27. 11. 2017

Mizející Hranice

Na jedné straně jsme světoví, máme nejhlubší propast na světě, jsme první město v Evropě, kde je MHD zajištěna 100 % elektrobusy, přesto je něco špatně.
Centrum města se pomalinku začíná "vylidňovat". Zrušené obchůdky a krámky...



































9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Podívejte na výsledky voleb. ANO, SPD, KSČM. Slušní lidé, co mají rozum odcházejí jinde. Proč by měli žít s lidmi, kteří dobrovolně volí extrémisty?

Hranické listy řekl(a)...

Pane Anonyme.
Řekl bych, že za úspěchem takzvaných "extrémních stran", mimochodem, zapomněl jste na piráty (to není taky klasická strana), je to, že takzvané klasické strany, jako je ČSSD, ODS a KDU-ČSL/TOP09, zklamalo své voliče.
Tyto strany zde na střídačku vládly přes čtvrť století.
A výsledek?
Vysoké zadlužení, zisky odcházejí do ciziny, exekuce, bezdomovectví, ...
Diví se pak někdo někomu, že voliči chtějí změnu?
Na závěr, bych pane anonyme použil jeden upravený citát:
"Pro extremistu, každý extremista".

Anonymní řekl(a)...

Tož nevím, ale veškeré obchody a provozovny, které jsou vyfocené, byly uzavřeny za vlády ČSSD, takže volba těch "extrémních stran" v letošních volbách, jejich uzavření neovlivnila, spíše naopak lidé k vůli těmto uzavřeným obchodům, volili raději změnu.
Občan Hranic

Anonymní řekl(a)...

Piráti nejsou extremisti. Není to běžná strana to je fakt, ale nejsou to extremisti. Nevolil jsem je, ale nemají stranu založenou na nenávisti, jako ti, které jsem jmenoval výše.

Ty běžné strany? Každá je jiná, ale každá se snaží pracovat pro ČR. Ve všech těchto stranách jsou dobří, ale bohužel i špatní lidé. Ale zklamali své voliče? Nečasova vláda byla protikorupční. Při jakémkoliv náznaku nevhodného chování šel člen vlády pryč. Dělali zákony, které byly těžce protikorupční až to činilo problémy. Naštvali voliče svými hádkami, ale dělali aspoň trochu reformy a hlavně postavili dobré základy pro ekonomický růst. Sobotkova vláda tyto základy využila (v dobrém). Moc neinvestovala (holt hlavní inv. ministerstva drželi neschopní ministři za ANO). Přidala lidem peníze (veřejným zaměstnancům), čímž taky zlepšila postavení lidí. Což je také dobře. Bohužel se něco nepodařilo. Vyhodit neschopné ministry za ANO. Kolik kilometrů dálnic se začalo stavět? Vidíte jak se staví D1 od Lipníka do Přerova? Staví to Ťokova společnost. Letos mělo být hotovo. Nebude. Možná bude hotovo až po posledním úseku Přerov-Říkovice. Co udělal MSp? Nic. Co MMR? Dotace čerpáme hůře, než kdy jindy. A co ministr Financí? Nezjednodušil daňové zákony, naopak šikanuje společnosti zabavením majetku bez soudu. Jeho největší projekt je částečně neústavní EET. Vážně skvělé to hnutí. A jak lidi zareagovali na tato selhání? Dali ANO skoro 30 %. Nechali se oblbnout Lithiem, které i kdyby se začalo těžit a cena zůstane stejná, tak by se za tu cenu těžilo stovky let. Navíc, kdo sleduje technologie ví, že lithium bude výhodné maximálně 10 let, už se slibně testuje pokročilejší technologie, která využívá jiný nerost. Lidi naletěli nechtějí to přiznat.

Anonymní řekl(a)...

A co ty další strany? To co tu udělali komouši sanujeme skoro 30 let. Ještě zbývá několik zákonů, ekonomika už je v pořádku. Ale myšlení lidí je ještě hluboce totalitní. Naštěstí čas běží a za chvíli ti, co vzpomínají za zlaté časy vražd, represí a nesvobody, brzy zemřou. Ostatně celorepublikově dostala KSČM nejnižší počet hlasů. Bohužel dostali do výboru mlátičku.

A co SPD? Strana jednoho muže, jednoho alpinisty (Fiala) a hromady blbů, co do toho teď nebudou raději zabrušovat. Zatímco v Úsvitu šlo Tomiovi o prachy, v SPD mu jde o moc. Moc si získal tím, že vyvolává strach před uprchlíky. Těch je tu minimum, protože máme už dlouho nastavený dobrý systém (dělali jej ti politici, kteří zklamali voliče). Jo, jsou tu migranti, kteří tu pracují, ale bez nich by odešly podniky jinam. Tomio změnil názory, aby nalákal hlasy hloupých lidí, kteří mají strach z něčeho, co tady není. Navíc na to ani nemá řešení. Dost voličů nalákal na strach z diktátu. Je to vidět, mají problém i se základním pravopisem. Samozřejmě každý se občas upíše, ale u jeho voličů je náhoda, že píší správně.

A budou prezidentské volby. Poslední, co budu volit v Hranicích, protože nechci patřit k občanům tohoto města. V jiném městě budu raději spolupracovat na politice s lidmi, kteří chtějí něco vybudovat. Ne, bořit. S lidmi, pro které je důležitá svoboda, s lidmi, kteří nemají problém pomoct někomu v nouzi, někomu kdo je nový.

Tady si lidi budou volit Zemana. Člověka, který sice nestál za nepovedenou kuponovou privatizací (kterou zkazil jeden vypuštěný §, který nechal vypustit jeho předchůdce), ale zase stál za prorostením korupce do nejvyšších příček, nad okradením našich spoluobčanů prodáním bank pod cenou, prodejem podílu MUS (jen si přečtete zprávy z konce roku 2017, Švýcaři to posoudili jako podvod). A taky prodal Babišovi (kterého měl ještě minulé volby za podrazáka) několik státních společností. Dneska se mu Babiš hodí, tak jej chválí. Jo a byl to taky Zeman, kdo schválil tzv. humanitární bombardování (což je pojem, který vymyslel Falbr, Havel jej nikdy ani náznakem neřekl, to si myslí jen ti nejhloupější z nás) Zemanova vláda nás dostala do hluboké krize, vrátila nás do normalizace. Naštěstí jsme ještě před pár lety směřovali jinam. No tak tento člověk, který se svou mafií na Hradě otevřel dveře ČR totalitním státům, kterého každý rozumný demokratický politik ignoruje (včetně Trumpa). Zeman, který zkazil jméno, které jsme si 23 budovali, ten to v Hranicích vyhraje.
Nedivte se. Já jsem jeden z mála z našeho ročníků, co tu má ještě trvalý pobyt. Zůstali tu jen ti, co jim zbyl jen alkohol a lidi bez budoucnosti. Proto se zavírají obchody. Zůstali tu lidi, kteří nakupují podle letáků v supermarketech. Bez ohledu na kvalitu a své zdraví. To nejsou lidi, kteří by udrželi malé obchody při životě.

Zatímco ve větších městech je každé místo k prodeji obsazené a to i potom, co mnozí po EET zavřeli (nikoliv, že by podváděli, ale už neměli chuť dávat 1000 měsíčně navíc jen k větší buzeraci), tak centrum Hranic se stává mrtvé.

Jediné co to změní je návrat slušných lidí. Návrat lidí, kteří mají vysoký morální kredit. Ti se, ale po posledních volbách za své rodné město stydí. A vy co jste zklamaní politikou tradičních stran se zamyslete. Nevolili jste je jen ze slepé nostalgie na dobu mládí, kdy nebyly vrásky? Nenaletěli jste marketingovému týmu Prchala (to je ten, který dostal od Babiše pusu)? Nenaletěli jste strachu z něčeho, co neexistuje? Nenaletěli jste na populisty, kteří nabízí jednoduchá řešení, které nikdy nebudou fungovat, ale zato nás přivedou k totalitě? Chcete mrtvé Hranice?

Anonymní řekl(a)...

PS: Občan Hranic: Víte, ale ta atmosféra je tu již několik let. To nebyla vláda ČSSD. To byla vláda koalice. Navíc v kraji už vládne přes rok, ve městě 3 roky. Výsledky voleb jsou jen důsledek. Možná jste nepochopil, co jsem psal. Zůstali tu voliči ANO, SPD, KSČM. Ti, co by mohli rozvíjet Hranice a nikdy by tyto strany nevolili, volili jinde, protože už jinde jsou. Oni dobře věděli, co jsou jejich spoluobčané zač a proč není důvod zůstávat. To se neprojevuje jenom u voleb.

