu, že nám je sebere?

Anonymní řekl(a)...

Všichni byly zvoleni demokraticky! Nebo jsou ještě jiné volby. Např. podle majetku, účtu, výšky postavy...?
Já jsem spokojen. Město funguje, dokonce se i rozvíjí.
A že se Váš oblíbenec nedostal do zastupitelstva? Vsadil jste zřejmě na !špatného koně".
Občan Brych

Anonymní řekl(a)...

Ohleděné loutky byly demokraticky vyměněny za jiné loutky.
Hloupé publikum tleská, líbí se mu nové loutkové oblečky a barvičky, loutky jsou vevnitř stále stejně dřevěné a špagátky od nich vedou stejným směrem.
Občan Brych, který není občanem Brychem stvořeným panem Otčenáškem si myslí, že volby jsou něco jako dostihy a sázky. Měl by od loutek dostat diplom. Mimochodem, není to patologický jev, ztotožňovat se s fiktivními literárními postavami?

Anonymní řekl(a)...

A jak jste na to přišel, že se rozvíjí?
Cestu na Struhlovsko neschopni udělat v termínu, to samé Rezkova a Galašova, cesta v Drahotuších je hrbolatá a špatně odvádí vodu, ani dekle od kanálů nejsou v řadě, to je unikum, společenské akce o vlastní prezentaci konšelů, bombastický začátek a pak zdechl pes, viz trhy na náměstí, štědré dotace těm, co mají na radnici své zastupitele, starostou politický skokan bez odpovědnosti, a koalice je účelová směska individualistů bez společné koncepce, protože pokud jste si nevšiml, tak ANO v Hranicích už není, takže vlastně jeden z tvůrců koalice odpadl a ta pětice za ně zvolená je jaksi bezprizorní.
A to ještě asi nevíte o nové smlouvě na městskou dopravu...

Anonymní řekl(a)...

Na městské dopravě se "napakovali" jedni, teď se budou pakovat "jiní"? Zřejmě jste zaměstnanec radnice, že už víte něco o nové smlouvě.
Jak je patrno, jsou někteří pisálci HL příznivci bývalé koalice. Ta však neměla skutečně žádnou vizi. Jen udržovala stávající stav.
Příchodem "Otevřené radnice" celkem příznivé změny. A tak to je.
Jsou chytří, jsou bohatí, jsou flexibilní... A na koncepci rozvoje města není potřeba stran a spolků.
Dekle /myslíte víka, poklopy.../ od kanálů nejsou v řadě...To před rokem 89 bylo v řadě všechno.
Prostě je demokracie! Víka kanálů si mohou ležet jak chtějí. Ale bude změna a soudruzi všechno pěkně srovnají. Jak si žádá občan.

OP

Anonymní řekl(a)...

HORA selhala, takže jestli se ten poslední z původně tří koaličních partnerů hodně rychle nevzpamatuje, tak by mohl v příštích komunálních volbách zaplakat, protože i mezi jeho voliči roste zklamání.

Anonymní řekl(a)...

Dnešní politické strany jsou jen bandy nesourodých individuí lačnících po veřejných penězích. Žádná soutěž ideí a modelů občanské správy, jen soutěž o ty prachy.
Na rozpadech spojenectví a koalic je to jasně patrno. Jak se po volbách dostanou k lizu, nastane boj i uvnitř jejich účelových partiček.
Kdo to ještě nepochopil má dozajista nějaký problém s logickým myšlením.

Hranické listy řekl(a)...

Reakce na: ANO v Hranicích už není, takže vlastně jeden z tvůrců koalice odpadl a ta pětice za ně zvolená je jaksi bezprizorní.

