10. 8. 2012

Jak je to s rekonstrukcí Zámecké zahrady

  Někdy v roce 2008  za vlády na radnici Wildnera s Ondriášovou byla projednávána  studie k rekonstrukci Zámecké zahrady.  Rekonstrukce zahrady byla tehdy doporučena komisí pro rozvoj města i komisí pro životní prostředí. Schválená studie byla  předána k projednání radě města Hranic. I dlouho, dlouho se nic nedělo, až se občan naštval a v únoru 2011, to se vláda na radnici otočila na variantu Ondriášová s Wildnerem, byla starostka požádána o poskytnutí informace (úplné znění):

V roce 2008 byla   projednána městskými orgány  dokumentace (studie) k rekonstrukci Podzámecké zahrady. Vím, že byla doporučena urychlená realizace s využitím dotačních titulů. Žádám vyjádření, v jakém stadiu je dnešní  stav realizace tohoto projektu. 

   Uplynulo kolem deseti dnů a přišla povzbudivá odpověď (úplné znění):

K Vašemu dotazu týkajícímu se stavu projektu Zámecká zahrada Vám sděluji:
Na základě zpracované a projednané projektové dokumentace bylo stavebním úřadem MěÚ Lipník nad Bečvou vydáno dne 11.5.2010 územní rozhodnutí pro celou stavbu. Následně bylo dne 14.2.2011 vydáno stavební povolení MěÚ Hranice – odborem dopravy – na dlážděné, štěrkové pěší komunikace, schodiště, dřevěnou lávku a dne 3.2.2011 bylo zahájeno vodoprávní řízení MěÚ Hranice – odborem životního prostředí na studnu a zavlažovací systém
   Dne 19.1.2011 byla podána žádost  o stavební povolení na MěÚ Hranice – stavební úřad, následně Krajský úřad OK odbor strategického rozvoje pověřil k projednání a rozhodnutí v předmětné žádosti MěÚ Hranice Lipník – stavební úřad.
   Projekt Zámecké zahrady projednávala na své schůzi 8.3.2011 rada města a doporučila zastupitelstvu města podání žádosti o grant pro daný projekt z Nadace Proměny.
S přáním pěkného dne
Radka Ondriášová
starostka města

    Toť vše velmi pěkná pohádka, která určitým způsobem oblbuje občana v tom, že úřad a jeho vedení se staví, jak velmi kvalitně pracuje a plní přání svých občanů. Bohužel opak je pravdou. Uplynul více jak rok, a na  přípravě rekonstrukce podle vyjádření Bakovského se toho moc neudělalo, dá se říci nehlo se ani prstem. Podle něj není dán předpoklad, že se rekonstrukce zahájí v roce 2013,…14. A to vedoucí představitelé města tvrdili, že rekonstrukce zámecké zahrady začne hned po ukončení rekonstrukce parku Čs.legií. Jsou to kecy, lež, kecy, lež, kecy a lež a tak se dá pokračovat donekonečna. Po roce 2014 už bude  nové vedení města, věřme v to, že možná bude kvalitnější než dnešní. To stávající jen oblbuje občana a lže, jak když tiskne.   
    Podle malého průzkumu, který provedlo  ve městě občanské sdružení Zdravé Hranice se přes 65% občanů vyjádřilo, že by dalo přednost rekonstrukci zámecké zahrady před rekonstrukcí parku Čs.legií. Jako hlavní důvod tehdy byla uváděna snadná dostupnost a univerzální využití (v zahradě má být malé podium s hledištěm, odpočinková parková úprava a u Zámeckého klubu i posezení s občerstvením). Vše za podstatně menši částku než kolik stála rekonstrukce parku Čs.legií, kde není vyřešena otázka záplav, které mohou kdykoliv park znovu zničit. To zámecké zahradě nehrozí.
   Závěrem si myslím, že neprůhledná radniční koalice (už není ani jasné, kdo ji vlastně tvoří) je dnes velký mišmaš napříč politickými stranami a spolky pod taktovkou místní ČSSD a ODS, tvořený tedy zejména těmi, kteří chtějí být u koryta a nedá se jim proto věřit. Jsou mezi nimi lumpové, podvodníci a lháři, kteří již ani neví, kdy lžou a kdy mluví něco pravdy. Omlouvám se těm, kteří to myslí s městem a občany poctivě.
M.Klousek

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pěkný postřeh. A takových slibů, keců a výroků ze strany jakoby koalice - nekoalice, bychom našli spousty.
B. N.

Anonymní řekl(a)...

Korytáři a prospěcháři se jim říká. Jinak ctihodní pravoleví občané.Srdečně zdraví Božka

Anonymní řekl(a)...

Já tedy doufám, že k rekonstrukci nedojde, bude to jen další tunel veřejných peněz do soukromých kapes a zatížení rozpočtu města údržbou něčeho z čeho brzo bude jen plácek pro cigány a feťáky. Policie neuhlídá ani vlastní služebnu, když na to příjde.
Mimochodem žádné archivní důkazy pro existenci jakési zámecké zahrady neexistují. To až za Veličkou měli Dietrichsteini užitkové ovocné sady. Nebyli totiž tak blbí jako dnešní zastupitelstvo.

Anonymní řekl(a)...

Archivní důkazy samozřejmě jsou. http://www.mza.cz/indikacniskici/# - okres přerov, písmeno H, Hranice - 19. století

Co je vidět pod zámkem? Ano jsou tam stromy a pod tím upravená zahrada. - tedy park. A samozřejmě před veličkou. Za veličkou je ten sad.

R.R.

Anonymní řekl(a)...

Do sadu bych doporučil chodníky z kostek a vodní nesmysl jak jsou na náměstí, ať to "sprčení" Hranic je kompletní.