25. 7. 2016

Parkovací systém v Hranicích: nové automaty i změna provozovatele

Všech čtrnáct parkovacích automatů v Hranicích bude vyměněno za novější modely. Rozhodlo o tom vedení města, které na tuto akci z rozpočtu vyhradí téměř tři milióny korun. Od nového roku se zároveň o provoz kompletního parkovacího systému bude nově starat společnost Ekoltes.
„Červnové zastupitelstvo schválilo změny ohledně parkovacího systému. Provozovatelem se od nového roku stane společnost Ekoltes. Momentálně se řeší, jakým způsobem bude vše nastaveno. Jisté vak je, že budou zakoupeny nové automaty," sdělil mluvčí města Hranice Petr Bakovský.
Pokračování příspěvku a zdroj zde.
Za redakci doplňujeme.
Město počítá, že se vydělá ročně o půl milionů více. Takže dvě otázky, kdo rozhodl v minulosti, že místo společnosti Ekoltes se bude starat o parkování v Hranicích cizí firma? A o kolik města přišlo za tu dobu peněz?

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Co znamená vyjádření,že město vydělá půl milionu vic? Mělo by se už konečně něco zveřejnit konkretně! Kolik se parkováním za rok vydělalo, kolik byly roční náklady, kolik byl čištý zisk, kolik dostal vybraný provozovatel, kolik získalo město, kolik jsou náklady na jednoho strážníka, který jezdil dávat botičky. Kolik si namastil kapsu Juračka a jeho kámoši. To by byla zpráva o činnosti za rok a za celé období a pak jít někomu společně rozbít hubu!
Klousek