Nesouhlasíme, ANO zde podstatě ani nikdy nebylo, člen ANO byl pouze starosta, ostatní kdo kandidovali za toto hnutí, tak byli nestraníci. Sice kandidovali na stranické kandidátce, ale ne proto aby prezentovali toto hnutí, ale proto, že měli společnou vizi, ohledně našeho města. To že pan starosta vystoupil z tohoto hnutí, proto nemůže ovlivnit chod současné koalice. Jedině co to ovlivní, tak budoucnost našeho starosty, protože pokud se rozhodne v příštích volbách obhajovat post starosty, bude muset za jiné uskupení a obhajoba bude daleko složitější, než kdyby zůstal členem ANO.
Mluvit o tom, že jsou teď bezprizorní? Pokud mají stejný cíl a to lepší fungování našeho města, tak nezáleží za koho kopou. Osobně si myslíme, že jedna věc je volební kampaň, kde si strany a uskupení můžou jít i "po krku", ale jak volby skončí, lid rozdá karty, tak podstatě hned po prvním zasedání nové koalice, hned po tom co je zvolené nové vedení města, by všichni měli zahodit různobarevné dresy stran a hnutí a obléct si jednotný dres města Hranice. Protože občané Hranic je nevolili proto, aby hájili zájmy politických stran ČSSD, TOP09, nebo ANO v našem městě, ale aby hájili zájmy občanů tohoto města.
Dnes máme různorodou koalici, bývalého člena ANO a čtyři nestraníky, kteří za ANO kandidovali, hnutí Otevřená radnice, co jsou další čtyři nestraníci, tři komunisty a i díky "dobře odvedené práci" pana Kudláčka při tzv převratu na radnici, podpořenou i zastupitele za lidovce a tichou podporou jedné zastupitelky za ODS. Jak jsem uvedl, pokud budou mít společný cíl, bude táto nesourodá koalice fungovat. Zde opravdu nezáleží z jaké jsou strany, nebo hnutí, ale co dělají pro Hranice. A zde je třeba jenom podotknout, že táto koalice odvádí daleko lepší práci než koalice v minulosti pod vedením ČSSD, nebo TOP09 (HORA). A pokud někomu vadí, že jsou v koalici i komunisté? Možná to bude tím, že komunisté jsou v tomto městě menší zlo než ČSSD a TOP09.
Táto koalice odvádí dobrou práci, i když je pravda, že ne vše se zatím podařilo. Protože i tito zastupitelé a radní jsou jen lidé, takže dělají chyby a jak se říká, chybami se člověk učí. Nežijeme v ideální společnosti (naštěstí), kde vše funguje na 200 %.
Mimochodem podle pokusů na myších, kdy jim bylo vytvořené ideální podmínky pro život, tedy byla vytvořena ideální společnost, tak tento projekt skončil totální katastrofou.
Viz:
http://veda-a-technika.eurozpravy.cz/veda/171214-totalni-zkaza-lidstva-dokonaly-zivot-zabiji-hruzny-experiment-prinesl-desive-vysledky/

Anonymní řekl(a)...

No nezvolil bych zrovna formulaci, že komunisté jsou v tomto městě menší zlo než ČSSD a TOP09 (HORA2000). Spíše bych zvolil formulaci, že komunistům více záleží na našem městě, než politikům z ČSSD a TOP09 (HORA2000), kterým záleželo pouze na svých funkcích.
Jinak s vaším příspěvkem plně souhlasím.

Jenom bych doplnil, starosta opustil sice ANO, ale přešel pod nové hnutí Volba OK a s nim do Volvy OK přešli i zbylí zastupitelé zvoleni za ANO, takže skutečně nejsou bezprizorní, jenom změnili značku.

S pozdravem občan Hranic

PS, pokud starosta Kudláček bude znovu kandidovat, má můj hlas a bude nás více.

Anonymní řekl(a)...

Jak jste na to přišel, že ti zbylí čtyři přešli do Volba OK, které je, resp. byl, krajský volební subjekt...
Zkuste použít logiku - Volba pro Olomoucký kraj jaksi pro Hranice nemá co říci, to je neúspěšná minulost.

Anonymní řekl(a)...

Viz složení zastupitelstva na stránkách města.

http://www.mesto-hranice.cz/cs/pro-obcany/samosprava/clenove-a-pravomoci-zm/clenove-zastupitelstva-mesta-hranic.html

Anonymní řekl(a)...

ANO ano? Ano!

Anonymní řekl(a)...

ANO ano? ANO ne!!!!!!!