29. 12. 2017

Na téma zahraničních dělníků v našem městě

Dobrý den,    

Sice se zpožděním, ale všiml jsem si :   

A taky jsem si nemohl nevšimnout... Z těch posledních tak nějak vyčnívá toto :  

Bydlím 300 m odtamtud... Ubytovny tady rostou jako houby po dešti. A mě se to nelíbí. A moha lidem se to nelíbí, ale akorát brblají v hospodě u piva a mě už to nebaví. Žiju tady od narození, Hranice jsou krásné město, které prošlo za posledních 15 let obrovskými změnami k lepšímu a já se nebudu nečinně dívat na to, jak Hranice padnou do rukou narkomani a přistěhovalecké levné pracovní síly. Jejich činnost zde zanechává v podstatě pouze negativní stopy. Celkové číslo jejich počtu zde je okolo 2500, Lipník je na tom o něco lépe, ale taky je to bída.... 

Pokud mohu jakkoliv pomoci, rád se sejdu, pomůžu... Je třeba do toho šlápnout dokud není pozdě. Jsem ochoten tomuto tématu, informování obyvatel, případně schůzkami s městem, sepsání petice apod věnovat velké množství volného času, tak se snad nějak domluvíme.    

S pozdravem, Jiří Bureš

18 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Chcete pomoc? Ok. Spřátelte se nimi a nabídněte jim, aby se s Vámi zapojili do nějakého koníčku. Pozvěte je na oběd. Pomozte jim s papírováním.

Cizinci tu byli, jsou a budou. Nebyli tu jen od roku 1948 do 1989. V Hranicích je nízká nezaměstnanost. Místní podniky tedy berou dělníky ze zahraničí. Díky tomu se i lidi, kteří nevyjeli za hranice mohou seznámit s cizinci. Co si budem říkat. Není to vzdělaná elita, jako uprchlíci ze Sýrie. Ale jsou to lidé, kteří dokáží pracovat a mají odvahu zkusit to v zahraničí. Bohužel jsou tu sami a ve volném čase pijí alkohol (ostatně to s námi mají společné), který je tady levný.

Možností je více. Buďto je přijmeme a zapojíme je do dění ve městě. Třeba se i brzy přestěhují i s rodinami a konečně nebude občanů v Hranicích ubývat. Nebo necháme zavřít podniky v Hranicích a snad polovina obyvatel nebude mít práci. Nebo budeme dělat petice (ty jsou k ničemu), volit extrémisty a nejenže docílíme toho, že ty podniky stejně odejdou jinam, ale bude to vyvolávat spory.

První cesta je těžká, ale je to cesta k rozvoji Hranic, bezpečí a dobré náladě. Další cesty jsou cesty do pekel. Věřte, že ve městě, kde lidi volí extremisty, žádný dobrý občan nezůstane.

Pokud tedy máte čas, věnujte je dobré věci. Sportujte s nimi, podělte se o své koníčky, naučte je něco nebo uspořádejte setkání (nejlépe s minimem alkoholu). Divadlo, fotbalový turnaj, ochutnávku národních pokrmů.

Anonymní řekl(a)...

