26. 11. 2011

Radnice opět neplní zákony – 2. pokračování

Zdeněk Špiřík
Blíže městu se nachází druhá skupina původně 15 sakur. „Původně“ proto, že dnes, po vytrhání poškozených a následně uschlých stromů, je tam k vidění sakur jen 10. A ta desátá je uschlá rovněž. Několik příkladů nešťastných sakur přikládám níže.
Všechny fotky z této lokality naleznete opět po klepnutí ZDE. Jsou mezi nimi i obrázky některých míst po stromech již vytrhaných. Pro úplnost uvádím, že cena jedné sakury v době výsadby byla přibližně 
1.500 korun. Náklady spojené s výsadbou činily údajně 1.100 korun (také jsem byl překvapený).  Dnes by tyto stromy, pokud by nebyly nenapravitelným způsobem poškozeny, měly hodnotu ještě podstatně vyšší. Vzhledem k reálnému stavu je však skutečná hodnota řady z nich nulová. Ale k těmto otázkám se v některém z příštích příspěvků ještě vrátím.
Rány na stromech, jak je patrné i z obrázků z dalších lokalit tzv. náhradní výsadby, jsou z letošního roku (i z podzimního sečení trávy), ale řada poškození je již stará. Je nepochopitelné, proč nikdy nebyly rány ošetřeny. Důsledkem je četná infekce.



Žádné komentáře: