31. 12. 2015

PF 2016

Rok 2015 je u konce a čeká nás rekapitulace.
Ve světě nic moc, řecká ekonomická krize, občanská válka na Ukrajině, vzestup Islámského státu, řízená milionová invaze imigrantů do Evropy, pocházející z úplně odlišné kultury, teroristické útoky v Evropě. Do toho nesmyslné protiruské sankce, které poškozují jak českou, tak i evropskou ekonomiku. Zatímco meziroční obchod EU s Ruskem padá, tak obchod USA, jenž je strůjcem protiruských sankcí, s Ruskem je na nejlepší úrovni za poslední roky. Zase jsme papežštější, než samotný papež.
Na domácí scéně se přiostřilo, útoky na osobu prezidenta, řádně zvoleného občany České republiky v demokratických volbách, a útoky na státní symboly České republiky, nemají v demokratickém světě obdoby. Stále více dochází k omezování svobody projevu.
Takže aspoň u nás v Hranicích letošní rok přinesl zásadní změny k lepšímu. Změna ve vedení radnice, změna ve vedení společnosti Ekoltes. I samotné město prokouklo, byly dokončené některé akce, o kterých se v minulosti jen mluvilo, jako například, rekonstrukce Zámecké zahrady v hodnotě 18 milionů, rekonstrukce cesty v Drahotuších, nové hřiště ZŠ 1. máje, rekonstrukce rybníku Kuchyňka, nová komunikace v lokalitě Pod Bílým kamenem, zateplení Domu s pečovatelskou službou, nebo nové hřiště na Struhlovsku. Ne vše šlo ale hladce, 3. etapa rekonstrukce sídliště Galašova za 13,7 milionů korun je ve skluzu (připravujeme podrobnější reportáž).
A na závěr, jaký bude ten následující rok? Určitě se máme podle optimistů i pesimistů na co těšit. Jedni říkají, že následující rok bude lepší jak ten současný, druzí zas, že sice bude horší jak ten současný, ale bude lepší, než ten co přijde po něm.

Žádné komentáře: