14. 2. 2016

Postřehy z Hranic 14. 2. 2016

Je to skoro už tři měsíce co došlo ve společnosti Ekoltes ke změně na pozici vedoucího provozu číslo 1 (doprava, zeleň, komunikace) tedy nejdůležitějšího provozu, který se stará o pořádek ve městě. Pan Michálek, zeť bývalého ředitele společnosti Vinklera byl nahrazen panem Ing. Čermákem. 
Necelé tři měsíce je celkem dlouhá doba a dneska navíc bylo kolem poledne celkem pěkně a proto jsme vyrazili na výlet do lázní Teplic a po cestě jsme se dívali, zda jsou Hranice uklizené. A byli jsme mile překvapeni. Samozřejmě i za pana Michálka se uklízelo, ale převážně pouze chodníky. Okolí chodníků již moc ne, některé prostory, se za pana Michálka neuklízely od dob veřejně prospěšných prací, co je více jak tři roky.

Chodník od kruhového objezdu, Třída 1. máje směr Kaufland a prostor "za zdí" který běžně sloužil po celé délce jako jeden velký odpadkový koš, se neuklízel několik let. Jak je na obrázku patrné, některým obyvatelům města bylo líto, že je prostor za zdí uklizen, už se tam zas povaluje plechovka od piva.



Uklízené parkoviště pod Zámkem, ulice Čechová, plus parkoviště Třída Československé armády.











Keřový porost ulice Čechová, nejen že jsou keře prořezané, ale je i kolem nich uklizeno.


Čerstvě uklízená koryta, třída Československé armády. Zde máme dokonce foto, jak to vypadalo ještě před pár dny, foto jsme již nestačili použít, Ekoltes to stačil uklidit, dříve než jsme tu hrůzu zveřejnili.

minulost
současnost










Ulice Teplická, jak jsme již jednou uváděli, přestože začíná hned pod náměstím, tak i zároveň končí na konci Hranic a proto pro minulé vedení radnice, bylo na okraji zájmu, tam prostě nedohlédli. Pokud obyvatelé této ulice chtěli mít kolem domu pořádek, tak si to museli uklidit sami. A teď? Vše řádně uklizeno.










A ještě jednou ulice Teplická, tentokráte zelená plocha, okrasné stromky a keře, ještě nedávno zde ze země trčeli na několika místech pouze pahýly stromků, jako pozůstatek po tom, co před třemi roky zde byly prováděné výkopové práce, tři roky to nikomu nevadilo, pomalinku jsme si na ně už zvykli a naráz jsou pryč. A jak je vidět tak i zelené plochy jsou vzorně uklizené.


Takže co závěrem? Je vidět, že Ekoltes pod novým vedením funguje, uklízí se i místa, na která se v minulosti i několik let zapomínalo. Držíme novému vedení palce, jen tak dál.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ekoltes nemůže být děvečka pro všechno, proč nekoná městská policie. Je hezké, že je každé ráno na přechodech, ale jinak o obyvatelé vědí jen v okamžiku, kdy si jedou koupit svačinu do Lídlu , Alberta nebo na kafe k benzínce! Je potřeba ji využít smyslu plněji!

Anonymní řekl(a)...

Jeden postřeh se týká Komenského ulice. Tam by měly být čtyři "Wildnerovy prdele", jak to uvádí dopravní značení od tř.1.máje.Ale bohužel jsou jenom tři. Druhá není vůbec označena značkou z jedné strany ani není značení na vozovce. Třetí není vůbec,ale je značená na vozovce a čtvrtá/třetí/ vypadá, že je v pořádku. Také je divné proč je na Machové ulici u domova senioru zanačka omezující rychlost ani ne metr od hrany křižovatky.Co řeší?