11. 8. 2016

Slavit venku po desáté večer už nepůjde bez vyhlášky

Tak už je to zde, vypadá, že problém rušení nočního klidu u nás v Hranicích, bude brzo vyřešen. 
Z dnešního internetového tisku.

Rodinné zahradní oslavy i kulturní a další venkovní společenské akce budou muset od letošního října končit vždy ve 22 hodin.
Výjimku dostanou pouze ty akce, které budou včetně konkrétního data konání uvedeny v obecně závazné vyhlášce daného města nebo obce.
Tu ovšem obce v praxi vydávají třeba i jen jednou za rok. Ukládá to novela přestupkového zákona, kterou už loni v létě schválili zákonodárci.
Bude hrozit i zákaz pobytu
Dosud obce měly v souladu se zákonem také možnost dávat pořadatelům veřejných i soukromých akcí, často plánovaných jen několik týdnů či dokonce dnů předem, svolení, aby mohly pokračovat i po 22. hodině, kdy začíná doba nočního klidu (ta končí v šest hodin ráno).

Nově všichni organizátoři soukromých i veřejných venkovních akcí je budou muset mít uvedeny v obecní vyhlášce. Jinak budou muset skutečně skončit do 22 hodin. Pokud se tak nestane, budou pořadatelé riskovat, že na udání přijede policie.
Pokračování příspěvku a zdroj zde.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Když jsem já zvonil klíči,
to dvaadvacáté léto,
vysloužil jsem si,
totalitní totalitu za to.

Anonymní řekl(a)...

Asi nejlepší bude, když se vrátíme do středověku a v deset večer zavřeme všechny přístupové cesty do města, aby ani auta nemohla jezdit do města a rušit noční klid.

Anonymní řekl(a)...

Není to dobré řešení, v této podobě je příliš radikální, bohužel, je to ale reakce na letité a mnohdy flagrantní porušování práv těch ostatních. Berme to prosím jako ukázku, co se může stát, když menšina se chová arogantně a ta většina se pak naštve...
Nicméně jsem optimista, tak co vím, hledá se zjemňující řešení založené na periodicitě a předvídatelnosti těchto akcí, psal jsem k tomu jednu analýzu, otázkou je, kdy se všechny ty připomínky promítnou do normotvorného procesu a co nakonec z ministerstva vypadne...
L.Fojtík

Anonymní řekl(a)...

Slušný člověk po 22 hodině spí. Táto policejní hodina je důležitá. Už se blížíme USA. Tam je policejní režim.
USA NÁŠ VZOR! S AMERIKOU NA VĚČNÉ ČASY A NIKDY JINAK! B.O.

Anonymní řekl(a)...

Jakkoliv nerad ruším ostatní, zvláště ve spánku, tak se tato věc prakticky vztahuje jen na oficiální akce. Rodinných či soukromých oslav se to nedotkne. :)