4. 11. 2013

Mrtví je už volit nemohou

Máme příbuzné pohřbené na hřbitovech v několika místech naší republiky. Můžeme tedy srovnávat stav hřbitovů a úroveň péče o ně ze strany místních radnic. S lítostí musím konstatovat, že ten zdaleka nejzanedbanější je městský hřbitov v Hranicích. Těžko slušně popsatelný stav chodníků a cest i stav zeleně ve správě hřbitova. Ještě v srpnu z okrasných jehličnanů rostoucích mezi příjezdovou a odjezdovou cestou před Smuteční síní trčelo více než metr vysoké bodláčí a jiný plevel, tráva na hřbitově se seče snad jen jednou ročně. K sečení se musí používat křovinořezy, protože volný terén na hřbitově nebyl zřejmě nikdy srovnán. Vy, kteří na radnici rozhodujete o použití milionů korun, se můžete stydět. Stejně tak vy, kteří řídíte Ekoltes.        (jna)
Poklepáním obrázky zvětšíte
                                                                                                                                

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jsem rád že mne autor článku předběhl. Ty hrůzné komunikace na hranickém hřbitovu s absencí osvětlení je neuvěřitelná. A to v zastupitelstvu jsou prý věřící...ovšem čemu. V listopadu loňského roku zde na Svátek mrtvých zasahovala záchranka...přál bych radním slyšet ten slovník .Nakonec jsme společnými silami zkolabovanou paní naložili a dotlačili na lehátku do sanitky. Letošní rok byl ve znamení jen se prohlubujících trhlin v asfaltových "chodnících". Souhlasím s autorem, že se mají stydět radní a všichni zastupitelé. Je to neúcta k našim předkům a jejich pozůstalým. Možná by se dala najít inspirace na židovském hřbitově...

Snad bude jednou lépe

HI

Anonymní řekl(a)...

Oprava:Ty hrůzné komunikace na hranickém hřbitovu s absencí osvětlení jsou neuvěřitelné.

Anonymní řekl(a)...

No komunisti to pěkně posrali, když tam udělali takové asfaltové chodníky. Kdyby tam byla normálně dlažba, tak je samozřejmě krásně opravená. No škoda.

Anonymní řekl(a)...

Komunisté už nejsou u pádla od roku 1989, nyní je rok 2013...:-).Židovský hřbitov radnice opravila, křesťanský ne....,proč?
Když se odvážely kostky z náměstí, ředitel Ekoltesu Vinkler tvrdil, že budou uloženy na skládce, den nato byla hromada složena u vápenky směrem na Valašské Meziří. Až po zásahu reportérů HT byla hromada odvezena na skládku, tedy prý. Složení u vápenky bylo odůvodněno tak, že prý byla zavřena skládka:-) .Kecy v kleci, ovšem něco se musí stádu sdělit aby přestalo bučet, že? No a pátrat, kde jsou ty kostky nyní je asi zbytečné. Na druhé straně údržba kostek, přináší prašnost, plevel a náklady na údržbu by asi nebyly nízké. A taky zájmy stavebních firem by byly asi ohroženy , zájem výrobců je potřeba prodat nové kostky a ne použít staré. Závěrem, svádět dnes vše na komunisty je sice sem tam chabou obranou, leč asi pořád lepší než si přiznat, že radní na hřbitov kašlou.