10. 5. 2014

Mrtví je už volit nemohou podruhé

 4.listopadu 2013 jsme zveřejnili příspěvek o názvu Mrtví je už volit nemohou. Autor upozornil na neúnosný (slušně řečeno) stav městského hřbitova. Vedení radnice nereagovalo. Až po následné zmínce Hranického deníku na totéž téma, se starostka města Ing. Ondriášová bez jakéhokoli uzardění vyjádřila v tom smyslu, že se nepočítá s nápravou ani v letošním roce, protože není zpracovaný projekt. Předpokládali jsme však, že volené vedení města přesto učiní kroky k postupné nápravě. Nestalo se.
Takže rekapitulujme:

-          Není pravdou, že projekt pro hřbitov není zpracován. Kromě parkoviště se zabývá ale tamním nepoužívaným zahradnictvím, které uvádět do provozu je naprostý nesmysl. A kolik by stála jeho realizace? 10, 20, nebo ještě více milionů? Ten, kdo zadal zpracování takového projektu, by se měl podílet na aspoň částečné úhradě zbytečně vynaložených prostředků. To však nebyli technici Městského úřadu. Paní starostka jistě ví, že takové rozhodnutí je v rukou voleného vedení města.
-          Přikládáme několik fotografií stavu tamní zeleně. Na její ošetřování je zřejmě podle paní starostky Ondriášové rovněž třeba projekt!
-          Za co vlastně zodpovídají místní samozvaní koaliční politici ve vedení Ekoltesu? Jinak řečeno, za plnění jakých povinností je rada města plnící roli valné hromady Ekoltesu nechává odměňovat? Ročně nás jejich „práce“ v Ekoltesu stojí asi třičtvrtě milionu korun. Za takové drobnosti, jako je neplnění Rámcové smlouvy uzavřené mezi městem a Ekoltesem asi nemohou, protože ještě nikdy rada města na jejich vedlejší přivýdělek v Ekoltesu nesáhla.  Možná proto, že část z nich jsou současně radními.
Paní starostce i členům rady města přikládáme pár obrázků … aby se na hřbitov nemuseli jít podívat sami.
(jna)

A nyní ke stavu zeleně, který prý není možné změnit, protože není projekt na hřbitov a politici v Ekoltesu ani nikdo jiný za jeho stav není zodpovědný (obrázky si klepnutím zvětšete):







3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Názorná ukázka kam to koalice socanů s odesáky dopracovala. Přesné slovo napsat nemůžu protože by mi to nezveřejnili.

Anonymní řekl(a)...

Ta koalice není přesně vyjmenovaná, chybí tam Lidovci. Je nutné taky zahrnout i Juračkovce, protože ti byli také ve vládnoucích koalicích. Používám slovo Juračkovce , protože si už nevzpomínám pod kolika hlavičkami různých stran tito lidé kandidovali. Katastrofální stav chodníků na hřbitově se traduje už dlouho a žádná z koalic nevěnovala tomuto stavu pozornost. O osvětlení se ani nezmiňuji. Jediné, co bylo na hřbitově opraveno, byl památník zemřelým vojákům.

Anonymní řekl(a)...

Jak to nazvat? Ekologické hroby? Kdy příroda si sama poradí.
Jaký pán, takový krám!