27. 3. 2017

Postřehy z Hranic 27. 03. 2017

30. srpna 2012, tedy zhruba před čtyřmi a půl roky, byl slavnostně otevřen Městský park. Bohužel musíme konstatovat, že poprvé za tu dobu, došlo k zničení zařízení tohoto parku. Vandalismu neušel dětský kolotoč. Zde nejspíše dětský kolotoč určený pro děti, neunesl zátěž naši odrostlé mládeže.




4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

A to se odrostlá mládež nemůže točit? A co dospělí, ti taky ne? Není to chyba? Nemělo se s tím počítat a tedy by měla být možnost to reklamovat?


RRRR

Anonymní řekl(a)...

Dětský kolotoč je určen pro děti, ne pro dospělé.
Návštěvním řádu tohoto dětského hřiště, kde jsou rozepsané podmínky pro použití jednotlivých prvků jsou uvedené i věkové hranice. Takže se obávám, že zde reklamací město neuspěje.

Anonymní řekl(a)...

1. Ve smlouvě (respektive v příloze) bude jasně uvedeno jaké parametry má mít a nebudou to parametry věkové, ale váhové. Ostatně jsou děti, které váhou převyšují mnohé dospělé.
2. těžko říct zdali se ve smlouvě pamatuje na dlouhou záruku jednotlivých prvků (podle lanek u laviček na hrázi asi ne).
3. Nelze říct, kdo to udělal a zdali úmyslně.
4. Tím jsem opravdu nechtěl říct, že by lidi měli porušovat, ale že by se měli budovat tyto prvky pro všechny bez rozdílu věku (a vlastně počítat i s vyšší váhou jak dětí, tak snad i dospělých).
5. Nebo snad chceme vše opravovat jen protože třeba pár opilých mladíků nad ránem napadne, že by si ještě více zamotali hlavu na kolotoči? (ostatně i kdyby na ně přišli, tak vymožená škoda, pokud se budou bránit, tak nezaplatí ani opravu). Dělejme věci pevnější a pro všechny ;)

RRRR

Anonymní řekl(a)...

To bude o "kvalitě" odvedené práce, co to asi bude za materiál, když se trhá jak papír.
Podívejte se na jakoukoliv hranickou zastávku, z těch nových s jednotným stylem za cestujícími, či jak se to jmenuje.
U všech se loupe barva na kovových částech, dobře se podívejte a schválně, zda naleznete více než jednu vrstvu krycí barvy či dokonce základovku...
Zajímalo by mne, zda podle projektu či spíše vyčíslení provedených prací k proplacení by tam měly být.
To je o dvou věcech:
1. o okrádání nás občanů ze strany zhotovitelů, podnikatelů či spíše podnikavců
2. o absenci kontroly kvality provedených prací před zaplacením ze strany městských úředníků, příp. o mizerné kontrole předkládaných projektů.
Něco jako oprava komunikace v Drahotuších za výrazné gesce pí. Zapatové, jediná cesta široko daleko, kde dekly kanálů nejsou v linii a kde nemůže řidič jet rovně a vzít je mezi kola, takže buď musí kličkovat, nebo drncat po kanálech nebo když nic nejede v protisměru, vzít to středem.
Kdo to projektoval, kdo to schválil, kdo to zaplatil.