5. 7. 2016

Moravskou vlajku na počest věrozvěstů vyvěsilo 1230 radnic.

Celkem 1230 radnic v úterý vyvěsilo moravskou vlajku na počest příchodu svatých Cyrila a Metoděje v roce 863 na Velkou Moravu. Na webu Moravské národní obce to sdělila místopředsedkyně tohoto občanského sdružení Lenka Holaňová.
Akce se letos koná posedmé. Proti loňsku se tak připojilo o 100 radnic více, poprvé zavlála moravská vlajka i u nás v Hranicích.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Paráda! A teď tu z Tibetu. Vraťme Tibetu feudalismus. Když tak velmi chtějí TOP, atd. Zdraví Dalamijana.

Anonymní řekl(a)...

Jeden o voze, druhý o koze.

Vyvěšení Moravské zemské vlajky je v pořádku. Hranice leží na Moravě. Morava je historické území a proto je snad normální, že Morava má svoji vlajku.

Ale nevím co tu pletete Tibet.
Bohužel současné vedení radnice podlehla nátlaku sluníček a vyvěsila letos vlajku otrokářsko-feudálního Tibetu.
Vyvěšování vlajky Tibetu, bez toho aby bylo vůbec jasné co vlastně podporujeme, v tomto případě, asi chceme zpátky svobodný otrokářsko-feudální Tibet, kde 95% lidí nemělo žádná práva), je pouze protičínská propaganda.

Je to stejný jak při posledním útoku na letišti v Istanbulu. Naše média hned pohotově uvedla, teroristé pochází z Ruska.
Skutečnost?
Hlavní strůjce atentátu byl Čečenec Achmet Čatajev. Čečna neleží v Rusku, je ale součást Ruské federace. Tvrdit, že Čečna je Rusko, je asi stejné jak tvrdit že Český Těšín, leží v Čechách.

Ale to není podstatné, horší je fakt, že ten Čečenec byl odsouzen v Rusku za terorismus (v nepřítomnosti) a i přesto, nebo proto? pak dostal v Rakousku politický azyl. Celkem pak třikrát byl zadržen ozbrojený v Evropě (ve Švédsku, na Ukrajině a v Bulharsku), plus ještě v Gruzii, pokaždé jeho vydání do Ruska zmařily sluníčka, nezizkovky, Amnesty International a Evropský soud pro lidská práva. Takže vždy byl propuštěn, protože ho nelze vydat do Ruska, nebo stíhat z důvodu, že má politický azyl v zemi EU. To je zas protiruská propaganda.

Anonymní řekl(a)...

Na obrázku není moravská vlajka. Ale vlajka jakéhosi sdružení Moravané. Moravská vlajka vypadá úplně jinak.

Anonymní řekl(a)...

Vedení radnice nebylo jednotné při vyvěšování vlajky Tibetu. Proti byli Kudláček, Holec, Seltzer.

Anonymní řekl(a)...

Mile překvapili. Ale někdo vynáší informace. A co kostelníci? Ti byli pro?

Anonymní řekl(a)...

Nevím jak kostlivci, oni letos nehlasovali, jelikož byli odstavení od koryta.
Vyvěšení feudálně-otrokářské vlajky Tibetu je věc pouze rady města.
Jak bylo uvedeno, pan starosta Kudláček a pánové Holec a Seltzer byli proti.
Bohužel byli přehlasování, takže místostarosta Lesák, pánové Polášek a Haša a paní Tvrdoňová podporují otroctví a nevolnictví v Tibetu.

Anonymní řekl(a)...

O jakém vynášení informací tady mluvíte, to jste asi spletl dobu. Jako volička mám právo vědět, kdo a jak hlasoval. To, že ti tři byli v radě přehlasováni, patří k principům demokracie. Jak hlasují poslanci si mohu zjistit na webu města, proč nemohu vědět jak hlasuje rada? Neberu, že ostatní podporují nevolnictví, buď o problému Tibetu neví nebo jedou na módní vlně a zaběhlé rutině.
Jana