V České republice žije půl milionů cizinců, tedy 5 procent.
Je zde hodně početná populace Vietnamců, kteří se velice dobře začlenili do naší společnosti, i přes určité kulturní rozdíly. O Vietnamských dětech se říká, že jsou banánové děti, na povrchu žluté, uvnitř bílé.
Ano je zde hodně zahraničních dělníků a to Slováků (patřím k generaci, která Slováky za cizince nepovažuje), dále Poláků (další velice blízký národ), Ukrajinců, Rusů, ....
Se zahraničními dělníky až tak velký problém není, samozřejmě v každé společnosti se najdou problémový lidé. Jde o to, že oni zde přišli za prací a respektují naše zákony.
Všeobecný problém je současná migrační krize, která se nám naštěstí zatím vyhnula, bohužel je potřeba si uvědomit, že jsme součástí EU, v rámci EU neexistují hranice, a nově už prakticky neexistují ani vnější hranice EU, každý sem může přijít kdo chce, bez dokladů. Nově příchozí a to převážně muslimská populace z Afriky a Dálného východu, zde nepřichází za prací, ale pouze čerpat náš štědrý sociální systém, oni navíc nerespektují naše tradice a zákony a požadují pravý opak, abych my respektovaly je. Naše tradice je uráží. A požadují zákazy oslavy našich svátků a na západě v rámci zvrácené politické korektnosti jim vychází vstříc. Kriminalita na západě neustále stoupá, vlády těchto zemích již nejsou schopné zajistit bezpečí vlastních občanů. To je výsledek pokusu o vytvoření multikulturní společnosti, který selhal a ve své podstatě idea multikulturní společnosti devastuje Evropu více než nacismus, nebo komunismus.
I u nás existují vítači, neboli takzvaná sluníčka, kteří podporují masovou muslimskou imigraci, zatím ale nemají širokou podporu obyvatel. Tyto sluníčka totiž zapomínají na jednu důležitou věc, a to že žijeme díky internetu v době v neomezeném informačním prostoru, takže každý kdo chce, si může na internetu zjistit co chce. Už nejsme odkázáni pouze na Českou televizi, o které se říká, "Že pravda začíná tam, kde končí signál České televize". Celá ČT mi připomíná spíše mediální oddělení strany TOP09.
Už se sluníčkům nedaří utajit teroristické útoky na západě, beztrestné znásilňovaní původních obyvatel, No-go zóny ve velkých městech Evropy, která již tamní vlády nemají pod kontrolou, kde platí zákony Šaria a samotná policie se tam bojí chodit. V minulosti jsme my obyvatele východní Evropy utíkali na západ, v současnosti se karta obrací a obyvatelstvo ze západní Evropy se stěhují na východ, utíkají před politikou korektnosti ve svých zemích. Dnes každý na vlastní oči, ale i díky internetu může vidět skutečný stav věcí.
Země, které přijímají masivně imigranty - teroristické útoky, zvýšená kriminalita, zátarasy na náměstích, vojáci a policie se samopaly, jako každodenní realita.
Země, které odmítají imigraci, žádné teroristické útoky, klid a pohoda.
Může se pak někdo divit, že u nás lidi volí extremistické strany, které jsou proti imigraci? Lidé mají prostě strach a nechtějí, aby jsme dopadli jako Západ.
Ano, před 27 roky jsme zvonili klíčema a chtěli na západ, bohužel mezi tím se tento západ přeměnil na dálný východ.
Takže může se někdo divit, že lidé volí raději takzvané extremistické strany? Tak se nově nazývají strany, které nechtějí aby se naše republika stala, po vzoru západní Evropy, další muslimský chalífát.

PS
Takže to shrnu, zahraniční dělníky ano, ale pouze ze stejného kulturního prostředí.





Anonymní řekl(a)...

Promiňte, ale ten komentář z 1.1. JE plný lží. V roce 2018 prosím nelžete!

Anonymní řekl(a)...

Jeden dotaz, čím je komentář z dneška lživí?
Chcete tvrdit, že žádné No-go zóny na západě neexistují?
Že na západě nejsou teroristické útoky páchané lidmi islámského vyznání?
Že v západních městech vzrostla kriminalita, kterou mají na svědomí islámští imigranti?
Víte třeba to, že Švédsko drží již několik let nepěknou druhou příčku na světě v počtu znásilnění na počet obyvatel?
Že je tam běžné znásilňování bílých žen?
Že v západních zemích jsou běžně na náměstích betonové zátarasy a v ulicích vojáci se samopaly?
Že imigranti, kteří přicházejí do západní Evropy, nejsou ve skutečnosti váleční uprchlíci, ale ekonomičtí uprchlíci, kteří sem nepřišli pracovat, ale žít na náš úkor?
Že se na západě ruší vánoční tradice, protože to uráží muslimy?
Že ve školních jídelnách se z jídelníčků vyřazuje vepřové a naopak se podávají halal jídla a to všem?
A tak bych mohl pokračovat.

Anonymní řekl(a)...

