12. 1. 2010

Ještě jednou k úklidu sněhu v Hranicích





Dnes, v úterý 12.1.2009, v čase mezi 12.40 a 13.30, jsem si prošel náměstí ....nikde jsem neviděl zaměstnance městem pověřené firmy, kteří by prováděli úklid chodníků, popřípadě odvoz sněhu. Pak jsem u obchodního centra Bečva potkal místního poslance, říkejme mu pan Zet. 
Na mou otázku, proč se neuklízí sníh alespoň z chodníků v historickém centru města, mi tento pán odpověděl, že příjmy do rozpočtu města klesly o 40%. Na otázku, proč město nemá vytvořenou rezervu pro "strýčka Příhodu", mi neodpověděl. To, že mu před Vánocemi před jeho domem proběhla rekonstrukce chodníku, podle mého odhadu okolo 1 mil Kč, taktně pomlčel. Zrovna tak mi neodpověděl, kolik asi mohlo město ztratit peněz z neuklizených parkovacích míst. Pro zajímavost, v pondělí na  parkovišti v Komenského, okolo 8-9 h, stálo max. 10 vozidel. Ostatní neměla kde stát. Ještě jsem se ho chtěl zeptat, proč město na plynofikaci Valšovic nepožádalo o dotaci, byť by dostalo "upocených " pár set tisíc, ale už mazal pryč a neměl čas. Chvíli na to jsem potkal člověka z městské firmy Ekoltes, který mi řekl, že Ekoltes neočekává, že mu město zaplatí úklidové práce...že by tady byl zakopaný pes? Hm, pokud to bude pravda, čí zájmy by pan Zet obhajoval, města, tj. nezaplatit peníze, nebo zájmy Ekoltesu ..,tj. zaplatit pro město provedené práce. Jedno jsi myslím, tento pán neobhajuje moje zájmy. Podotýkám, že toto je jen má dedukce, občana, který je pouze "obětí "přírodních živlů a místních poměrů.:-))


P.S. Opět na parkovišti u Alberta vidím řidiče, jak odhazuje sníh na vyhrnutou vozovku, aby mohl přijet. Tak teď už čekám jen na traktor, který sníh nahrne zpět. Kocourkov? Ne, Hranice.

Ing. Ivo Holec

Žádné komentáře: