16. 12. 2015

Napsali jste nám

Vážená redakce.
Dovolte, abych touto cestou vyjádřil některé své názory na vánoční Hranice.
Poměrně často chodím přes náměstí na zahrádku u Bečvy. Takže prakticky obden procházím náměstím.
S manželkou jsme byli velmi spokojeni s programem při rozsvícení vánočního stromu. Bylo to něco nového. Ne nějaké kuňkání z minulosti. I další dny se ještě daly. 
Ale zbývající dny velmi šedé. Pár stánků, žádný program. Možná by stačila jen reprodukovaná hudba. Copak se v Hranicích nenajdou soubory, které by vystupovaly od 15. hodiny do 18.00, kdy jsou otevřeny obchody? Máme rodinu v Lipníku a tam náměstí "žije".
Neberte to jako kritiku, jen názor občana.
Radnice schválila peníze na rozvoj kultury. Vánoce jsou takové malé "žně". Ale zdá se nám to teď jakési suché, nevýrazné.
A přitom máme ve městě kulturní manažery, jak se dnes říká.
Přejeme všem hezké svátky.

Josef a Marta S.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Máte pravdu. Já vím, že připravit vánoční akce není jednoduché. Letošní se vyvedly. Zejména zahájení. Pan starosta i ostatní byli dobří. Ale potom už jen šeď. Mrkněte do Prostějova, do Přerova,...
Snad se příští rok zadaří lépe.
Občan Hranic

Anonymní řekl(a)...

Milí Josefe a Marto.
pokud vám chybí kultura, není nic jednoduššího než na ni začít chodit a platit vstupné. Zpestřit si cestu na zahrádku poslechem něčeho co jiní zaplatí není správná cesta jak kultuře pomoci. Buď pro vás hodnotu má a ta je v dnešním systému vyjádřena penězi, nebo nechcete paltit a pak je pro vás bezcenná ať žvaníte cokoli.

Anonymní řekl(a)...

Pokud jde o příspěvek z 18.12. je trošku mimo mísu, jedna věc je celoroční kulturní dění v Hranicích, které je samozřejmě možno podpořit účastí na placených vystoupeních, druhá věc je jednorázová akce na náměstí v souvislostí s vánocemi, která je ryze veřejná i co do "zdarma" - jako ve všech městech, kde se vánoční trhy pořádají. Jejich náplň a organizaci občan neovlivní, to je skutečně záležitost organizátorů, aby stála za to a měla určitou úroveň po celou dobu trvání.
Lipník je menší a přitom v této věci živější. A pobíratelé dotací na kulturu vč. městského kulturního střediska by mohli být aktivnější. Máme tady i uměleckou školu.
Hranickému vánočnímu náměstí dominuje "chlast".

Anonymní řekl(a)...

Vstupné dobrovolné? Co tu meleš občane! To nebyla ze strany manželů stížnost. Jen konstatování.Galerie jsou zdarma a tu zábavu na náměstí snad platíme -paltíme z daní! To jste zřejmě psal v afektu!
Takže v klidu občane. Vše si platíme z DANÍ! Které řádně odvádíme.Manželé S. nenechte se odradit nějakým nýmandem - křiklounem.

J. Š. B.