17. 12. 2010

Stávka

Tomio Okamura, podnikatel
Převzato z blog.iDNES.cz

 

Se stávkou zaměstnanců někdo souhlasí někdo nesouhlasí, každý z nás by se měl ovšem zamyslet nad pravým důvodem stávky. Tím rozhododně není jen protest proti snižování platu. Hlavní důvod přece je, že stávkující nevidí rozumné důvody pro jejich snižování.
Argumenty a fakta, která zazní nížeji, nejsou nová, ani objevná. Jen se  zdá, že hlavně na vládě, se nad nimi nechce nikdo zamýšlet.

Je krize.... 
Ano - ale, který z úředníků, lékařů nebo policistů ji zavinil ?  Celosvětovou krizi rozpoutaly chamtivé a nepoctivé finanční ústavy a  ratingové firmy. Do nepoctivých praktik byli namočeni světoví finanční hráči, někteří i s pobočkami či působností v České republice. V rámci  krize se mnohé banky po celém světě dostávaly do ztrát  - české pobočky  jsou ale v neustálém zisku, který posílají od počátku krize mateřským společnostem do zahraničí. Češi tak mj. pokrývají ztráty způsobené jinde  a jinými. Státní zaměstnanci se těžko smiří s tím, že oni budou platit  za podvody v nejbohatším podnikatelském oboru.

Stát má dluhy
Ano - otázka proč je má, je na knihu. Řekněme si poctivě, že tu jsou dvě  hlavní příčiny - rozkradení, v lepším případě téměř rozdávání stamiliardového majetku za vlády pravice. A neúsporné hospodaření. Neúsporné hospodaření i za vlády levice v dobách, kdy jsme mohli šetřit  na zlé časy. Případně sanování škod po minulých vládách a pokračování ve  "zlodějnách" u veřejných zakázek.  Školníci z Uherského Hradiště ztěží pochopí, proč politici, kteří  figurovali u rozkrádání majetku a příjmů státu, teď chtějí náhradu škody  po nich. Jejich názor má nepominutelnou logiku.
 

Pokračování:
http://prilohy-hl.blogspot.com/2010/12/stavka.html

Žádné komentáře: