27. 5. 2016

Městská doprava

Protože jezdím často MHD v Hranicích, uvedu několik poznatků jednak jako cestující a i jako zastupitelka města. Chci zejména pochválit jednoho řidiče MHD, který vždy zodpoví dotaz cestujícího, případně poradí kam přestoupit. Jeho přístup považuji za příkladný. Zjistila jsem si jeho jméno. Jmenuje se Petr Váňa. Takže chválím. 

Také si myslím, že jezdit po území města dá řidičům zabrat a chce to pevné nervy. Hlavně u příjezdové cesty Svatoplukova na náměstí, když se nahromadí zaparkovaná auta, je umění autobusem prokličkovat. Ještě horší je to v Radniční. Tam si auta zaparkují tak, že autobus nemá šanci. Několikrát jsem toho byla svědkem a taky o tomto problému informovala město. Bude nutné to řešit.

Počkám si též na slibovanou obnovu autobusů, kterou slibuje ČSAD Frýdek Místek a. s. provozovatel MHD ve městě. Doufám též, že přestane jezdit autobus zvaný Kraken, který nemá nic společného s požadavkem "nízkopodlažní typ", neboť chorý o berlích nebo cestující s dětským kočárkem mají velmi ztížený nástup i výstup.

Žurmanová Jarmila

Žádné komentáře: