11. 5. 2016

Starosta Hranic opustil hnutí ANO s kritikou.

Starosta Hranic na Přerovsku Jiří Kudláček se rozhodl opustit řady hnutí ANO. Svůj krok zdůvodnil skepsí k současné situaci ve straně. Tamní poměry zároveň ve svém prohlášení kritizoval. Uvedl, že nastupují kariéristé a hnutí staví monopol založený na politické moci a penězích. Podle šéfa hnutí Andreje Babiše využil Kudláček ANO jako „výtah k vlastní moci”.
Poslední komunální volby v Hranicích vyhrálo právě hnutí ANO, které však zůstalo v opozici. Kudláček se stal starostou zhruba dvacetitisícového města loni v květnu poté, co předchozí vedení radnice na funkce rezignovalo. Stranu opustil v úterý. Přišel prý o iluze, se kterými do komunální politiky vstupoval.
Svůj nesouhlas s poměry v hnutí podle něj vyjádřili hraničtí členové dopisem celorepublikovému, krajskému i oblastnímu vedení, nikdo však nereagoval.
Podle šéfa hnutí Andreje Babiše Kudláčkovi nestačilo, že byl jen starostou, mířil prý výše. "Pan Kudláček je další případ člověka, který bere hnutí ANO jako výtah k vlastní moci. Nestačí mu, že je za hnutí starostou v Hranicích. Chtěl se stát také lídrem krajské kandidátky v Olomouci. Nakonec ale kraj navrhl doktora Oto Koštu. A protože panu Kudláčkovi nestačí být starostou a chtěl být i hejtmanem, chodí a vykládá nesmysly o manažerech Agrofertu a zahraničních poradcích," napsal Babiš Novinkám. "Nevím, o kom mluví. Takových lidí je v hnutí bohužel víc, mluvil jsem o nich na naší krajské programové konferenci. Je ale pravda, že se nakonec odkopou sami," dodal Babiš
Pokračování příspěvku zde.

26 komentářů:

Hranické listy řekl(a)...

Aktuálnímu příspěvku, přinášíme vyjádření starosty pro Hranický deník:

„K 10. květnu 2016 jsem opustil členskou základnu hnutí ANO 2011. Ve svém věku sedmapadesáti let už nehledám cestu budoucí politické kariéry,"

„V roce 2014 dali občané důvěru kandidátce ANO, kterou jsem vytvořil s lidmi bez politických ambicí. Dvaadvacet nezávislých kandidátů šlo nezištně pracovat pro město pod vizí, kterou nastolil Andrej Babiš. Nekrást, efektivně hospodařit a starat se o rozvoj každé obce a města," upřesňuje starosta, s jakými očekáváními před dvěma lety za ANO v Hranicích kandidoval.

Proti předsedovi hnutí Andreji Babišovi a jeho působení na politické scéně nemá Jiří Kudláček námitky.

Jako chybu však vidí špatnou koordinaci na poli celostátní, krajské a regionální spolupráce.

Zákulisní hry a machinace
Aktuálním podnětem k nespokojenosti byla momentálně připravovaná kandidátka k blížícím se krajským volbám, v jejímž sestavování se podle starosty naplno projevují zákulisní hry a machinace.

„Krajskou kandidátku pro letošní volby již sestavují zahraniční poradci. Lidé, kteří pro své oblasti pracovali, už nikoho nezajímají. Opět začalo jít pouze o hlasy, posty v parlamentu, o Brusel a ministerstva. Lidé a obce se vytratili," domnívá se.

„Kandidátka se plní lidmi, kteří v ANO vůbec nebyli. Svůj nesouhlas jsme vyjádřili dopisem celorepublikovému, krajskému i oblastnímu vedení. Ani po více než měsíci nikdo nereaguje, zřejmě překážíme," nebere si servítky starosta.

Nikdo z Hranicka
Zásadním problémem podle dnes již bývalého člena ANO je, že mezi kandidáty na čelních místech nefiguruje žádný zástupce Hranicka.

„S neobsazením čtvrté největší oblasti olomouckého kraje na přední místa kandidátky jednoduše nemůžeme souhlasit, protože tím ztrácíme vazbu na kraj. Bylo nám jedno, kdo by to byl, nešlo o jména. Ale ta absence kohokoliv z Hranic je neakceptovatelná," říká rezolutně.

Jiří Kudláček zároveň připouští, že po uplynutí funkčního období, již pravděpodobně nebude mít další politické ambice.

„Když nemáte žádný politický klub, za který byste kandidoval, a já ho nemám, tak to patrně znamená, že vaše politická práce skončí. V budoucnu budu volit pouze lidi, za kterými je konkrétní letitá znalost a skutečná práce. Sliby renomovaných řečníků nebudu ani číst," zakončil starosta Hranic.
Zdroj: http://hranicky.denik.cz/zpravy_region/starosta-hranic-kritizuje-situaci-v-ano-2011-z-hnuti-odchazi-20160511.html

Anonymní řekl(a)...

Pane Kudláčku,
je to vaše rozhodnutí. V naší rodině máte sympatie.Jste po Novákovi nejlepší starosta. Když vydržíte, určitě jej předčíte.
Vymažete předcházející hňupy. Nevzdávejte se. Josef a Radka, Hromůvka

Anonymní řekl(a)...

Odkud je vlastne ten Kudlacek a co je zac Ziju v HR 35 let a nikdy jsem o nem neslysel. Diky Petr

Anonymní řekl(a)...

Pan starosta Kudláček a jak tu bylo uvedeno, jeden z nejlepších starostů v historii Hranic, podle mých informací, sice nepochází přímo z Hranic, ale z okolí Hranic.
Co není podstatné, za něho mluví činy.

PS
Pane starosto, držíme Vám palce.

Anonymní řekl(a)...

Kudláček nepochází z okolí Hranic, ale z jižních Čech, to jen pro pořádek, a pokud jde o toho nejlepšího starostu v historii Hranic, Vy jste znal starosty před rokem 1948... :-)

Anonymní řekl(a)...

Do funkce jej vyneslo ANO, kdy tedy odstoupí z funkce, co díky hnutí získal?

Anonymní řekl(a)...

Co se, kdo diví, Kudláček neohýbá hřbet. Juračka měnil kabát podle toho, kdo byl zrovna u moci.. OH,ODA, Top 09, taky pěkný rychlík.
Pane Kudláček, nedejte se zastrašit a NEDOPUSŤTE NÁVRAT FOSÍLIÍ!

Perutková

Anonymní řekl(a)...

Babiš nepoužil hnutí ANO jako výtah k moci? Hnutí ANO je založeno na okresní struktuře? Je vidět, že jsou v době před listopadem. Okresy jako správní celky byly zrušeny. Nahradily je krajské zřízení a obce s rozšířenou působností. ANO jako naděje pro občany pomalu vyhasíná, díky Oklešťků, Vránům a Faltýnkům.

Anonymní řekl(a)...

A teď začne sranda :D
A prý nejlepší po Novákovi :D Já beru Nováka jako nejhoršího starostu v historii. Pana Kudláčka, jakkoliv se mi nelíbí jeho rétorika, nemohu zatím soudit, ale rozhodně nebude patřit k Novákovi mezi nejhorší starosty.


RRRR

Anonymní řekl(a)...

Anonym 12 května, 2016 06:50
Asi jsem měl špatnou informaci, nikdo není dokonalý :-(.
A ohledně starostů města Hanice do roku 1948?
Asi existuje pouze málo lidí, kteří si tuto dobu pamatují.
To nelze porovnávat.

Anonymní řekl(a)...

Anonym 12 května, 2016 06:51.
Máte pravdu, že ho do funkce vyneslo ANO, ale na obecní úrovni si nehrajeme na strany, ale na lidi.
Jak je uvedeno v prvním příspěvku, tak kandidátku ANO vytvořil s lidmi bez stranické příslušnosti.
Takže ostatní zastupitelé zvolení za ANO nemají s ANO nic společného.
Takže pokud ho podpoří, tak by se nic měnit nemělo.
Neexistuje jiná varianta, než táto koalice, pokud se nechceme vrátit pod křídla Juračky.

Anonymní řekl(a)...

Konečně starosta, co má koule a nemusí jezdit pro úkoly do divadla Ungelt! Hranice potřebují osobnost a ne kazatele.

Anonymní řekl(a)...

Svět stojí na hliněných nohou a v ANO si poměřují šu.íny, kdo ho má delší. Kudláčka si vážím, že jim neokopává kotníky a jde podle svého rozumu. V jednom s Babišem souhlasím, že do ANO nalezli karieristé, ano bývalí členové ODS apod. A Babišova administrativa je umisťuje do nejvyšší míst Českého státu nebo Babišova? Zpátky k hranickým poměrům, Hranická radnice má nejlepší složení jaké, kdy měla. Ideál neexistuje, ale současný stav koalice na hranické radnici je východiskem z té dědičné bídy, kterou Hranice měly.

Anonymní řekl(a)...

Proč už nebudu volit hnutí ANO:

Pan Babiš nechce:
- zavést progresivní daň z přijmu fyz. osob (tato daň je ve všech zemích vyspělé EU).
-nechce zákon o prokazování nabytí majetku (běžný ve všech vyspělých zemích EU).
Proč budu volit hnutí SPD pana Okamury:
Chce prosadit přímou volbu, hmotnou a trestní odpovědnost všech politiků, prokazování nabytého majetku nad 20 mil. Kč a to i zpětně pod heslem“Co zloději ukradli, musí vrátit“.
Zákon proti lichvě a obecném referendu bez podmínek.
Pan Okamura jasně mluví o migrantech a chce ohledně přijímání migrantů vyhlásit referendum.

Anonymní řekl(a)...

Nic nepředvídatelného se nestalo. Pan Kudláček chtěl aktivně vstoupit do krajských voleb. Jak ho známe, má na to, aby uspěl a bylo by to výhodné pro naše město. Narazil však na dobře organizovanou sestavu Agrofertu. Nestáhl se do ústraní, jak by asi reagovala v podobné situaci řada jiných "politiků", nezalekl se ani Babiše a jasně vyslovil svůj názor na dění v zákulisí ANO. Jen potvrdil, co už ostatně o něm víme - je to chlap s ....
JH

Unknown řekl(a)...

Dobrý večer všem.
Být panem Kudláčkem,tak se do toho vůbec nehrnu,protože za celé období vedení
radnice nikdy nebyla spokojenost.Vždycky tu stály vlivy ať už takové nebo makové.Ale brzo nastanou tlaky přímo na jeho osobu starosty. Protože politicky nezávislí tu nemají velkou podporu.Panu Kudláčkovi velice fandím a podporuji jeho vystoupení ze strany,ale tímto činem nabil zbraň některým politickým
stranám a bude po zásluze odměněn (potrestán).Někteří zastupitelé na to dlouhou dobu určitě čekali a teď vstanou z mrtvých.

Anonymní řekl(a)...

Reakce na 13 května, 2016 12:20:

Pán anonym bude volit SPD, ale my ostatní (inteligentní) samozřejmě ne. Protože:

Přímá volba je myšlena zřejmě starostů - to pak bude vypadat jako na Slovensku, kdy byl zvolen starosta, který ani neumí číst. A pokud dnes bojuje proti sobě koalice a opozice, přibude k boji i starosta. Tedy v mnoha obcích zavládne chaos. Pokud se myslí přímá volba politiků, tak tu zavedenou máme (nejsem USA).
Hmotná a trestní odpovědnost? Jako za svá rozhodnutí? A kdo to bude posuzovat. Co když rozhodnutí politika bude mít negativní následky kvůli rozhodnutí jiného politika? Opět kdo to posoudí? Naprosto nereálné.
Prokazování nabytého majetku nad 20 mil? Jako pro všechny? Co je lidem do mého majetku? i zpětně? Ne to nepůjde. Odporuje to ústavě. A jen tak pro zajímavost. Je to takový zásah do ústavy, že by kdokoliv (dle ústavy) mohl spáchat v krajním případě i atentát, aby takovému zásahu zabránil (a jednal by v souladu s ústavou).
Zákon o lichvě? Lichva je zakázána už teď. Dále je srozumitelně upraveno i RPSN (a to jen díky té zlé EU), takže každý (ano úplně každý i ten nejhloupější člověka jako pan Okamura), si může spočítat kolik zaplatí a jestli se mu to vyplatí si u té či dané společnosti půjčovat.
Zákon o obecném referendu? Opravdu jsou lidi schopní rozhodovat o věcech? Opravdu budou schopni rozhodnout o nějakém zákonu, když k němu nebudou mít informace? Já nedávno četl a připomínkoval 3 zákony, které byly schvalovány parlamentem. Zabralo mi to hodiny (text, důvodová zpráva, souvislosti). Udělají si lidi na to čas nebo budou volit podle toho jak jim řekne Nova nebo Blesk?
Bez podmínek? Takže budeme hlasovat o zavedení trestu smrti - což de facto nejde - znamenalo by to vlastně mezinárodní izolaci ve stylu KLDR (a pozor taky rozbití ústavy - tedy zase by tu byla možnost, kterou jsem psal výše). Zrušíme si daně (a tedy vlastně celý stát). No raději se bojte, lidi v této republice toho jsou schopni.
Pan Okamura mluví jasně o migrantech? No to ano, pokud myslíte jeho bratra Hayato Okamuru, který pomáhá uprchlíkům. Co se týče Tomia, tak je jedno jestli jste pro nebo proti uprchlíkům (každý má právo na názor), tak ten mluví jen bludy. Jasně rozhodně nemluví.
A proč bychom utráceli za referendum o uprchlících? Vždyť naprostá většina lidí zde mají úplně mylné představy založené na emocích. Ti nikdy nemůžou rozhodovat. Vždyť ani uprchlíci sami do ČR nechtějí. Když zde dostanou azyl, tak utíkají zpět nebo do Německa. Když se dozví, že sem mají být přiděleni podle kvót, tak raději utečou z uprchlického tábora.

Tak tedy tady vidíte, co je to ten Okamura (mimochodem ani tak dobrý podnikatel není).

Doporučuji použijte rozum, nikoliv selský (nic takového neexistuje to je jen výmluva hlupáků), ale rozum pramenící ze vzdělání a informací (nikoliv konspiračních). Jenom tak můžete zvolit správné politiky a z naší země, kde se žije snad nejlépe na světě (sic nemáme německé platy), můžete udělat ráj na zemi (a tím nemyslím ten, který zde dělali v letech 1948-89, to bylo peklo).

RRRR

Anonymní řekl(a)...

Ty jsi mimozemšťan? Že nám radíš - použijte, můžete... Ty nežiješ v ČR?
Ráj už byl. Teď je to jen boj o přežití. Děti hloupnou, úroveň vzdělání klesá, samé rozvody, lumpárny politiků, násilí na ulicích... To je ten tvůj RÁJ?
Dej pokoj s laciným antikomunismem a řekni něco moudrého k současnosti.

INRI

Anonymní řekl(a)...

Onen příspěvek z 15/05, 14:29, má racionální základ a určitou pravdu, problémem každé země jsou totiž populisté a mluvkové jako je Okamura či řada lokálních politiků a pak lidé, co jsou z nich nadšení - obvykle se jedná převážně o lidi, co žádného úspěchu v životě nedosáhli a tak závidí, kam se podívají a jejichž existence je postavena na permanentní zlobě a nenávisti.
Pak jsou ochotni pro ledasjakou blbost, jako ono Okamurovo odvolávání politiků a úředníků.
A na základě čeho, kdo posoudí chybu - úředník rozhodne v souladu se zákonem a veřejným zájmem, ale proti žádosti občana, jdoucí proti zájmům i jeho vlastních sousedů a ten by hned sepisoval petici za úředníkovo odvolání?
A volení politikové? Nechť si prosím neználci základních zásad fungování společnosti uvědomí, že politici byli zvolení mj. v tajných volbách, což znamená, že nikdo neví kdo jsou jejich voliči. Takže kdo by měl mít právo odvolávat? Logicky ti, co jej zvolili, ale to se neví kdo to je. A ti co jej nevolili, tak proč by měli mít právo negovat svobodnou vůli a volbu svých spoluobčanů?
Tento Okamurův blábol by totiž v praxi vedl k tomu, že by nic ve společnosti nefungovalo, protože bychom se pořád vzájemně volili a odvolávali a byli pořád rozštěpeni a rozhádaní.
Uvedu příklad na Hranicích: příznivci Kudláčka jej zvolí do zastupitelstva, což se nemusí líbit příznivcům Juračky a tak by iniciovali snahu o jeho odvolání. A naopak. Příznivci Juračky by se zase mohli snažit natruc shodit řádnou volbu Kudláčka.
Prosím Vás, zamyslete se nad tím, než zajásáte na plácáním populistů, kteří využívají bohužel poměrně vysoké neznalosti občanů toho, jak vlastně společnost funguje.
A rozhodování v referendu lidmi? Ruku na srdce, kdo z nás je kompetentní posoudit a rozhodovat o výstavbě továrny, elektrárny, dálnice, uzavření smlouvy se sousedním státem, o investici několika miliard do nějakého projektu, týkající se mnohdy věcí na opačném konci republiky, o přijetí zákona?
A prokazování majetku? To by mne zajímalo jak by prokazoval Okamura z politické strany, jejíž členové se dají spočítat na prstech jedné ruky a kde se nemohou dopočítat a dodnes doložit, kam zmizely řádově miliony za hlasy od jejich hloupých voličů, kteří jej štědře zasponzorovali z daní nás všech.
A že nechce přistěhovalce? V tom má pravdu, já jej tady taky nechci, narodil se v Japonsku v Tokiu tak ať maže domů, ale tam by po něm asi chtěli leccos vysvětlit...

Anonymní řekl(a)...

Až brutální podcenění občanů. Pane Vy jste vdova. Protože upřednostňujete vládnutí elit.
Tři vrstvy nutné k získání moci.
Lumpenproletariát, populisté, moci chtiví agresivní zvláštní jedinci, psychopati....
Střední třída, která by chtěla mít lepší pozice
Malá skupina oligarchů, která ovládá svět ekonomicky i politicky.

Schopný jedinec střední třídy zaktivizuje vrstvy lumpů, šikovně je zmanipuluje, udělají pořádky s oligarchy, s elitou
Střední vrstva tak s jejich pomocí ovládne vrstvu VIP a lumpenproletariát opět zažene do fabrik, do hospod....a tak se to točí...
Ale možná se pletu.
KM

Anonymní řekl(a)...

K příspěvku INRI:

Žji v ČR. Žiji v ráji, protože mám vše co potřebuji. Skvělou práci díky skvělému vzdělání. A to jen díky tomu, že jsem na sobě makal a nenadával jsem na politiky či někoho jiného. Proč? Protože moje štěstí je jen v mých rukou.

Boj o přežití? Kdo nechce pracovat vlastně nemusí. Dnes při tak nízké nezaměstnanosti nepracuje ten, kdo nechce a nebo se nechce přestěhovat (a myslím, že i v lokalitách s vys. nezaměstnanosti by mohl dělat jako OSVČ). Děti nehloupnou. Ano nemají stejné znalosti, ale mají jiné. Rozhodně neklesá úroveň vzdělání. Naopak. Rozvody jsou důkaz neřešení rodinných problémů (či jiného řešení, než bylo známo dříve), lumpárny politiků jsou více vidět, díky lepší práci některých útvarů policie a SZ, násilí na ulicích je v ČR naprosto minimální (rovnat se s námi mohou snad jen muslimské země - a to asi nechcete, že :-D)

Jo já bych řekl, že ČR se má nejlépe v historii. Máme se skvěle. Tedy ti, kteří chtějí. A pokud ne, tak Vám radím. Vypněte Novu (nebo raději všechny zprávy) a žijte svůj život. Berte se o své štěstí, nezajímejte se o ostatní (mimo blízké a přátele), mohou Vám být ukradení. Změňte práci, zkuste dělat to, co Vás baví. A své drahé polovičce kupte občas kytku.

Jo a ve středu se vyhněte náměstí.

RRRR

Anonymní řekl(a)...

Středa nevadí, náš pan prezident z vůle lidu prezident České republiky Miloš Zeman, přijede do Hranic ve Čtvrtek.

Anonymní řekl(a)...

Jen aby pro případnou únavu do těch Hranic trefil...? To bude na náměstí výkvět občanské hranické voličské elity - vždyť hospody budou snad prázdné?
Jinak doufám, že městská policie bude ve střehu, aby ohlídala dodržování obecně závazné vyhlášky č. 1/2008, o zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejném prostranství, ve znění vyhlášky č. 1/2011, Masarykovo náměstí je taky zakázaná oblast - vzhledem k účastníkům akce odshora až dolů to bude aktuální.

Anonymní řekl(a)...

Nezajímejte se o ostatní... To jako máme být všichni bezcitní sobci? Někteří lidé potřebují skutečně pomoc.
Máte divné názory. A pan INRI i KM mají pravdu.
To jsou mi rady. Hrajete si na rozumbradu ale podle obsahu psaní je vidět, že ne vše je u Vás v pořádku.

Radek R.

Anonymní řekl(a)...

Máte pravdu, opravdu upřednostňuji vládu elit, protože pokud nevládnou elity, což u nás není už desítky let, tak to dopadne jak v celém lidově demokratickém světě, kde vládl lid, aktuálně viz Venezuela, která plave na ropě a vládne tam autobusák a za chvíli budou mít na příděl i vlastní lejno.

Anonymní řekl(a)...

Radek R.:

Myšleno ve stylu závisti. Což lze snad snadno vyčíst z celého textu.

U mě je vše v pořádku, nebojte.

A na rozumbradu si nehraji. Jsem prostě jen inteligentní a vzdělaný.