26. 3. 2014

Oni to vidí jako další prvek nebo stupeň politiky

Pavel Franc, právník a člen Ekologického právního servisu:
„Bis už ve své zprávě z roku 2010 poukazuje na to, že politicko-ekonomický kartel, který je problém číslo jedna České republiky a který využívá prostředků nás všech, je především přes státem a městy vlastněné firmy.

Kladete si také otázku, proč

·         bylo nutno prodat městské kotelny                     
·        řadu let Ekoltes neplní podmínky smlouvy o údržbě městské zeleně … a vedení města nereaguje  
·        je městský hřbitov, některé budovy, silnice a chodníky v majetku města v dezolátním stavu 
·        Ekoltes beztrestně neplní platnou legislativu 
·        Město za služby Ekoltesu platí, i když v zavedeném systému nemůže kontrolovat   oprávněnost výše fakturovaných nákladů
…. a můžeme do nekonečna opakovat další a další mnohokrát v médiích i na zasedáních zastupitelstva uváděné příklady.


Hranický Ekoltes řídí:
Představenstvo     -   R. Hlavinka (radní za ODS)
                              -   V. Zima (radní za ČSSD)
                              -   R. Průcha (předseda místní ODS)
                              -   J. Sedláček (zastupitel za tzv. Nezávislé)
                              
Dozorčí rada    -  J. Úlehla (radní za ČSSD)
                        -  V. Juračka (zastupitel za Hranice 2000 + TOP 09)
Bývalý šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek k tomu říká: 
"Já mám největší obavu z toho, že politikům ani nedochází, o co vlastně v těch dozorčích radách a představenstvech jde. Oni to vidí jako další prvek nebo stupeň politiky".
(mpo)

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Autor neuvedl, že Úlehla je tam 15.rok, Zima 11.rok, Hlavinka 11.rok, Průcha 9.rok, Sedláček 7.rok, Juračka 1.rok. Tak proč je šetřit? Měli by se zpovídat, co tam udělali.

Anonymní řekl(a)...

1. Protože byly vystavěny v 80. letech a to nad dimenzovaně, takže se dnes vůbec nevyplatí vlastnit bez nákladných investicí (které však po městu nebo městské firmě nelze požadovat.) Otázka by měla být proč se to neprodalo už před 10 lety. A proč se kvůli kotelnám musely dělat problémy lidem, kteří si chtěli postavit své vlastní.
-
Dále bychom spíš měli klást otázky:
2. Proč autor (mpo - proč není zveřejněno jeho jméno?) nenapsal konkrétní podmínky smlouvy, které neplní a proč nenapsal přesně příklady toho, co Ekoltes nesplnil.
3. Proč jsou naopak některé chodníky nově opravené? Kdo dělal ty chodníky v desolátním stavu? Nemají být v záruce? Nebo kdo je měl pozáručně udržovat?
4. Opět bychom se měli ptát o jaké konrkétní normy jde a čím je neplní? Taky bychom se měli ptát jestli, když autor píše "beztrestné", jestli si četl trestní zákoník a zákon o trestání právnických osob a jestli je dané (ať už jakékoliv) jednání vůbec trestné.
5. Opět. Proč nemůže kontrolovat? Mátě konkrétní příklad? Konkrétní doložku smlouvy?

RRRR

Anonymní řekl(a)...

Ke komentáři od RRRR:
Souhlasím, že kdyby byly kotelny prodány před 10 lety, byly by škody pro město daleko menší. Ztráta pro město by byla nižší například o zbytečné investice z posledních let do nových rozvodů z kotelen k panelákům. Nový vlastník se již vyjádřil, že s jejich využitím v budoucnu nepočítá. To s sebou ovšem logicky nese i otazník nad dalším využitím části vybavení tzv. centrálních kotelen. A i to kupec jistě promítl i do ceny, za kterou "tepelné hospodářství" od města koupil. Proto souhlasím s autorem článku, že i v našem městě politici už nadělali tolik škod svým působením v městské firmě, že by měli zavčas rezignovat. Dříve, než někomu prdnou nervy a nespočítá jim škody, které městu způsobili.

Anonymní řekl(a)...

Hranice jsou "město bordelu" !
Jak může někdo chtít po EKOLTESU aby se staral o zeleň nebo dřeviny tam, kde leží výkop?
Na Tř. 1. Máje rozkopala neznámá romská firma výkopy pro optické kabely. Ty se táhnou od Hrušky ke Slávii a zpět na Jaselskou ulici. Vykopáno bylo v říjnu 2013 metodou "raz dva", uklizeno však bude v termínu "kdoví kdy".
Tedy: pokud si město nedokáže ohlídat firmičky, které devastují její pozemky, dlažby, asfalty atd. a není schopné vyžádat nápravu tzv. do původního stavu v reálném termínu, pak ať se nediví, že se jim EKOLTES směje do ksichtu.
Ale co mě to zajímá: za chvíli to všechno zaroste trávou po kolena, tak kdo by se s tím sr.l!

KRUCIFIX

Anonymní řekl(a)...

Nechápu proč se všichni starají o Ekoltes.Vprvé řadě by se měli starat o pány v představenstvu a dozorčí radě.Kdyby tito pánové hospodařili ve svých firmách tak jak hospodaří v Ekotesu tak byli dávno o žebracké holi a na pracáku.Proto doporučuji zapamatovat si jejich jména a o volbách ani hlas.

Anonymní řekl(a)...

Pod tímto systém řízení Ekoltesu je jsou podepsáni Juračka Ježík.