25. 8. 2012

Poučení pro místní politiky

 Hranická radnice  17. srpna 2012
Rekonstrukce kotelen na školách byla zahájena

V rámci rekonstrukce dojde k výměně starých neefektivních kotlů za nové kondenzační kotle do výkonu  50kw.  Zatímco dosud měla každá škola jednu centrální kotelnu, čímž docházelo k velkým ztrátám tepla  kvůli dlouhým rozvodům, nové řešení bude jiné.  ZŠ 1. máje bude mít kotelny dvě  a ZŠ a MŠ Šromotovo dokonce tři  - pro starou  a novou budovu a pro  tělocvičnu.  Vyhneme se tak zbytečným tepelným ztrátám…
Nové řešení odpovídá současným požadavkům, je úsporné na spotřebu plynu (moderní výkonné kotle), ekologické (decentralizací kotelen nedochází k tepelným ztrátám dlouhými rozvody) a ekonomické (každá budova má vlastní kotel).
 
Výše uvedené nádherné, logické řešení bylo zveřejněno na webu radnice. Jeho autory jsou nejspíše vedení škol a úředníci z MěÚ. Článek by si měli přečíst politici, kteří se nechali svými mateřskými stranami najmenovat do dozorčí rady a představenstva Ekoltesu, včetně jeho ředitele. Kteří to jsou? Hlavinka, radní (ODS), Úlehla, zastupitel (ČSSD), Juračka, zastupitel (Hranice 2000), Zima, radní (ČSSD), Sedláček, zastupitel (tzv. Nezávislí), Průcha, předseda místní ODS, Vinkler (v poslední době se profiloval jako propagátor Kosmodisku, předtím si hrál na Zeleného). Již mnoho let je jejich politickou prioritou konzervování neefektivního řešení vytápění paneláků, nazývaného nesmyslně, ale vznešeně Centrální zásobování teplem, spojeného s prioritou modernizace dlouhých potrubí rozvodů tepla, před diverzifikací výroby tepla za současného nákupu moderních kondenzačních kotlů. Neštítí se přitom vést za peníze města právní spory se svými spoluobčany a brzdit tak jejich vlastní investice do řešení, které „je úsporné na spotřebu plynu (moderní výkonné kotle), ekologické (decentralizací kotelen nedochází k tepelným ztrátám dlouhými rozvody) a ekonomické (každá budova má vlastní kotel).
A. Bajer

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

A to nám vyhrožovali soudem, když se trhneme od jejich zastaralých kotelen.
Kam to ti chlapci jen dovedli. No přece do pr...čic.
Hoši, hoši. A ještě ty tetky na radnici.

Anonymní řekl(a)...

Začnu filmovým výrokem:" Má pravdu předsedo..." ,nezbývá než dát autorovi článku za pravdu.Snad jen o jediné se dá diskutovat.Kdo koho navrhl do představenstva a dozorčí rady Ekoltesu, já tvrdím,že ne strany ,ale sami jmenovaní se vzájemně jmenovali do uvedených pozic.Prý pro blaho lidu,vždy,když slyším ,že jde někomu o "Moje blaho", jsem na pozoru.Zejména, když pan ,říkejme mu OU..prohlásil,že ve funkci je kvůli osobní odpovědnosti.Komu odpovídá a za co... a vzhledem k jeho věku je zbytečné s ním vést polemiku o řízení společnosti a funkční náplni předsedy dozorčí rady.Kde byla jeho odpovědnost ,když se podepisovala smlouva s firmou Activ, jak to, že on a i ostatní dovolili aby parkování v Hranicích platili lidé soukromé firmě.O pofiderním zisku města si cvrlikají vrabci na střeše.Zejména po tom, co Ing.Hubl zveřejnil svůj článek, zde na HL.
Bohužel se nenaplnila ani vize volebního uskupení Změna pro Hranice.Jediné, co se změnilo,že nebýt zástupců KSČM, skončila by v Hranicích tzv hra na demokracii.Protože nominováním Juračky do dozorčí rady de facto skočili Juračkovci v koalici .