23. 4. 2017

Nový parkovací automat

Na konci tohoto týdne městská firma Ekoltes, která se nově stará o placená parkoviště v našem městě, instalovala nový parkovací automat před nádražím českých drah Hranice na Moravě, zatím je mimo provoz, ale zprovoznění tohoto automatu, bude v nejbližší době. 













Zdejší parkoviště u nádraží, bylo nedávno rozšířeno o pět parkovacích míst, které vznikly na místě, kde dříve byly stojany na kola. Tyto stojany byly přemístěny na jiné místo. Další parkovací místa by měla vzniknout v nejbližší době na místě bývalého oplocení.

Parkovné na tomto parkovišti, které bylo (zatím je zdarma), bude symbolické a to 5 Kč za 24 hodin.

Jak jsme Vás v minulosti informovali, tak od 1. ledna tohoto roku převzala placená parkoviště městská firma Ekoltes. Podle naších zdrojů z Ekoltesu, v měsíci březnu společnost Ekoltes vybrala na parkovném necelých 300 tisíc. I když prý se jednalo o rekord, tak si můžeme udělat obrázek o tom, o kolik město přišlo peněz, jen proto, že v minulosti někdo na radnici rozhodl, že se o parkoviště bude starat cizí firma. Raději dali vydělat cizí firmě, než firmě, patřící pod město. V současné době se o parkovací automaty stará jeden zaměstnanec Ekoltesu, který má k dispozici starší služební auto.

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ano systém zprovoznila a starala se o něj externí společnost, která za něj dostala zaplaceno. Město udělalo správný krok, kdy na sebe nebrala rizika plynoucí se zavedením systému (kromě politického). A po letech mohlo už zavedený systém vyhodnotit a rozhodnout se na základě konkrétních údajů z konkrétního města samo převzít provoz systému (respektive společnost, kterou město vlastní). Což je také správné rozhodnutí.
Rozhodně však už Ekoltes má data, která mu nasbírala externí společnost (která při zavádění systému měla už zkušenosti.) tedy pro Ekoltes to je dnes daleko menší riziko. Ty peníze, které inkasovala externí společnost se nikde nevypařily. Byla to mimo jiné platba i za to know-how, které městu předala (a nejen to pozitivní, ale i negativní, aby se něco neopakovalo). A těch 300 000 to jsou vybrané. Nejsou v tom započítané náklady.

RRRR

Anonymní řekl(a)...

Takže něco co by dnes s pomocí počítače namodelovala skupinka středoškoláků tak do měsíce nás stálo stovky milionů.
Není on ten rrrrrrr hlavní ekonom ČR? To by tak odpovídalo...

Anonymní řekl(a)...

Jaké know-how?
Namontovat parkovací automat, který lze jednoduše objednat na internetu, stanovit nějakou cenu za parkové, tak na to je potřeba nějaké know-how?
Sorry jako.

Anonymní řekl(a)...

K těm posledním příspěvkům se dá napsat jediné: Po bitvě je každý generál. Každý zase přesně ví, jak se to mělo tehdy udělat, ale nikdo to neudělal. Jak typické.

Anonymní řekl(a)...

Nejsem hlavní ekonom ČR (ono něco takového ani neexistuje), nejsem ani ekonom.
Rada (resp. zastupitelstvo), která zaváděla parkovací systém zvolila tuto variantu. Zřejmě nevěřila skupině středoškoláků (ostatně i šikovné středoškolačky z Hranic, které vyhráli jakousi soutěž se svou, opravdu užitečnou, taškou na bazén, zapomněli na svém webu na obchodní podmínky, a tak kupující nemá jenom 14 dní na vrácení, ale 3 měsíce.) a já osobně, kdybych byl v radě, tak to raději nechám odborníkům, kteří navíc na sebe vezmou celou odpovědnost.

Rada tenkrát udělala to nejlepší. Stejně jako dnešní rada. Situace se změnila. Je to tak skoro se vším. Co byla tenkrát nejlepší varianta, dnes není. Je třeba to respektovat.


RRRR

Anonymní řekl(a)...

Moc se omlouvám. V rychlosti jsem si nevšiml. Prosím nahraďte minulý komentář tímto. Moje chyba. A snad to nikoho nepohoršilo.:

Nejsem hlavní ekonom ČR (ono něco takového ani neexistuje), nejsem ani ekonom.
Rada (resp. zastupitelstvo), která zaváděla parkovací systém zvolila tuto variantu. Zřejmě nevěřila skupině středoškoláků (ostatně i šikovné středoškolačky z Hranic, které vyhrály jakousi soutěž se svou, opravdu užitečnou, taškou na bazén, zapomněly na svém webu na obchodní podmínky, a tak kupující nemá jenom 14 dní na vrácení, ale 3 měsíce.) a já osobně, kdybych byl v radě, tak to raději nechám odborníkům, kteří navíc na sebe vezmou celou odpovědnost.

Rada tenkrát udělala to nejlepší. Stejně jako dnešní rada. Situace se změnila. Je to tak skoro se vším. Co byla tenkrát nejlepší varianta, dnes není. Je třeba to respektovat.


RRRR

Anonymní řekl(a)...

Svatá pravda, toky úplatků se neustále mění...

Anonymní řekl(a)...

Kecy, kecy, kecy...Slova, slova, slova...
Ekoltes byl připravený parkování organizovat. Rada ale rozhodla jinak, potažmo zastupitelstvo.
Proč asi?
Kdo byl starostou, kdo v Radě...?
Shakespeare

Anonymní řekl(a)...

To mě překvapuje, že je něco co rrrrr není.
Přitom zatím nevymyslel ani tu blbou tašku.

Anonymní řekl(a)...

Rozpočet Města je cca 400mega, takže pokračovat ve výběru parkovného je zbytečné. KL

Anonymní řekl(a)...

Našel jsem dopis občana města z roku 2013. Je nějaká změna?

Otevřený dopis starostce města

Vážená paní starostko,

dovoluji si Vás oslovit, jakožto občan tohoto města, kterému není lhostejná situace v našem městě se sečením trávy a údržbou zeleně.
Na základě několikaleté nespokojenosti občanů s údržbou zelených ploch v Hranicích jsem se rozhodl, že se pokusím zjistit více informací k této problematice. Měl jsem informace, že firma Ekoltes provádí mnohem častěji tuto údržbu v jiných subjektech a organizacích. Proto jsem oslovil firmu Ekoltes. V příloze Vám zasílám seznam těchto subjektů, kde Ekoltes provádí údržbu. Toto samotné by bylo v pořádku, jen kdyby si tato firma plnila své povinnosti vůči městu a občanům. Dále jsem na základě tohoto seznamu znovu oslovil firmu Ekoltes a požadoval informace, kdy byla u těchto subjektů a organizací prováděna údržba zeleně a sečení trávy, a to v období 1. dubna až 30. června 2013. Opět mi bylo vyhověno a jejich odpověď mě doslova šokovala. Zasílám taktéž jako přílohu.
Jak se sama můžete v příloze přesvědčit, tak z uvedeného vyplývá, že zde bylo 62 pracovních dní. Pokud si odmyslíme prvních 14 dní v dubnu, kdy 1. dubna napadl ještě sníh a sekat nebylo co, zbývá 52 pracovních dní. Z těchto 52 dní se Ekoltes věnoval cizím subjektům ve 44 dnech a z toho 22 dní byl u více jak dvou firem!
Pak je tedy možné, považovat vyjádření pana Vinklera v tisku za lež. Tvrdit totiž, že stroje nemohou vykonávat svou práci pro nepřízeň počasí a obdobné výmluvy mi už nepřipadá opodstatněné, když tuto práci vykonávají jinde.
Vím, že dostala firma Ekoltes od města pokutu, ale je na místě se zeptat, zda není taktéž chyba na straně města Hranic a v přístupu k firmě Ekoltes? Vždyť sečení trávy jen ve třech cyklech je podle mnohých nedostatečné. Samotnému trávníku to neprospívá a jak je možné vidět na mnoha místech, je touto údržbou neúdržbou postižen. Začíná zde převládat plevel, který postupně trávu vytlačuje. To nemluvím o téměř metrové trávě, která je ostudou pro naše město. Určitě by mělo být pečováno o tyto plochy ve čtyřech nebo i pěti termínech. Stačí se podívat, kolikrát se provádí tato údržba v Teplicích. Je také možné se podívat kdekoliv jinde a situace s přerostlou zelení není na pořadu dne.
Dále jsem oslovil několik firem ze seznamu, pro které Ekoltes provádí zmiňované služby a všechny mi potvrdily, že si tuto firmu dokážou ohlídat.
Proto se ptám na následující:
1. Zda jsou Vám známy tyto informace?
2. Proč si město Hranice lépe nehlídá firmu Ekoltes?
3. Proč je v plánu seč na sídlištích pouze ve třech termínech?

Závěrem chci dodat, že obdobná situace platí i v zimě. Zase tu existují firmy a organizace u kterých je prováděna tato údržba přednostně a občané musejí počkat. Několikrát jsem byl svědkem, kdy jede malý pluh ke Kauflandu a místo po zasněženém chodníku od kruhového objezdu k autosalonu Pilař, jede po cestě a až za autosalonem vjede na chodník a začíná s úklidem. To, že je brzy ráno uklizeno u téměř všech marketů považuji za zde známé.
Považuji za slušné Vám oznámit, že se chystám oslovit i některé zastupitele a také místní tisk.
Pevně věřím, že se tato situace podaří zdárně vyřešit ku prospěchu všech.
Michal Vařeka, Hranice

Anonymní řekl(a)...


Není nad staré sliby. Např. 11/2016

Hranice v sečení trávy za ostatními městy zaostávají. Ekoltes to chce zlepšit
Hranice – Hned několik kroků, které by měly do budoucna přispět ke zlepšení sečení zeleně v Hranicích, chystá společnost Ekoltes. Kromě plánovaného příjmu nových pracovníků a navýšení finančních prostředků již firma nebude dále vykonávat seč pro Armádu ČR. Právě tento závazek Ekoltes podle vedení společnosti výrazně zatěžoval.

22.11.2016 2
Zdroj: http://hranicky.denik.cz/zpravy_region/hranice-v-seceni-travy-za-ostatnimi-mesty-zaostavaji-ekoltes-to-chce-zlepsit-20161122.html