22. 11. 2011

Interpretace zákazu vjezdu dle klubové příslušnosti

„Když jsou lidé čestní, zákony mají smysl, když jsou zkorumpovaní, zákony se porušují“.
(Benjamin Disraeli)

V sobotu 5. listopadu odpoledne jsem viděl zajímavý dopravní úkaz. Do Jiráskovy ulice couval ve směru zákazu vjezdu luxusní autobus. Že nejde o zabloudění, jasně dokládala asistence vozidla městské policie. Nejsem blbej, aby mi hned nebylo jasné, že naši městští papaláši se zase ukazují před někým z jiného města. Protože mě takové selektivní uplatňování předpisů a práva silně štve, zapřemýšlel jsem, o co konkrétně tentokráte jde.
Když se z autobusu vyhrnulo tak 40 - 50 lidí a mizelo svižně v zámku, vzpomněl jsem si. Hranický Kiwanis klub pořádá koncert v kostele na náměstí. To mi realitu ihned správně zarámovalo. Když jste členem toho správného klubu, nebo jeho hostem, můžete beztrestně porušovat zákon o silničním provozu jízdou do zákazu vjezdu, k tomu za asistence městské policie.
Aby bylo nám běžným plebejcům úplně jasné, kam patříme, stál pak zmíněný autobus několik hodin ve tmě, naprosto neosvětlen a bez jakéhokoli výstražného znamení na chodníku u zámku. Když už prominenti prdí na jeden zákaz, proč by si dělali hlavu s dalšími. Bezpečnost chodců i řidičů nehraje roli, vždyť členové Kiwanis klubu budou na koncertě a okolo budou chodit a jezdit jen nějací bezvýznamní anonymní ovčani. V tomto kontextu není od věci podívat se, kdo jsou členové hranického Kiwanis klubu a povšimnout si více než náhodné personální shody se seznamy zaměstnanců Městského úřadu, členů různých komisí při Městském úřadu a místních politiků. Neměli by právě tyto osoby jít v dodržování zákonů, vyhlášek a předpisů příkladem nám ostatním?
Michal Heger

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Přesně tak. Když člověk potřebuje na chvilku jen něco vyřídit, tak najde na autě botičku. Mléko a jablka pouze pro prasata.

Anonymní řekl(a)...

Pěkný příspěvek, vystihuje situaci v Hranicích.

Anonymní řekl(a)...

Taky jsem něco podobného kritizoval přímo na zastupitelstvu.Dostalo se mi jenom úsměšků a hloupých výmluv..