7. 8. 2016

Speleopotápěč Lukáš Brychlec přiblížil vývoj průzkumu Hranické propasti

Komentovaná prohlídka výstavy Příběh zázračné teplické kyselky v Městském muzeu Hranice poodhalila úskalí výzkumu Hranické propasti. Problematiku potápěčských ponorů do jezírka v propasti, nebezpečí, se kterým je třeba počítat i budoucí plány výzkumu návštěvníkům přiblížil jeskynní potápěč Lukáš Brychlec.
Prohlídka zaplnila největší z muzejních sálů prakticky do posledního místečka. Návštěvníci si přišli poslechnout zajímavá fakta od speleopotápěče Lukáše Brychlece, který sám absolvoval ponor do Hranické propasti mnohokrát. „Já se zde potápím do úrovně dvaapadesáti metrů. Má maximální operační hloubka s vědomostmi a povolením, které mám, je pětasedmdesát metrů, a jelikož v rozmezí těch zhruba dvaceti metrů není v propasti nic moc zajímavého, nemám důvod sestupovat níž," uvedl přednášející.
foto redakce







Pokračování příspěvku a zdroj zde.

Pár fotografií z míněné výstavy "Příběh zázračné teplické kyselky", kterou můžete navštívit ve výstavní síní Stará radnice až do 4. září.

























Zdroj: http://hranicky.denik.cz/zpravy_region/speleopotapec-lukas-brychlec-priblizil-vyvoj-pruzkumu-hranicke-propasti-30160804.html

Žádné komentáře: