2. 8. 2016

Sběrný dvůr. Co si naložíte, to si i vyložíte!

Společnost EKOLTES Hranice, a.s. provozuje sběrný dvůr v Hranicích. Bezplatně mohou vybrané odpady odkládat na sběrném dvoře pouze občané Hranic a okolních obcí, které mají se společností EKOLTES Hranice, a.s. smlouvu. Ostatním fyzickým osobám a firmám je určen platný ceník, který je vyvěšen na stránkách společnosti (www.ekoltes.cz).
Léto je v plném proudu, a tím i období vyklízení půd, sklepů a garáží. Sběrný dvůr je v tomto období maximálně vytížený. Proto chceme touto cestou dát občanům pár tipů, jak mohou odbavení na sběrném dvoře urychlit.
černá skládka před 
areálem sběrného dvora
Než si občan odpad naloží, měl by si ověřit, že má sběrný dvůr otevřeno. Dále je dobré se informovat o tom, jaké odpady je možné na sběrném dvoře uložit.
Zaměstnanci sběrného dvora jsou velmi ochotní a často pomohou s vyložením odpadu i přesto, že to není v popisu jejich práce. Občané by se měli držet pravidla, že co si naloží, to si i vyloží. Pokud tedy odpad nakládali tři lidé, měli by s nákladem oni tři lidé přijet. Snadno se může stát, zvlášť teď v období dovolených, že nebudou na sběrném dvoře dva silní chlapi, jak je tomu zvykem, ale pouze jedna brigádnice.
Sběrný dvůr má svou provozní dobu. Ačkoli už je roky každé pondělí zavřeno, stále jsou lidé, ke kterým se to nedoneslo, anebo prostě zapomněli. V úterý pak před branou dvora čeká naše zaměstnance pár televizorů, matrací a jiného odpadu. Zanechání odpadu před branou dvora se neklasifikuje jako předání do rukou osoby oprávněné. Jde o přestupek založení černé skládky pod pokutou až 50 000 Kč. Prosíme, dodržujte provozní dobu sběrného dvora.
důsledné vytřídění dřeva 
z objemného odpadu
Občan může zkrátit svůj pobyt na sběrném dvoře, pokud už doma svůj odpad dostatečně vytřídí. Jedná se především o železo a jiné kovy a polystyren, obě tyto komodity se obtížně vybírají z velké hromady. Polystyren se drolí a kovy propadávají na dno. Zdržením jsou i výrobky vyžadující demontáž např. čalounění na dřevěných židlích, plastové sedáky z kovových židlí, dřevěná a plastová okna a dveře se skleněnými tabulemi, nábytek s masivním železným kováním nebo zrcadly, železné zárubně se zbytky suti apod.
Děkujeme, že nám pomáháte udržet Hranice krásné a čisté.
EKOLTES Hranice, a.s.


Provozní doba sběrného dvora:
Pondělí: ZAVŘENO
Úterý: 9:00 – 12:00 12:30 – 17:00
Středa: 9:00 – 12:00 12:30 – 17:00
Čtvrtek: 7:00 – 12:00 12:30 – 14:30
Pátek: 7:00 – 12:00 12:30 – 14:30
Sobota: 8:00 – 12:00
Neděle: ZAVŘENO

Autor článku: Bc. Alžběta Krajčovičová

Žádné komentáře: