19. 5. 2016

V Hranicích se střetli příznivci s odpůrci Zemana, zazněla řada vulgarismů

Na náměstí v Hranicích na Přerovsku se dnes po poledni střetli příznivci prezidenta Miloše Zemana se skupinkou jeho odpůrkyň. Střet provázely strkanice, ale i mnoho vulgarismů, kterými převážně důchodci častovali protestující matky. Ženy se na náměstí vybavily transparentem Jdi domů Zemane s rudou hvězdou, měly červené karty a pískaly na píšťalky. Zasahovat musel také antikonfliktní tým. Šlo o první hlasitý protest odpůrců prezidenta při jeho třídenní návštěvě Olomouckého kraje.
Skupinka protestujících žen s malými dětmi na sebe upozornila na náměstí hned poté, co rozvinula transparent a vytáhla červené karty. Transparent jim vzápětí strhli rozzlobení důchodci. Ženy poté obklopila skupinka policistů z antikonfliktního týmu. "Nesouhlasím s tím, jak se prezident chová na veřejnosti, jaké používá slova, když někde vystupuje. Myslím si, že jeho chování a to, jak vyjadřuje své názory, nesouzní s mou představou prezidenta," řekla ČTK Lucie Kubišová.
Ostatní obyvatelé Hranic měli však opačný názor a prezidenta se hlasitě zastávali. "Já jsem volila Zemana, pokládám za sprosté, aby někdo vytahoval červené karty, které si vymyslel nějaký Pražák, a útočil na prezidenta, který byl zvolen přímou volbou. Je to strašné vyjádření těchto lidí, nesouhlasím s tím," řekla zpravodajce ČTK Zdislava Šolijová.
Protestující ženy napadali rozčilení důchodci převážně slovně, zazněla i řada sprostých slov. Reakce obyvatel zaskočila i matky s červenými kartami. "Každý člověk má možnost vyjádřit svůj názor. Nikoho neomezuju, nikoho nenapadám. Nečekala jsem, že by se toto v našem státě mohlo dít," doplnila Kubišová, která musela čelit s ostatními kamarádkami atakům i po ukončení mítinku.
Prezident Zeman se při této návštěvě kraje setkal s hlasitým protestem zatím poprvé. Při jeho příjezdu svůj kritický postoj vyjádřila pouze jedna žena s transparentem v podobě červených trenýrek. Její osamocený postoj před budovou olomouckého krajského úřadu Zeman nijak nekomentoval.
Zdroj zde

Návštěvu Hranic zakončil prezident České republiky Miloš Zeman obědem s podnikateli Olomouckého kraje v Restauraci Stará střelnice a následně odjel do nově vzniklých obcí na bývalém území vojenského prostoru Libava.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Paní se plete, červené trenýrky vymyslel Moravák jak poleno. Jen se odstěhoval do Prahy, aby utekl od podobných jako byla ona.

Mimochodem na mýtinku bylo zjevně dost lidí mimo Hranice, kteří dojeli za Zemanem naschvál.
Bylo by vhodné se zeptat kolik dostali zaplaceno za tuto účast.


RRRR

Anonymní řekl(a)...

Nikdo se s nikým nestřetl. Přijeli pouze hňupy a hňupky odjinud.
Jeden měl tričko "Hospoda u Olinka", kterou vlastní amík. Takže zřejmě shapirovec. Je smutné, že mezi ně patřila i jedna zaměstnankyně MKZ. Měla možnost se vyjádřit na mikrofon. No comment. No, máme demokracii. Ale úcta k prezidentovi by se patřila. Miloš Z.

Anonymní řekl(a)...

Jak prohlásil prezident Miloš Zeman v pátek při pokračující návštěvě Olomouckého kraje.
Proč nemám rád novináře?
V Hranicích bylo na náměstí dva tisíce lidí, červené karty měli pouze čtyři lidi, media a to Český rozhlas, Česká televize a NOVA z toho udělala "velký" střed příznivců a odpůrců. Přitom většina lidí v Hranicích na náměstí si pomalinku ani nevšimla, že se něco dělo.

Anonymní řekl(a)...

Jaký střed příznivců a odpůrců? Už to přestaň šňupat člověče, dokud je čas!

Hranické listy řekl(a)...

pro anonym 23 května, 2016 22:44
Nadpis jsme převzali.
Je třeba si uvědomit, že matematicky dva, nebo čtyři, je již množné číslo, takže skutečně, je tento nadpis pravdivý.
Takže jsme nešňupali a ani jsme neviděli dvojmo.
Jak zde již bylo uvedeno, tak se ve skutečnosti, střetli asi čtyři odpůrci našeho pana prezidenta s plus/mínus dvěma tisícovkami jeho příznivců.
Podstatě, asi ani nestálo za to, vás o tomto drobném incidentu informovat, protože většina lidí co tam byla, si toho ani nevšimla. Na druhou stranu, o čem bychom jinak psali a spolu diskutovali, že?

Anonymní řekl(a)...

Stačí se podívat na zdroj článku a víte vše. Pan Shapiro má zjevně dost dolarů na ovlivňování "českých" novinářů. Uvozovky píši proto, že je už všeobecně známé, kdo a kde zadání článků připravuje, jméno novináře je pouze pro zajištění věrohodnosti.
Zářný příklad objektivnosti "českého" zpravodajství je Česká televize.
Pro toho, kdo má zájem o podrobnější informace, aby se v tom, co a proč se tak děje, je na internetu dostatek nezávislých webů. Příklad naleznete tady:
http://www.paratdnes.cz/2015/05/Americky-zlocin-vynucovany-velvyslanci-z-USA-v-Evrope-Co-je-zac-Schapiro.html

Anonymní řekl(a)...

Přečetl jsem si článek na který odkazuje předchozí komentář. Našel jsem na tom webu další zajímavý článek, jak je to s objektivností informací v českých oficiálních sdělovacích prostředcích. Úryvek z článku na adrese
V Petrohradě vyšetřovací výbor pro audit publikací v médiích podal trestní oznámení z podněcování k hromadné sebevraždě.
A pak to přeberou Evropské hodnoty, Štětina, Bursík, Langšádlová a Gabal a samozřejmě nadšená Jau Jau Bursíková Biomasová včetně TOP 09 a s děsem v očích veřejnosti oznamují, jak Putin oklešťuje demokracii zatýkáním ve svobodných, opozičních médiích. Zpráva je dokončena, úkol splněn. A spokojeně vyšlou zprávu na americké velvyslanectví, jak to dokonale dotáhli do konce.
Pravda (ne)vítězí! Grázlové zneužijí vše! Další bublina splaskla!
Celý článek: http://www.paratdnes.cz/2016/05/Zatykani-novinaru-v-Rusku-skutecne-Putin-schvaluje-Opozice-upi.html

Anonymní řekl(a)...

Jak říkal jeden klasik, pravda začíná tam, kde končí signál České televize.