Anonymní řekl(a)...

To nemá se stranami nic společného, je to jednak o chamtivosti vlastníků domů, co chtějí za nebytové prostory vhodné k podnikání nereálné nájemné.
Ale mnohem větším problémem je přístup samotných podnikatelů a živnostníků a jejich otevírací doba - otvírají v 8 či 9, polední pauzička, zavírají v 16 či v 17 hodin...
Už ani v sobotu neotvírají.
Holič na náměstí býval otevřený v soboru dopoledne, už není.
Čistírna měla v sobotu aspoň výdej a příjem zakázek, už nemá.
Tak kdy má u nich zákazník občan Hranic utratit peníze?
A vrcholem podnikání je jedno bistro co nabízí snídaně - od 7.30 !?
To je vtip? O půl osmé jsou lidi už v práci. To má být podnikání?
Kdysi býval na náměstí tzv milk bar RaJ s.p., otevíral v 5 ráno, od 5 do 6 dělňasově, od 6 do 7 úředníci, od 7 do 8 školáci - tam byl ráno frmol a hukot!
No ten poslední problém je úroveň sortimentu, když přijdu do obchodu a chci vypínač a nebo ventil a oni mi řeknou, že to nemají, ale objednají, tak to je mi prd platné, vypínač nebo ventil jaksi člověk potřebuje zrovna teď.
Takže lidé z Hranic zcela běžně jezdí do Olomouce, kam je to kousek, a protože si na to zvykají stále více, tak v Hranicích méně utrácejí. Ta kupní síla tady je, ale peníze se utrácejí jinde.
Já přijel z Prahy se třemi obleky, že si je dám v sobotu vyčistit. Túdle. Tak jsem sjel do Olmiku, kde mi je vyčistili na počkání.
Tož asi tak.
L.Fojtík

Anonymní řekl(a)...

Komunisté nejsou u moci skoro třicet let, ale stále se na ně vymlouváme.
A dokonce prý po nich stále musíme sanovat?
Je zajímavé, že za komunistů jsme vyráběli vše, dneska jsme pouze montovnou západní Evropy.
Za komunistů jsme byly soběstační v zemědělství, dnes skoro vše dovážíme. Dneska u nás roste pouze ceny.
Tím se nezastávám komunistického režimu, tenkrát taky vše nebylo ideální, byli jsme područí Moskvy. Moskva nám sice schvalovala to, co zde budeme vyrábět, ale nikdy nám neurčovala, kdo zde u nás bude žít.
Dnes jsme područí Bruselu a jeho diktát je daleko horší, než byl z Moskvy.
Takže komunisty už nechte stranou, komunistická společnost se ukázala jako slepé rameno, ve vývoji lidské společnosti.
Jo a k té mlátičce, byl to tenkrát mladé ucho, který plnil rozkazy, rok pracoval jako komunistický policista, dalších patnáct let pracoval v demokratické policii, a podle toho co jsem četl, tak to byl profesionál a měl celkem slušnou kariéru, stále ale budeme ho kádrovat? O co jsme horší jak oni? Jeden z největších jeho kritiků je nějaký "pornoherec" Janda z Evropských hodnot, který ale svoji účast při natáčení gay porna, omlouvá tím, že byl tenkrát mladý. U něho hříchy mládí nevadí? Nebo Štětina z TOP09, zarytý antikomunista, který podepsal spolupráci s STB. Nebo pán Svěrák, který podepsal antichartu, byl v šedesátých letech v KSČ a jako voják sloužil u pohraničníků, kam chodili sloužit jen prověřeni a loajální vojáci komunistického režimu.
Dnes žijeme v 21. století a máme daleko větší problémy, než to, že nějakých osm procent lidí volí komunisty (já je nevolil).

Jinak souhlasím s redakcí Hranických listů, klasické strany zklamaly a proto lidé volili změnu. Jestli je Babiš ideální? Já ho sice nevolil, ale vyhrál volby, dejme mu možnost, aby předvedl co umí, respektujme výsledky svobodných a demokratických voleb. Protože nerespektování výsledků svobodných a demokratických voleb, je počátek konce naši demokracie.

Problém současné doby je nekontrolovaná muslimská migrace.
Země, které odmítají imigraci, žádné teroristické útoky, klid a pohoda.
Brusel a Berlín nám chce diktovat kolik máme přijímat lidí z islámského světa a to přes to, že mírové soužití s islámským světem není možné.
Jak jsem psal u jiného článku:
Země, které přijímají masivně imigranty - teroristické útoky, zvýšená kriminalita, zátarasy na náměstích, vojáci a policie se samopaly, jako každodenní realita.
Může se pak někdo divit, že strany, které otevřeně vystupují proti migraci, jako třeba SPD, získávají na popularitě?
A právě naopak, strany, které podporují islámskou migraci, jako třeba ČSSD, KDU-ČSL, nebo TOP09 ztrácí?
Z klasických stran pouze ODS se od začátku vymezila proti přijímaní uprchlíků, a v současnosti jeto jediná volitelná strana na pravici. Bohužel ji stále dohání jejich průsery z minulosti.

Co se týká EET, názory na to jsou různé, z pozice normálního člověka, já taky musím platit daně, tak proč by tedy nemohli platit i ostatní? Osobně si nemyslím, že EET, může třeba za to, že hodně hospod zavřelo, více hospodám uškodilo zákaz kouření. No a i cena piva a jídla je trochu jinde, než před deseti až patnácti roky.
Část hospod zavřelo, ale pořád jich dost zůstalo otevřeno, a otevřených jich je určitě více, než před těmi patnácti lety.

Anonymní řekl(a)...

pokračování ....

Návrat slušných lidí?
Obávám se, že heslo "Pravda a láska vyhraje nad lží a nenávistí" je již dost zprofanováno. A to díky nositeli té jediné pravdy, s kterou se nám snaží nutit zkrachovalí jedinci a průměrní umělci, kteří se shromažďují v takzvané "Pražské kavárně".

Kdysi jsem na internetu narazil na pojem co je to pražská kavárna:
„Pražská kavárna“ je synonymum pro všechny ty, kteří díky svým komplexům méněcennosti, schopnosti zaprodat sebe i svou zemi, absenci vlastních názorů a morálních hodnot potřebují někoho, o kom si myslí, že by je dovedl do vysněného ráje, kam by se sami svými silami nikdy nedostali.
Jsou to lidé, kteří se shlukli kolem neúspěšného prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga, o nichž se prý dá na základě jejich tónu a pokleslého obsahu hovořit jako o „pražské nálevně či kořalně“, se svou porážkou nikdy nesmířili a chtějí se prý za každou cenu dostat k moci a penězům. Jsou připraveni prodat zbytek všeho, co nám ještě zbylo, jsou připraveni prodat i lid naší země, a to komukoliv. Pražská kavárna ostouzí a pomlouvá vlastního prezidenta, otevřeně proti němu vystupuje a stupňuje svou nenávistnou kampaň způsobem, který nemá ve světě obdoby.

Pán prezident Miloš Zeman, pražskou kavárnu častuje své oponenty, pocházející většinou z řad příznivců Václava Havla (†75):
„Je to skupina lidí, kteří jsou zklamáni osudem. To znamená lidí, kteří někdy něco byli, zastávali nějaké funkce, pak je ten osud vyplivl, takže dá se jim říkat bývalí – nikoli budoucí. No a tito lidé teskní po své dřívější slávě, pokud vůbec kdy nějakou měli, sepisují nějaké petice, jednu za druhou, a ty zanikají jako jepice,“

Prezident Zeman není ideální prezident, osobně jsem ho volil jako menší zlo.
V minulých volbách byl pouze jeden kandidát a to Přemysl Sobotka, o kterém se dalo uvažovat jako o kvalitním protikandidátovi Zemana, bohužel, měl nálepku, to že je z ODS a potom co Nečas předvedl, byl pro občany nevolitelný. Ostatní kandidáti děs a hrůza.
Za 14 dní máme nové volby a máme zde nové kandidáty, a bohužel, zase je Zeman jediný volitelný. Rozumný je ještě Topolánek, ale lidé si dobře pamatují, na jeho pád vlády, na korupční kauzy za jeho vlády. Ostatní kandidáty jsou nevýrazné osoby, agenti STB, a hlavně vítači imigrantů.