25. 7. 2016

Rebel Kudláček jde do krajských voleb, ANO vyměnil za Volbu


   
Nedávný odchod starosty města Hranic Jiřího Kudláčka z řad hnutí ANO vzbudil velký rozruch na celé politické scéně. Jedním z hlavních důvodů vystoupení šéfa hranické radnice ze strany byla podoba kandidátky k blížícím se krajským volbám. Na žádném z volitelných míst nefiguroval jediný zástupce Hranicka – Lipnicka. Na Jiřího Kudláčka se nyní s nabídkou spolupráce obrátilo nové hnutí Volba OK. Po zhruba dvoutýdenním jednání se starosta rozhodl ji přijmout.
„Po ukončení mého členství v ANO mě kontaktovalo několik stran a hnutí. Mým cílem však není být někde, mám jasnou vizi, jak se starat o zájmy obcí a měst v našem kraji i hranické oblasti bez politikaření.“ Připustil však, že pokud by některý politický subjekt předložil konstruktivní koncepci na krajské úrovni, případné spolupráci se nebrání. „Vedení ANO mě osočovalo, že jsem odešel, protože jsem se chtěl stát hejtmanem. Je to pouhá snaha lidi s jiným názorem očernit. Od začátku pro mě byla primární naše oblast, nechtěl jsem odcházet z pozice starosty, což bych jako hejtman musel. Za zmíněným postojem stála většina našich kandidátů.
Případné místo v krajském zastupitelstvu je však dle mého názoru pro Hranice velice přínosné a o toto zastoupení usiluji,“ je si vědom starosta.
Zdroj zde.

Žádné komentáře: