22. 6. 2016

Zruší se rock v letním kině? Místní si stěžují na hluk z koncertů

Zveme Vás na jednání zastupitelstva města Hranice, které se uskuteční ve čtvrtek 23. června od šestnácti hodin v zasedací síni Městského úřadu na zámku. Zasedání je jako vždy veřejné. 
Jedním z nejožehavějších bodů jednání by mohl být materiál týkající se hlučnosti hudebních produkcí, který předkládá Vladimír Juračka.
„Obyvatelé města, zejména ti, kteří bydlí v blízkém i vzdálenějším okolí letního kina jsou dlouhodobě vystavování nadměrnému hluku, jehož původcem jsou hudební, zejména rockové produkce konané ve venkovním prostoru," uvádí člen zastupitelstva Vladimír Juračka (Hranice 2000) v materiálu, který k jednání předkládá.
Pokračování příspěvku zde.

Za redakci doplňujeme.
Takže zrušíme v Hranicích veškerou venkovní hudební produkci? Nejprve v letním kině, pak bude následovat hudební akce konané na Staré střelnici u Vaška Vlasáka, které se taky konají ve večerních hodinách. Potom budou následovat akce konané i přes den v Městském parku a v Zámecké zahradě?

14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Velice dogmatický komentář od redakce, často a rádi kritizujete porušování ledasčeho, ale sami porušování obhajujete.
Nejde o koncerty jako takové, ale o pravidla, a ty jsou dána a musí se dodržovat, že město Hranice není schopno upravit obecně závaznou vyhlášku tak, aby bylo vše podle regulí, je podstata problému - ale to by jste se museli obout do milovaného a dělným lidem tak obdivovaného starosty. Tam je háček.

Anonymní řekl(a)...

Když jsem si přečelt návrhu na zrušení koncertu a kdo jej podal,tak se mi udělalo šoufl. Panu dokktorojc, když se roztahoval na radnici nijak nevadilo, že jsou koncerty v letním kině a na jiných místech? Už by měl ze zastupilestva vyletět, protože stářím zmagořil,nebo se stal potížistou. Je to prostě b... Jinak se to nedá nazvat. Snad dnešní radní a zastupitelé(kromě tzv. Hranice 2000 rsp. TOP09) by tuto hloupost neměl nikdo potpořit. Ten jeden den by nemělo rozumnému člověku vadit! A trochu kultúry také ne.
Klousek

Anonymní řekl(a)...

Vážení Traktor to přepísknul, ale snad nenastane pálení čarodějnic podle inkvizitora Juračky. Chce to rozum do hrsti a postavit jasná kritéria.

Mydlář

Anonymní řekl(a)...

Jasná ukázka toho, jak se z bývalého užitečného podpúrce hranické kultury stává obtěžující odpúrce v předvolebním boji.
Anóbrž ve stylu: když nemůžu ovlivňovart, aspoń budu škodit!
K zamyšlení: opravdu se takto dělá předvolební kampaň ??? Má se bývalý starosta najednou začít starat o hluk z kina ?
Drahý starý, jste marný. Uvěří Vám snad jen slabomyslný. Anebo bývalý podpůrce jedné z vašich bývalých stran
V zájmu zachování objektivity, napište, pane Juračko, historii Vašeho politického kotrmelce.

Děkuji za odpověď

KRUCIFIX

Anonymní řekl(a)...

Proč se obouvat do starosty? Co udělal genius Juračka od roku 1996 do teď pro regulaci vystoupení kapel na v letním kině? Nic nebo jinak řečeno, prd! Pouze využívá roli opozice ke zviditelnění, neznat ho, ukápnu slzu!
Matějková

Anonymní řekl(a)...

Správně, starosta pan Kudláček je rok ve funkci, ale může za to, že město prý nemá veřejně prospěšnou vyhlášku. Zatímco pán Juračka, který je v zastupitelstvu přes 20 let a většinu z té doby zde vládl, je nový národní hrdina, který bojuje za tiché Hranice.

Anonymní řekl(a)...

