21. 3. 2010

Dopis starostovi a zastupitelstvu města



Dobrý den pane starosto,

krajně nesouhlasím s tím jak se přidělují finanční prostředky jednotlivým subjektům a to jenom po zhlédnutí relace Hranický týden. Vidím, že peníze potřebují přednější a smetiště ukazujeme zahraničí viz. cesta do kempu. Věřím, že to dnes na zasedání zastupitelstva předložíte a pokusíte se s tím něco udělat i ve prospěch kempu. Hlavně, že pár lidi bude hrát tenis, běhat po atletické dráze a pár jich bude chodit do divadla, na to finanční prostředky jsou. 
Ale, že do kempu přijede po cestě, která je v dezolátním stavu, kolem 2 až 3 tisíc hostů, kteří si domů odnášejí dojem z pobytu v kempu a jeho okolí, který je součástí města to vás vůbec nezajímá a navíc na to finanční prostředky v kase města nejsou. Ptám se, kde je nějaká spravedlnost od vás radních, kteří nás ve vedení města zastupujete? Nebo pomoc potřebují jenom ti, kteří jsou vašimi stoupenci nebo kopou za vás? Naučte se už konečně spravedlivě jednat, nežijeme již v jednolité ale v plurální společnosti.

S pozdravem předseda neziskové organizace s 50 letou tradici AMK kemp Hranice 
Peter Neupauer.

Dopis starostovi a zastupitelstvu města                         

Vážený pane starosto, dámy a pánové,
v loňském roce jsem se zúčastnil zasedání zastupitelstva, kde jsem žádal o finanční podporu pro AMK kemp Hranice ve výši 1 mil. Kč. Stejně tak jsem žádal o tuto částku ještě osobním dopisem ze 14. 12. 2009 i pana  starostu. Tato částka je zapotřebí na rekonstrukci sociální budovy a to na základě cenové kalkulace firem DEKTRADE a. s., Praha a SAVP Střešní a výškové práce Hranice tak, aby bylo vyhověno evropským standardům a sociální budova byla zpřístupněna i tělesně postiženým osobám. A to je jen nepatrná částka pro rekonstrukci kempu. Ze strany pana starosty mi bylo dopisem ze dne 7. 1. 2010 sděleno, že tomuto požadavku nebude vyhověno.
     V relaci Hranického týdne ze dne 16. 3. 2010 mě proto udivil příspěvek o přidělení financí tenisovému klubu, SK Hranice nebo panu Vlasákovi jako soukromému podnikateli (loňského roku mu byl rovněž poskytnut příspěvek, a to ve výši 200.000,- Kč na vybudování dětského hřiště).
     Co k tomu dodat? Město by mělo mít větší zájem i o AMK kemp Hranice. Kemp nenavštěvují jen tuzemští hosté, ale hosté z 29 zemí světa, jak tomu bylo například v loňském roce.  Zahraniční hosté si oblíbili okolí Hranic a často se sem vrací a město by mělo uvítat jejich zájem jak o město samotné, jeho historií, tak i o jeho okolí, navíc představují určitou kupní sílu, ale co jim kemp může nabídnout?
Pokračování: 

S pozdravem nestraník,

Bc. Peter Neupauer
předseda AMK kemp Hranice

Žádné komentáře: