3. 3. 2016

Frézování pařezů v parku

Je to již tři a půl roku, co byl místní městský park – Sady Československých legií, po rekonstrukci znovu otevřen. Za tu dobu od otevření bylo v parku pokáceno osm stromů. Sedm stromů z důvodů prevence, osmý strom po tom, co hlavní část stromu spadla. Jak jsme se dozvěděli z posledního čísla Hranického zpravodaje, tak je v plánu pokácení dalších dvou stromů, a to jedna uschlá turecká líska a jeden jasan, který již taky není v dobrém stavu, usychá.
Po vykácených stromech zůstaly v parku pouze pařezy, roky nikomu nevadily, až do teď. Tento týden se společnost Ekoltes pustila do frézování pařezů. Tempo není nijak závratné, v průměru jeden pařez denně, bohužel to tak dopadá, když se to nedělá průběžně, ale nechá se to vše najednou. Podle očíslovaných pařezů, kterých je označeno celkově jedenáct, je vidět, že některé pařezy jsou zde ještě z doby před rekonstrukci parku.






frézovačka pařezů




4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Člověk by řekl, že pařezy do parku patří. Ale nové vedení říká ne.

Anonymní řekl(a)...

Nic se nemá přehánět, sem tam pařez neuškodí, ale tři pařezy vedle sebe, hned na začátku parku, tak to bylo jako pěst na oko.

Anonymní řekl(a)...

nevidím jako obrovský problém pár pařezů v parku, jako rozumné vidím pozvat na konci zimy specializovanou frézu, která odstraní všechny pařezy vzniklé z pokácených stromů v průběhu zimy, nebo předešlého roku... určitě je levnější pařezy odstranit naráz, než je likvidovat hned po skácení stromů.ono to něco stojí dovést frézu, odfrézovat pařez a pak ji odvézt zpět k dodavateli.... je nutno myslet i ekonomicky pane redaktore!!!

Hranické listy řekl(a)...

K předešlému příspěvku, zde nikdo nepsal, že se musí pařez odstranit hned po pokácení stromu, jak jste uvedl rozumné je to provést najednou na konci zimy.
Jak bylo uvedeno v článku, za tři a půl roku se pokácelo celkem v parku osm stromů, plus tam zůstaly i starší pařezy, které při rekonstrukci parku nebyly odstraněny.
Co se týká frézovačky, tak si ji Ekoltes nemusel půjčovat od žádného dodavatele, to by opravdu bylo neekonomické a i nelogické, aby společnost, která se stará i o veřejnou zeleň, neměla frézovačku vlastní.