Tak zastřelili jste mi strejčka a tady máte přes držku...tak nějak to řekl Švejk, já říkám dali jste cenu "Citroňákovi"a ne mým kandidátům, tak vám to "vosolím". Ač ateista, přesto říkám, pane Bože Ty to vidíš. a necháš to jen tak? Některá stará vyjádření členů kolem pana doktora, dostávají reálnou podobu,pomsta je má....

Anonymní řekl(a)...

Je mi ukradená ta i druhá strana, mne zajímají fakta a do jisté míry mne fascinují ony výlevy postrádající jakoukoliv logickou argumentaci. Nejde o hluk, jde o dodržování pravidel. Rádi nadáváme jaký je někde binec a jak si jiní dělají co chtějí, ale sami přitom konáme totéž a ještě se obhajujeme. Město má obecně závaznou vyhlášku upravující i problematiku nočního klidu a je povinností všech na území města ji dodržovat - a platí to pro Traktor, Moravanku, Alexandrovce, Nazarety či kohokoliv jiného. Nikdo nemá právo sám sobě měnit obecná pravidla. O koncertu se vědělo dost dlouho dopředu, pořadatelé měli na zřeteli svůj zájem, což je vcelku logické - ale právě pro nalezení řešení uspokojujícího obě strany v podobě přijatelného kompromisu je tady obec a její orgány, aby hájily i zájmy těch ostatních, a ty selhaly.
protože pokud připustíme, aby si jeden udělal sám sobě výjimku, pak si totéž může v čemkoliv jiném říci druhý, třetí, desátý, stý... A pokud budeme nadávat ostošest jaký je tu bord...
Na zastupitelstvo se půjdu na "hlukový bod" podívat, rád si poslechnu argumentaci stran, s ohledem na potencionálně rozjitřenou atmosféru bych to osobně neřešil na zastupitelstvu, tam se teď nic zásadního nevyřeší, ale uložil radě, nechť se příslušní úředníci věcí zabývají a předloží na dalším zastupitelstvu konkrétní návrh řešení.
L.Fojtík

Anonymní řekl(a)...

Je to celé o uražené ješitnosti. Když byl VJ starostou, tak problém neřešil. Nyní se mu to hodí jako "předvolební munice".
V našem městě nežijí jen děti a senioři. Je zde i dospívající mládež, aktivní střední generace.
A občasný, časově regulovaný hluk by se dal i vydržet.
Navíc vedení města určitě chystá novou vyhlášku.
Takže vydržať a nepodělat se. Určitě se najde přijatelný kompromis.

Pepa Sluníčko

Hranické listy řekl(a)...

Na včerejším zasedání zastupitelstva zvítězil zdravý rozum.
Tedy u vybraných akcí pořádané na území města je "prodloužená večerka" do 24 hodin.
Jinak pro některé zdejší diskutující, nemáte pravdu, že by skupina Traktor neměla schválenou svoji akci, včetně doby konání do 24 hodin.
Vyjímku, na prodloužení akce do 24 hodin byla schválená na pravidelném zasedání rady města v měsíci květnu.

Anonymní řekl(a)...

Bylo by možno prosím upřesnit na kterém zasedání rady byla výjimka schválena? V květnu byla tři zasedání a já v usneseních rady jaksi nic nevidím...?

Anonymní řekl(a)...

Poznatek ze včerejšího zastupitelstva:
Kdyby někteří lidé spadli z výšky svého ega na výšku svého charakteru, tak by nepřežili. Tolik k vystoupení "pana doktora" při obhajobě provozovat parkovací systém cizí firmou.
O lhaní nebo ztrátě paměti je zbytečné spekulovat.

Mydlář

Anonymní řekl(a)...

Taky mne to překvapilo, hovořil jsem s ním hned po tom článku o parkování na webu a byl pro místního provozovatele...?

Anonymní řekl(a)...

Vladimíre, Vladimíre....ty nám děláš reklamu.Já mám sice jen zvláštní školu, ale určitě jsem chytřejší.

Levitující kníže