14. 11. 2014

Vážení občané,

je důležité začít tím, že toto město je Vaše.  Svými hlasy nevolíte politiky, ale správce našeho společného majetku.  23 lidí, kteří by měli zastupovat vaše zájmy v Zastupitelstvu města Hranic.
Lze hospodařit špatně nebo dobře. Pokud budeme hospodařit dobře, můžeme mít zimní stadion, lze poskytovat více služeb a dokázali bychom uvolňovat i více peněz pro kulturu a sport. Pokud na hospodaření nebudeme důsledně dohlížet, bude se mít dobře jen hrstka lidí.

Hnutí Ano jasně v minulém volebním období definovalo oblasti nehospodárnosti, prostřednictvím Kontrolního výboru je předložilo Zastupitelstvu města a navrhlo řešení zjištěných nedostatků.Po zhodnocení programů voliči udělili našemu hnutí nejvíce mandátů z politických stran a hnutí.Úsměvné je však, že místo vyjednávání o cílech a o naplňování programů si tradiční uskupení rychle rozdělila pozice a dva dny po volbách oznámila i obsazení postů.  Vůle voličů tak byla opět pošlapána.
Pro uspokojení svého svědomí oznámili občanům, že s panem Kudláčkem jednat nebudou, protože hnutí ANO jedná s komunisty, vedlo negativní kampaň a pan Kudláček je revolucionář.

Představitelé ČSSD a pan Juračka, kteří tuto informaci oficiálně sdělili do místní televize a tisku by si asi měli poslechnout své vrstevníky a spoluzaměstnance z doby před rokem 1989. Pan Zíma, člen KSČ, měl jako člen milicí doma přidělenou zbraň na ochranu strany a vlády, pan Úlehla jako představitel odborů byl stranickým agitátorem a prováděl kádrové dohledy.  S úctou, manželka pana Juračky byla předsedkyní KSČ oblastní organizace v Jednotě a také pamětníci krajské organizace jsou pohoršeni, jak se k nim pan Juračka chová dnes, když mu zajišťovali i pracovní místo a kariéru. Také si dovoluji oživit vzpomínku na nedávnou minulost, kdože zajistil desítky milionů korun na opravy naší radnice a města.  Bohužel to nebyl pan Juračka.

Dovoluji si jasně prohlásit, že já nejsem komunista.  Důležitá je však skutečnost, že to byla jediná politická strana, která si nás pozvala a požádala o vysvětlení programu, navrhovaných řešení a předložila své programové cíle a priority.  Komunistické straně vyčítáme dnes řadu věcí z prožité historie, ale dle mého soudu, lidé jako pan  Raindl nebo paní  Žurmanová  mají rovnější páteř než uvedení lidé.

Na kandidátku hnutí Ano byli pozváni nestraníci, kteří nešermují ideologiemi, ale mají schopnost poskytnout po své práci našemu městu něco navíc.

Nejsem skeptik, analyzuji předložené sliby ve volebních programech a těším se, že je ve svém věku tito lidé splní.  Dnes vím, že byli tak stresováni možnou ztrátou placených funkcí, že ani nevnímali rozsah svých slibů. Máme tedy snadnou práci, budeme se pouze ptát na jejich plnění.  Pokud k tomu přidáme důslednou kontrolu cash flow, budou muset všichni své vytoužené příjmy odpracovat a to je v pořádku. 

Jednací řád nám dal do ruky řadu pravomocí a nový Občanský zákoník zase zvýšil tlak na odpovědnost při správě cizího majetku. Ukončuji tedy tímto žabomyší válku a těším se na kvalitní práci nového Zastupitelstva.

Jiří Kudláček – hnutí ANO  


                      

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Rok 1989 nepřinesl do současné doby pro obyčejného člověka žádné pozitivum, tak jak jsme si to představovali. Ti, co mají statisíce měsíčně, moc a zákony na své straně, se doslova smějí obyčejným lidem. "Makejte a nic po nás nechtějte, jen ať máme víc a víc" - to je krédo polistopadových mocipánů. Volby jsou fraškou - nač chodit k volbám, když to, či ono seskupení volby vyhraje a stejně není připuštěno k tomu, aby mohlo pro následující období předvést svůj program, se kterým do voleb šlo a voliči jim dali důvěru.
To potom nemá cenu k volbám vůbec chodit a s tím se také počítá.

Anonymní řekl(a)...

Hezky strčený klacek do žumpy, zamíchal jste jím... a žumpa se zachovala podle předpokladu. Začala smrdět. Valí se z ní puch čím dál, tím silnější.

Anonymní řekl(a)...

Rozhořčení pana Kudláčka se nedivím. Přišel z praktického světa, ve kterém ještě platí nějaká pravidla, do světa bezskrupulózních politiků.
R.V.

Anonymní řekl(a)...

Pane Kudláčku, velmi trefné a výstižné.
Je to pohádk "Jak Juračka k rozumu přišel aneb mám rád Radku a sociální demokraty". Pointa: Pro peníze všechno!
K. J. Erben

Anonymní řekl(a)...

Vlastně taky netrpělivě čekám na programové prohlášení koalice. Co z toho, co strany slibovaly, vlastně zbylo. Jestli zbyla jen ta touha po stabilních korytech, nebo i něco pozitivního pro občany města. Prvním hlasováním jasně prokázali, že koaliční dohodu o křeslech a korytech nepodrazí, tak teď ještě to programové prohlášení, když už na náměstí máme ten stromeček.