No-go zóny zjevně opravdu neexistují. je to jen hoax. Je však důležité lidi začleňovat a nevytvářet ghetta.
Na západě jsou teroristické útoky, ale je jich daleko méně, než jich bylo v minulosti. Naštěstí. Nemá žádnou souvislost s jakýmkoliv tématem v článku nebo komentáři.
To umístění není pravda. Navíc to nemá žádnou souvislost s článkem ani komentářem (i když je číslo vysoké, tak opravdu, ona totiž korelace není kauzalita).
Není běžné. Je protiprávní (otázka jestli jste zkoumal jejich definici znásilnění.). Samozřejmě, že to budou běžně bílé ženy, stejně jako v Botswaně černé. Ale opět to nemá žádnou souvislost s jakýmkoliv tématem v článku nebo komentáři.
Ano jsou. Stejně jako tam byly před 300 lety hradby. Je na tom vidět, že země se umí postarat o bezpečnost. Opět to nemá žádnou souvislost s jakýmkoliv tématem v článku nebo komentáři.
To je lež.
To je lež. Opět to nemá žádnou souvislost s jakýmkoliv tématem v článku nebo komentáři.
To jsou ojedinělé případy. Většinou jsou správně kritizovány. Nicméně halal hovězí je chutnější, než to, co je běžné v našich obchodech a rozhodně než, to, co bylo v naší školní jídelně. Pravidelně nakupuji. Takže chápu, že dětem závidíte. Já jim to přeju.

Ano mohl byste ve lžích pokračovat. A nebo přestat číst smyšlenky alternativních (= lživých) webů a přečíst si originální zprávy a kontext (ale je k tomu potřeba umět anglicky a německy). Pak zjistíte, že Vás všechny ty alternativní weby obelhaly a udělali z Vás nenávistného zbabělce.

Hlavně, že komentujete absolutně mimo téma. Můžete tedy pokračovat dále. Třeba nějakým dobrým receptem na guláš. Bude to stejně k tématu jako Váš předchozí komentář.

Anonymní řekl(a)...

No-go zóny neexistují?
Ano, neexistují pouze pro toho, kdo je nechce vidět a žije v bublině.
Víte, každá bublina jednou praskne a pak třeba pozřete.
Dál nemá cenu reagovat, protože reagovat se zaslepeným člověkem, nemá cenu.
To, že No-go zóny neukazují na České televizi, neznamená, že neexistují.
Ano, asi jsem ovlivněn různými "alternativních" weby, ale my dnes žijeme ve 21. století. Vy jste zamrzl asi ve 20. století, ale spíše už v 19. století. Tenkrát se dalo s psaním slovem manipulovat, asi jste byl v minulosti v tom dobrý, nejste náhodou bývalý politruk?
Dnes je svět informací, trochu jinde, psaným slovem, jak jsem psal, můžete manipulovat, takže já třeba, osobně taky nevěřím všemu, co čtu. Každou informaci si ověřuji z více zdrojů.
A o to více sleduji videa na sociálních sítích, protože ta se nedají moc falšovat. A tyto sledované videa, my jasně říkají, že pravdu mám já, a ne vy.
To vy lžete a nejspíše umýslně popíráte skutečnost, nejspíše za peníze, kdo vás platí? Nějaké neziskovky placené ze zahraničí? Víte vy, třeba to, že v USA, tedy náš vzorový stát demokracie, každý kdo bere peníze ze zahraničí, je oficiálně uznaný jako zahraniční agent? A v USA se se zrádci svého národa nejedná moc rukavičkách.


Anonymní řekl(a)...

No-go zóny v Evropě neexistují. Žil jsme dva roky v Brně v ulici, o které se říkalo, že se tam bojí chodit policisté i ve dne. Naprosto bez problému a policisty jsem tam vídával. To samé půl roku v Molenbeeku. Policisty jsem tam pravidelně viděl (klasické strážníky), a tady se o tom psalo, že je to no-go zóna. To samé známý ve Švédsku.

Vídávám se s lidmi ze základy, s lidmi co dělají ve fabrice, s lidmi, co dělají na úřadech v nemocnicích, s podnikateli, s advokáty. Vídávám se s lidmi s malých měst, vesnic, ale i s velkoměst (evropských). Ano žiji v bublině. V bublině, která se jmenuje Země. Dřív Vy nebudete žít, než Země praskne ;)

No-go zóny totiž existují jen na sociálních sítích. Já žiji ve 21. století. Umím totiž používat Google. Často vidím na sociálních sítích sdílet mé hloupější spolužáky různá videa a fotky. Většinou stačí 2 minuty, než najdu zdroj. Vždy se jedná o starší videa a fotky z různých koutů světa opatřena lživými komentáři. Namátkou muslimská modlitba v Turecku z roku 2011, byla opatřena komentářem "Paříž 2017" - stačilo se pozorně podívat, byly tam turecké nápisy. Našel jsem i tu ulici z fotky v jednom tureckém městě. Netrvalo to ani 5 minut a příspěvek, který měl stovky naštvaných komentářů se ukázala jako nepravdivá.
Video z nějakých nepokojů v Africe ze začátku 21. století, bylo na soc. sítích označeno názvem Evropské země a rokem 2014,15,16 nebo 17. Stále se to opakuje. Videa se zfalšovat samozřejmě dají, ale to se na sociálních sítích nedělá, tam se jen upraví popisek nebo zvuková stopa. Zase lze jednoduše během pár minut dohledat pravý zdroj, pravý zvuk a nebo kontext. Ten je většinou jiný než v popisku a nikdy by nevyburcoval k tolika nenávistným a hloupým komentářům.
To je 21. století. To, když si člověk dokáže najít pravý zdroj a nevěří lživým alternativním webům. Ti, co věří a ti co to sdílí, to jsou lidi z 19. století.

A Česká televize? Dá se kritizovat, ale je to nejdůvěryhodnější zdroj informací. Jede skvěle podle dobře napsaného kodexu, ověřuje si informace a i když se občas zmýlí, tak se omluví. Buďme na ni hrdí a chraňme její svobodu. Zvláště, když jste tak hloupý a věříte všemu, co vidíte na internetu.

Já nelžu. Nemám zapotřebí lhát. Nepotřebuju dělat blbou náladu. Nepotřebuju si koupit lidi za koblihu, za neexistující migranty.
Kdo mě platí? Momentálně mě platíte Vy! Tak makejte, ať dostanu přidáno. V neziskovce nepracuji, jen dobrovolničím. A přiznám se, že je to zahraniční neziskovka, která ale v Česku působí déle, než vznikla ČSR a dokonce déle, než vznikla USA.

A ta poslední informace je taky lživá.

Člověče. Vy jste zase zapomněl na nějaký ten recept. I když po tom, co tady píšete, to bude nějaký podivný recept od Ládi Hrušky, jako sushi z toustového chleba. No to raději ne. Já umím pravé sushi.

Anonymní řekl(a)...

Jinak milí čtenáři.

Všimněte si jedné věci. Napsal jsem konstruktivní komentář, který analyzoval situaci, ale zároveň ukázal řešení. Řešení, které sice zabere trochu práce, ale výsledkem budou nová přátelství či známosti, dobrá nálada. Nicméně je tu diskutující (a já myslím, že autor těchto stránek), který to podrývá. Používá zjevné nepravdy, které nijak nepodkládá argumenty a důkazy. Jeho motivem je strach a nenávist.

Je tedy na Vás k čemu se přidáte. Jestli k nenávisti, která nikdy nic nepřinesla nebo se pokusíte budovat něco nového a pozitivního. Přemýšlejte, co je pro vás a vaše děti lepší. ;)

Anonymní řekl(a)...

Chtěl bych reagovat na některé názory. ano, není mi lhostejný přístup z nádraží do města, atd. takové ty kecy...
Placené parkování není až taková hrůza. 5,- Kč za den?
Vážení kritici. Kritikové. Město je v Pohodě. pokud máte pocit, že je něco v nepořádku, máte možnost si vytvořit nějakou partu a město ovládnout a řídit. Máte na to? Jak říkáme mi Němci: Drek.

Anonymní řekl(a)...

Rozohněného obhájce migrantů ze zemí, jejichž kultura je neslučitelná s tou naší bych se rád zeptal, kolik a kdo mu za ty výše uváděné hlouposti platí. Je dobře, že redakce těchto stránek zveřejňuje i to, co se Sorosovým poskokům nelíbí.
A.M.

Anonymní řekl(a)...

0 Kč.

Nikdo mně nemusí za obhajobu pravdy platit. A pokud si myslíte, že Poláci, Srbové, Maďaři a Rumuni, kteří jsou v Hranicích mají neslučitelnou kulturu s tou naší, tak máte hodně zkreslené představy o své kultuře.

Anonymní řekl(a)...

K příspěvku z 5.1. 20:46:
Máte to všechno nějak popletené. Celá zdejší polemika se točí kolem migrantů z islámských zemí, tedy těch, jejichž kultura je neslučitelná s kulturou naší. A když Vám dojdou argumenty při obhajobě jejich masového stěhování i s rodinnými příslušníky do Evropy (jedná se o miliony migrantů), začnete mluvit o Polácích a jiných křesťanech, kteří sem navíc přijíždějí v drtivé většině pouze za výdělkem a vrací se domů. V okamžiku ekonomického poklesu budou tito pracovníci (Ukrajinci...) z velké části nuceni se vrátit do zemí svého původu, protože práci vesměs ztratí jako první.
Jenda

Anonymní řekl(a)...

Nikoliv. Příspěvek a diskuse je o zahraničních pracovnících v Hranicích. Jen potom jeden lživý komentář zmínil absolutní lži, které nevzdělaní jedinci šíří Internetem. Tak se reagovalo na lži. Pokud jde o migranty, tak ta diskuse je stále o těch v Hranicích. Tedy těch z výše uvedených zemí.

Anonymní řekl(a)...

Proč jsou tady zahraniční dělníci, ať již jsou odkudkoliv?
Asi proto, že je tady potřeba pracovní síla.
A proč je tady potřeba pracovní síla?
Protože v Hranicích není.
A proč v Hranicích není pracovní síla?
Protože ta místní je na podpoře na pracáku...
To je realita.

Anonymní řekl(a)...

A nemáte to trochu popletené vy? Četl jste vůbec původní článek, ke kterému se tady diskutuje? Kolik je v Hranicích těch migrantů ze zemí s neslučitelnou kulturou?

Anonymní řekl(a)...

Nezaměstnaní jsou v Hranicích jen ti, kteří nechtějí pracovat "ve fabrice". Momentálně i dost lidí, co dělá ve stavebnictví. Kolik to bude procent? 4 %? To se blížíme přirozené nezaměstnanosti. Tedy u těch dlouhodobě nezaměstnaných to budou jen ti, co pracovat nechtějí, nebo se dostali do krize (možná dluhy, možná jiné).

Anonymní řekl(a)...

Cituji:
„Není to vzdělaná elita, jako uprchlíci ze Sýrie.“

Dělat ze sebe veřejně idiota, to chce kuráž. I za peníze.

Anonymní řekl(a)...

Copak si myslíte, že se do Evropy dostali chudí a nevzdělaní? Nikoliv. Ti zůstali většinou v táborech v Jordánsku a Turecku (minimálně v Jordánské platila dost EU, takže díky tomu ta uprchlická vlna byla minimální).

Samozřejmě, že EU má docela přísnou migrační politiku (ačkoliv se to nezdá). Takže se do EU dostali jen ti, co zaplatili pašerákům (a přežili). A jsou to dost velké částky. Sta tisíce. Na to i v předválečné Sýrii mohl a mít vyšší střední vrstva. V ČR, ale nejsou. Šli samozřejmě do Německa. A Německu budou užiteční než se vrátí domů. Většina se po válce vrátí domů, pokud tam nevládne autoritářský diktátor. Však jsme to taky zažili. Za druhé světové války uteklo dost lidí. A vrátili se. Někteří, aby tady byli zavřeni v lágru v další totalitě, někteří, aby museli zase utéct. Vždyť my jsme taky vždycky měli hodně uprchlíků a lidi nám pomohli. Proto my máme povinnost pomáhat druhým v nesnázích.

Samozřejmě tu bude vždycky menšina křičících srabů, co svou falešnou pohodlnost nikdy za pomoc nevymění. Ale ty nechme být.