5. 4. 2016

Jak se dostat s malou dodávkou na náměstí a dodržovat přitom nové předpisy?

Včera jsme vás upozorňovali na změnu vyhlášky č. 294/205 o pravidlech provozu na pozemních komunikacích, která platí od 1. ledna letošního roku a týká se významu značky zákazu vjezdu nákladních automobilů, která se nově týká i menších dodávek, pickupů, tahačů, ale i osobních aut s mřížkou za zadními sedadly.
Rozebírali jsme příjezd na náměstí po ulici Svatoplukova, kde je sice vjezd nákladním vozidlům do hmotnosti 5 tun povolen, ale příjezd na tuto ulici jak po Teplické, tak po ulici Komenského je pro nákladní automobily zapovězen. Tudy se tedy dodávka na náměstí nedostane.
Dnes jsme se šli podívat, jak je to s možností příjezdu na náměstí po ulici 28. října.

Zde je situace o něco lepší. Ze dvou stran, a to jak ze Smetanova nábřeží, tak z Třídy Československé armády je vjezd zakázán. Povolen je ze třetího směru a to z ulice Mostní.

Příjezd od Smetanova nábřeží
Příjezd od Třídy Čs. armády

Zbývá tedy jediná možnost vjezdu na náměstí přes ulici 28. října a to z ulice Mostní. Takže pokud řidič dodávky chce jet na náměstí a nechce porušovat nové předpisy, musí nejprve odbočit na ulici Mostní, a za mostem se (nejlépe kolem ostrůvku „u žaby“) otočit a pak projet světelnou křižovatku k ulici 28. října rovně.
Poznámka: Obrázky si poklepáním zvětšete.

Žádné komentáře: